از شمال تا جنوب؛ نقشه سفر ۱۰ روزه برای عاشقان طبیعت
عاشقان طبیعت، هر وقت که فرصتی پیدا کنند، به دل دشتهای سرسبز و فضای باز میروند. گاهی بلیط به آسانی تهیه میشود، آبوهوا در بهترین وضعیت قرار دارد و کمبود وقت هم نیست. در این میان فقط جای یک «نقشه سفر» خالی است که از اولین تا آخرین روزش معلوم باشد. اگر فرض کنیم که همهچیز برای یک مسافرت 10 روزه فراهم شده، ما نقشه سفرش را طراحی کردهایم! اولین روز این نقشه از تهران شروع میشود و در آخرین روز به جنوب کشور میرسد.

روز اول؛ تهران، قدم اول به سمت طبیعت
سفر از تهران آغاز میشود. اگر ساکن پایتخت هستید، صبح زود وسایلتان را جمع کنید و به سمت شمالغربی شهر بروید. در همین اطراف تهران، توقف کوتاهی در پارک جنگلی چیتگر داشته باشید. اگر هم وقت بیشتری دارید، مسیر جاده کن - سولقان را امتحان کنید.
این مسیر، با رودخانه پرآب و فضای کوهستانی، یک شروع فوقالعاده برای عاشقان طبیعت است. در پایان روز، به ایستگاه راهآهن بروید و برای مقصد بعدی آماده شوید.
روز دوم؛ تبریز، دیدار با نگین آذربایجان
با قطار شبرو به تبریز میرسید. اگر هنوز برای مسیر تهران تا تبریز برنامهریزی نکردهاید، از حالا به فکر بلیط قطار تهران تبریز باشید؛ راحت، اقتصادی و هیجانانگیز است. نکته جالب اینجاست که تبریز، حس زندگی و فرهنگ غنی دارد. این موضوع را در اولین برخورد با بازار تاریخی تبریز متوجه میشوید.
اگر اهل غذاهای محلی هستید، تبریز بهشت شما محسوب میشود. غذاهایی مثل کوفتهتبریزی، چلوگوشت به سبک آذری و فطیرهای سنتی را از دست ندهید و طعمشان را امتحان کنید. پس از غذا و خرید از بازار، به اقامتگاه یا هتل بروید تا خستگی سفر از بدنتان بیرون بیاید.
روز سوم؛ طبیعتگردی در اطراف تبریز
تبریز را نباید در یک روز خلاصه کرد. امروز وقت آن است که از شهر خارج شوید و طبیعت اطراف را کشف کنید. پیشنهاد میکنیم که اول به سمت کندوان بروید؛ روستایی صخرهای و بینظیر است که خانههایش در دل کوه قرار دارند.
از جمله دیدنیهای روز سوم در اطراف تبریز:
- آبشار اسکندر
- روستای کندوان
- دامنههای کوه سهند
پیشنهادی برای تبریزگردی: اگر اهل برنامهریزی باشید، حتماً میدانید که مجلههای گردشگری مثل سفرتاپ، مسیرهای جذاب و دیدنیها را معرفی میکنند. بنابراین، برای تبریزگردی حتماً از این مطلب کمک بگیرید و از روز سوم سفر، بیشتر لذت ببرید!
روز چهارم؛ حرکت به سمت زنجان
روز چهارم، وقت کوچ کردن است! با اتوبوس یا سواری به زنجان بروید. مسیر کوتاه و جادهاش خوشمنظره است و ارزشش را دارد. زنجان، شهری است که با وجود طبیعت خارقالعادهاش، کمتر مورد توجه قرار گرفته. در راه، بازدید از گنبد سلطانیه را از دست ندهید که یکی از بزرگترین گنبدهای آجری جهان است. عصر را در کنار رودخانه زنجانرود بگذرانید و شب را با چای و «نان اردک» در اقامتگاهتان به پایان برسانید.
روز پنجم؛ طبیعتگردی در الموت و دریاچه اوان
از زنجان که به سمت قزوین حرکت کنید، به یکی از زیباترین مسیرهای کوهستانی ایران میرسید. مقصد امروزتان، منطقه الموت قزوین است که با جادهای پیچدرپیچ، به قلب رشتهکوه البرز وصل میشود. هوای پاک، کوههای سر به فلک کشیده، روستاهای پلکانی و البته دریاچه افسانهای اوان، از دیدنیهای این منطقهاند.
از جمله سایر دیدنیهای طبیعی اطراف قزوین عبارتاند از:
- دریاچه اوان
- دره الموت و قلعه حسن صباح
- قله سیالان (برای کوهنوردهای حرفهای)
روز ششم: اراک، طبیعت خاموش اما زنده
از قزوین به سمت اراک حرکت کنید. شهر اراک شاید در نگاه اول صنعتی به نظر برسد، اما طبیعت بکر و زیبایی در اطرافش وجود دارد. راستی، بازدید از منطقه حفاظتشده هفتاد قله را فراموش نکنید. همچنین، اگر اهل کوهنوردی سبک هستید، یک مسیر نیمروزه را در دامنه این منطقه بگذرانید. مطمئناً با دیدن بزهای کوهی، حس طبیعتگردی در وجودتان زنده میشود.
در جدول زیر، با چند مورد از مکانهای طبیعی و گردشگری در اطراف اراک آشنا میشوید:
مکانهای طبیعی اراک |
ویژگیهای خاص |
فاصله از شهر اراک |
هفتاد قله |
منطقه حفاظتشده با تنوع زیستی بالا |
حدود ۲۵ کیلومتر |
تالاب میقان |
زیستگاه پرندگان مهاجر |
۱۰ کیلومتر |
پارک جنگلی شهید باهنر |
فضای سبز گسترده برای کمپینگ و پیکنیک |
درون شهر اراک |
کوه شهباز |
یکی از مرتفعترین قلههای منطقه و مناسب کوهنوردی |
حدود ۴۰ کیلومتر |
غار نخجیر |
غاری آهکی با ساختار طبیعی شگفتانگیز |
حدود ۶۵ کیلومتر |
دریاچه شوراب |
دریاچهای کوچک و نمکی با چشمانداز خاص |
حدود ۲۰ کیلومتر |
روز هفتم؛ لرستان، کوهستان و دل طبیعت
امروز به سمت جنوبغربی و لرستان حرکت کنید. مسیرتان از الیگودرز تا دورود و بعد تا لرستان ادامه پیدا میکند. در این بین میتوانید در بیشه توقف کنید. آبشار بیشه، قطار دره، و پلهای سنگی، همگی از بهترین دیدنیهای طبیعی در منطقه بختیاریها محسوب میشوند.
اینجا قلب طبیعت ایران است و امروز، دقیقاً یک هفته از شروع سفرتان میگذرد. اگر امکانش وجود دارد، شب را در خانههای بومگردی لرستان بگذرانید و کمی با افراد بومی وقت بگذرانید. با این کار، علاوهبر استراحت کردن، فرهنگ محلی بختیاریها را از نزدیک لمس میکنید.
روز هشتم؛ خوزستان، رسیدن به گرمای مهماننواز
کمکم وارد جنوب کشور میشویم. اهواز یا شوشتر، هر دو انتخاب خوبی هستند و ما شوشتر را پیشنهاد میدهیم. دیدن سازههای آبی شوشتر که میراث جهانی یونسکو هستند، یکی از تجربیات بهیادماندنی این سفر است. همچنین، برای ناهار، غذاهای محلی مثل قلیهماهی یا سمبوسه را امتحان کنید.
موارد زیر، از دیدنیهای شوشتر بهشمار میروند که خوراک طبیعتگردها هستند:
- سازههای آبی تاریخی
- قلعه سلاسل
- پل بند گرگر
روز نهم؛ آبادان، بوی دریا، بوی جنوب
از شوشتر به سمت آبادان بروید. با اینکه هنوز به خلیج نرسیدهاید، اما بوی جنوب را حس میکنید. شهر آبادان با نخلهای بلند و معماری خاصش، شگفتزدهتان میکند. بازار مرکزی، کلیسای ارامنه و نخلستانهای اطراف شهر، همگی برای عاشقان طبیعت جذاب هستند.
روز دهم؛ بندر ماهشهر یا خرمشهر؛ پایان سفر، آغاز خاطرهها
سفر ۱۰ روزه شما به ایستگاه آخر رسیده. با اولین بلیط اتوبوس، به بندر ماهشهر یا خرمشهر بروید. در هر کدام از این بندرهای زیبای جنوب، خلیج همیشه فارس پیش روی شماست. لب اسکله بنشینید، به موجها نگزل بزنید و عکسهای این سفر را مرور کنید.
این نقشه سفر تا ابد به شما تعلق دارد!
حالا که مسیر سبز و ماجراجویانهتان را از تهران تا جنوب طی کردهاید، یک چیز روشن است؛ اینکه طبیعت ایران، مکانهای شگفتانگیز مختلفی دارد. از جنگلهای نمناک شمال تا کوههای سربهفلککشیده غرب و گرمای دلچسب جنوب؛ همگی فقط یک بخش از هزاران مسیر نرفته هستند. اگر این برنامه برایتان الهامبخش بود، در اولین فرصت دوباره چمدانتان را ببندید.
-
وداع با قاضی شهید/ احسان باقری در میان اشک و اندوه تشییع شد
ارسال نظر