در هشتمین نشست «حافظه و شهر» بررسی میشود؛
ملاقات موزه و شهر؛ خوانش تجربه موزه خیابان ولی عصر تهران
رکنا: نشست هشتم از سلسله نشستهای حافظه و شهر با موضوع «ملاقات موزه و شهر: خوانش تجربه موزه خیابان ولی عصر تهران» در موزه شهرداری اصفهان برگزار میشود.

به گزارش رکنا از اصفهان؛ در ادامه سلسله نشستهای حافظه و شهر، نشست «ملاقات موزه و شهر: خوانش تجربه موزه خیابان ولی عصر تهران» با سخنرانی وحید قاسمی، پژمان نوروزی، عقیل بهرا و رضا فیضی برگزار میشود.
وحید قاسمی مدیر موزه خیابان ولی عصر تهران در ارتباط با موضوع این نشست از منظر خود بیان کرد: به عنوان یک اصفهانی که بخش عمدهای از تجربه زیستهام در اصفهان با چهارباغ رقم خورده و مبتنی بر فرصت یگانهای که در مدیریت حمام علیقلی آقا برایم فراهم شد تا به تبلور شهری موزه و بعدتر موزهپردازی شهر فکر کنم اولین بارقههای موزهی شهری با فکر کردن به موزه چهارباغ برایم رقم خورد، خیابانی که در تطابق با زندگی روزمره شهری بیشترین انطباق را داشته و از منظر روایت از غنیترین فضاهای شهری ایران است. موضوع ملاقات شهر و موزه از فکر به موزهی ناکام چهارباغ در من شکل گرفت تا اینکه در دورهای فرصت طراحی در این خصوص برایم فراهم شد، کار مفصلی راجع به موزه آبادان و زیست آبادان انجام دادم، پس از آن در شورای پنجم شهر تهران این فرصت را پیدا کردم که نگاه بالادستی مهمتری را پی بگیرم و آن میراث شهر بود.
وی با بیان اینکه میراث شهر یکی از انواع میراث فرهنگی نیست، گفت: شهر در هر لحظهای از زیست خود در حال تولید روایت است، این روایت منهای ارزشگذاری بخش مهمی به نام روزمرهگی شهر را میسازند ، ما در شورای پنجم شهر تهران این موضوع را پیگیری کردیم اما به دلیل نبود دغدغه کافی در این موضوع به خروجی متعینی دست پیدا نکردیم.
مدیر موزه خیابان ولی عصر تهران بیان کرد: در برهه زمانی دیگری فرصتی پیش آمد تا در شهرداری، در خصوص نوروزگاه صحبت کنیم و من پیشنهاد دادم که خیابان ولی عصر نوروزگاه شود، ثبت ملی انجام شده بود و این خیابان قرار بود در لیست میراث جهانی در یونسکو نیز ثبت شود. این کارهای اولیه فرصت درخشانی برای پرداختن به موزه پردازی شهر از منظری تازه را فراهم میکرد. در همین راستا روایت زیست خیابان ولی عصر را انجام دادیم، خانه تاریخی مینایی نیز در حال مرمت بود و به این ترتیب ایدهای محتوایی را برای روایتخانه خیابان ولیعصر که بعدها شد موزه خیابان ولی عصر پیگیری کردم.
وی در خصوص رویکرد این موزه گفت: ما در موزه خیابان ولیعصر، قصه فروش شهر هستیم، این موزه روایتمحور است و در آن به معنای کلاسیک شی تاریخی نداریم. ما در این موزه مبتنی بر تجربه زیسته خیابان کار کردهایم و به صورت دادههای موزهای و روایت محور، هر شش یا هفت ماه یک مرتبه، روایت را تغییر میدهیم، یعنی در هر دوره، یک روایت گفته میشود. آخرین روایت موزه «خیابان باغی به وسعت یک شهر» است.
قاسمی با اشاره به بازگویی تجربه موزه پردازی خیابان ولی عصر در نشست پیش رو در موزه تاریخ شهرداری ادامه داد: هر کار موفق را یک تیم موفق میسازد، در سالهای اخیر من همکارانی درجه یک و حرفهای داشتهام که هر کدامشان خود فهم عمیقی از موزه و پردازی داشته اند، در این نشست با سه تن از این حرفهمندان دانا همراهم تا در خصوص نسبت موزه و شهر و چگونگی تبدیل شهر به موزه صحبت کرده و از حافظه شهر و تجربه، راهاندازی موزه ولی عصر، چالشها و موانع و مسیر پیش آمده با مخاطبینمان گفتگو نماییم تا به نوعی انتقال تجربه اتفاق بیفتد.
گفتنی است؛ نشست «ملاقات موزه و شهر: خوانش تجربه موزه خیابان ولی عصر تهران» دوشنبه 22 اردیبهشت ماه از ساعت 17 در موزه تاریخ شهرداری اصفهان واقع در خیابان چهارباغ بالا، ایستگاه متروی سی و سه پل، محل سابق کارخانه صنایع پشم برگزار میشود.
-
فیلم تریلر سریال دکتر رمانتیک Romantic Doctor
ارسال نظر