آمازون پروژه کویپر را آغاز کرد؛ پرتاب موفقیت‌آمیز نخستین ماهواره‌های عملیاتی

به گزارش رکنا، بالاخره فرآیند ساخت منظومه ماهواره‌ ای اینترنتی آمازون با پرتاب دسته‌ای از ماهواره‌های عملیاتی آغاز شد، گامی مهم در تحقق برنامه‌های این شرکت بزرگ.

آغاز پرتاب ماهواره‌های پروژه کویپر

روز دوشنبه، یک موشک اطلس ۵ از سوی شرکت ائتلاف پرتاب ایالات متحده (ULA) با موفقیت در ساعت ۱۹:۰۱ به وقت محلی (۰۲:۳۱ بامداد سه‌شنبه به وقت ایران) از پایگاه فضایی کیپ کاناورال واقع در فلوریدا، ۲۷ ماهواره از منظومه اینترنتی پروژه کویپر را به فضا پرتاب کرد.

شبکه ماهواره‌های پروژه کویپر در مقابل استارلینک

این پرتاب، بخشی از برنامه‌ای طولانی‌مدت برای فرستادن بیش از ۳۲۰۰ ماهواره به مدار زمین است. البته این تعداد هنوز به رکورد شبکه استارلینک شرکت اسپیس ایکس نمی‌رسد؛ به‌طور مثال، اسپیس ایکس تاکنون بیش از ۷۲۰۰ ماهواره فعال در مدار زمین دارد و همچنان به سرعت در حال گسترش شبکه خود است.

شرکت اسپیس ایکس، بزرگ‌ترین رقیب پروژه کویپر، تنها در سال جاری ۳۱ مأموریت استارلینک را به انجام رسانده است. جالب اینکه دو مأموریت استارلینک، تنها چند ساعت قبل و بعد از پرتاب اطلس ۵ انجام شدند.

استقرار ماهواره‌ها در مدار

موشک اطلس ۵ موفق شد ۲۷ ماهواره پروژه کویپر را در ارتفاع ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین مستقر کند. سپس این ماهواره‌ها به‌صورت مستقل ارتفاع خود را افزایش داده و به مدار عملیاتی ۶۳۰ کیلومتری خواهند رسید. نمایندگان آمازون پیش از پرتاب اعلام کردند که هدف نهایی، ارائه اتصال اینترنت جهانی با استفاده از ساختار این ماهواره‌ها است.

جزئیات فنی ماهواره‌ها

آمازون اعلام کرد که فرآیند عملکرد این شبکه ماهواره‌ای شامل انتقال داده‌ها از اینترنت از طریق زیرساخت زمینی به ماهواره‌ها و سپس ارسال به آنتن‌های مشتریان و بالعکس خواهد بود. همچنین انتظار می‌رود خدمات این شبکه تا پایان سال جاری به مشتریان ارائه شود.

ماهواره‌های پروژه کویپر تفاوت‌های قابل توجهی با مدل‌های اولیه خود دارند. نمایندگان آمازون اعلام کردند که تمامی سیستم‌ها و زیرسیستم‌های آنها، از جمله آنتن‌های آرایه فازی، پردازنده‌ها، پنل‌های خورشیدی، سیستم‌های پیش‌رانش و ارتباطات نوری بین ماهواره‌ای بهبودیافته‌اند.

اقدامات برای کاهش آلودگی نوری

یکی از نگرانی‌های عمده، افزایش آلودگی نوری در آسمان شب توسط ماهواره‌هاست. آمازون برای کاهش این مشکل، ماهواره‌های پروژه کویپر را با نوعی پوشش به نام فیلم آینه‌ای دی‌الکتریک پوشانده است که باعث پراکندگی نور خورشید بازتاب‌شده شده و رؤیت‌پذیری ماهواره‌ها را برای ناظران زمینی کاهش می‌دهد.

برنامه بلندمدت پرتاب ماهواره‌ها

اکثر مأموریت‌های پروژه کویپر قرار است توسط موشک‌های اطلس ۵ و جانشین آن، یعنی موشک ولکان قنطورس، انجام شوند. همچنین آمازون قراردادهایی برای پرتاب‌های دیگر با شرکت‌های بزرگ چون بلو ارجین، اسپیس ایکس و آریان‌اسپیس منعقد کرده است.

زمان‌بندی پرتاب امروز ابتدا برای ۹ آوریل برنامه‌ریزی شده بود؛ اما شرایط نامساعد جوی موجب لغو آن شد. در نهایت، پیش از باز شدن پنجره پرتاب در پایگاه فضایی فلوریدا، اقدامات لازم برای آماده‌سازی مجدد صورت گرفت.

  • گل اول النصر توسط مانه 28 / النصر 1- کاوازاکی 1 / نیمه نهایی لیگ_نخبگان 2025

اخبار تاپ حوادث

وبگردی