غرق شدن بیش از 600 نفر  در استانی بدون مرز دریایی!

به گزارش رکنا از اصفهان؛ طی سالهای ۱۳۹۴ تا ۱۴۰۳، تعداد ۶۳۷ فوت ناشی از غرق‌شدگی در سطح استان ثبت شده‌ است. این آمار برای استانی که دسترسی مستقیم به دریا ندارد، رقم نگران کننده ای به شمار می رود.

بیشترین تلفات در این دوره، سال ۱۳۹۸ با ثبت ۹۳ مورد فوتی و کم‌ترین تلفات مربوط به سال ۱۴۰۰ با ۴۷ مورد فوتی بوده است؛ کاهشی که هم‌زمان با محدودیت‌های دوران کرونا رخ داده است.

بر اساس این گزارش، استخرهای کشاورزی با ۱۸۹ مورد (29.6 درصد) به‌عنوان خطرناک‌ترین منبع آبی شناخته شده اند. پس از آن، رودخانه‌ها با ۱۴۱ مورد فوتی(22.1درصد) و کانال‌های آب‌ با ۱۰۸ مورد(16.9 درصد) در رتبه های بعدی قرار دارند.

داده‌ها نشان می‌دهد که ماه‌های گرم سال، به‌ویژه از خرداد تا شهریور، بیشترین تلفات غرق شدگی استان را داشته اند که از این میان تیرماه با 98 فوتی خطرناک ترین ماه سال در این زمینه بوده است.

لازم به ذکر است در سه ماه ابتدائی سال جاری ده نفر شامل یک زن و 9 مرد بدنبال غرق شدگی جانباختند که شش مورد آن در استخرهای کشاورزی رخ داده است. این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۳ نفر گزارش شده بود، کاهش چشم‌گیری را نشان می‌دهد

برای کاهش این آمار نگران‌کننده، مسئولان امر توصیه می‌کنند اقداماتی مانند نصب حفاظ در اطراف منابع آبی، نصب علائم هشدار دهنده، آموزش‌های ایمنی در مدارس و نظارت مستمر نهادهای مسئول در دستور کار قرار گیرد.
رکنا: تجربه بشری نشان داده، آموزش اصول اولیه ایمنی و شنا به افراد جامعه از دوران کودکی، می تواند نقش موثری در کاهش آمار مرگ و میر بر اثر غرق شدن داشته باشد و کمبود امکانات ورزشی خصوصا شنا-بعضا به‌دلیل تنگ نظری های فرهنگی موجود در برخی مناطق- لطمه جبران ناپذیری به سرمایه انسانی جامعه می‌زند؛ اگرچه نظارت، نصب حفاظ و امثالهم نیز تاثیر به‌سزایی دارند، اما در زمان حادثه، این مهارت شنا است که جان انسان را نجات می‌دهد، نه قوانین و مقررات! 

اخبار تاپ حوادث

وبگردی