عین اللهی: سرعت انتشار سویه امیکرون 2 برابر کرونای دلتا است

سویه امیکرون جدیدترین سویه کروناست. سرعت انتشار سویه امیکرون بسیار بیشتر از سویه های قبلی این ویروس است. همچنین سویه امیکرون مقاومت بالایی در برابر واکسن های موجود دارد. البته بهترین راه برای مقابله با سویه امیکرون، تزریق عمومی دُز سوم واکسن کروناست. سویه امیکرون برای نخستین بار در کشور بوتسوانا در جنوب قاره آفریقا شناسایی شد. 

به گزارش رکنا، بهزاد عین‌اللهی، عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا مهمان برنامه گفتگوی خبری ۱۸:۳۰ شبکه خبر گفت: حدود ۵۰ روز قبل یعنی یازده نوامبر نخستین مورد اُمیکرون در دنیا گزارش شد و ۳ روز بعد در آفریقای جنوبی و سایر کشور‌ها مشاهده شد که اکنون بیشتر کشور‌های جهان درگیر این سویه هستند.

عین اللهی گفت: در عرض چند هفته این سویه، سویه غالب در آفریقا شد و سرعت انتشار آن در کشور‌های غربی هم در مدت کوتاه بسیار بالا بود که در سرعت انتشار سویه‌های قبلی این گونه نبود.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: در عرض کمتر از ۲ هفته شمار مبتلایان شناسایی شده به اُمیکرون به ۴۳ نفر در کشور ما رسیده است که ۱۷ مورد آن در تهران شناسایی شده است.

او گفت: آمار ایران و سایر کشور‌های جهان نشان می‌دهد که بزودی این سویه، نوع فراگیر ویروس خواهد شد.

عین اللهی درباره تفاوت دلتا با اُمیکرون گفت: ویروس اُمیکرون دو برابر دلتا جهش داشته و سرعت سرایت آن نیز ۲ برابر شده است و اُمیکرون راحت‌تر از سایر گونه‌ها وارد سلول می‌شود.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: باوجود سرعت بالای سرایت اُمیکرون، شدت بیماری زایی آن نسبت به سایر گونه‌ها به مراتب کمتر بوده است.

او گفت: برای دریافت‌های دقیقتر علمی به گذشت زمان بیشتری نیاز است تا شناخت از آن و عوارض ابتلا به آن افزایش یابد، اما اگر روند همین گونه باشد و شدت بیماری حاد نشود، می‌توان نتیجه گرفت که کرونا ضعیف شده است.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: وضعیت جسمانی ۴۳ بیمار شناسایی شده مبتلا به امیکرون در کشور وخیم نیست، اما به دلیل قابلیت سرایت سریع ویروس، اغلب بیماران خانواده اند.

او گفت: در کشور‌هایی که سویه غالب فراگیری در آن‌ها اُمیکرون است، سطح بستری‌ها چندان افزایش نیافته است.

عین اللهی گفت: به دلیل فراگیری اُمیکرون در امریکا، نرخ ابتلا ۱۲۶ درصد شده، اما سطح بستری ۱۱ درصد است که نشان می‌دهد شدت بیماری بالا نیست.

عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفت: پایین بودن سطح بیماری نباید فریب دهنده باشد، چون تعداد بیماران به مراتب افزایش می‌یابد و در مجموع، فراگیری برای جامعه آسیب زا می‌شود.

او گفت: در کشور‌هایی که سویه غالب فراگیری در آن‌ها اُمیکرون است، سطح بستری‌ها چندان افزایش نیافته است.

عین اللهی گفت: هر فرد اگر علائم سرماخوردگی داشت و تست پی سی آر او منفی شد، خود را قرنطینه کند و به اجتماعات نرود و نزدیک سالخوردگان نشود.

علیجان تبرایی، رئیس انجمن ویروس‌شناسی ایران دیگر مهمان برنامه در ارتباط اینترنتی گفت: ویروس برای روند تکامل و سازگاری با محیط نیاز به تغییر و جهش دارند و هرچه گردش ویروس‌ها در جامعه بیشتر باشد تکثیر آن‌ها هم بیشتر می‌شود

او گفت: با توجه به سرعت گردش بالای ویروس کرونا در جهان میزان سرایت پذیری آن نیز بیشتر شده است.

رئیس انجمن ویروس شناسی ایران گفت: اُمیکرون پی سی آر گریز نیست و کیت‌ها و روش‌های تشخیص ابتلا به کرونا در کشور قابلیت شناسایی اُمیکرون را دارند.

منبع: شبکه خبر 

لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟