5/88درصد از اعتبارات سفر رئیس جمهور به کردستان تخصیص یافت/از انتقاد سازنده و تخریب حمایت میکنیم

به گزارش رکنا از کردستان؛ اسماعیل زارعی کوشا شامگاه روز شنبه ۲۰خرداد در نخستین جلسە شورای برنامەریزی استان کردستان اظهار کرد: ما از انتقاد و تخریب حمایت میکنیم و بنده نیز شخصا از نقد منصفانە و اصولی استقبال می‌کنم. لذا نقد بجا وکارشناسانه موجب پیشرفت در تمامی مواردکاری می‌شود.

استاندار کردستان گفت:خوشبختانه موارد خاصی تاکنون پیش نیامده بنده در هیچ کدام از جلسات از مدیران پیشین استان کردستان انتقاد کنم چرا کە معتقدم همە مدیران  هر کدام در جایگاه خود در راستای خدمت و پیشرفت استان گام موثری برداشتەاند.

وی اضافە کرد: اگر امروز شاهد وضعیت مطلوب گوشت و مرغ در کردستان نسبت بە سایر استان‌های کشور هستیم بە دلیل افزایش تولید است، زیرا کە افزایش تولید سبب مهار و کاهش تورم خواهد شد.

زارعی کوشا ادامە داد: اگر چە منکر برخی ضعف‌ها و مشکلات در استان کردستان نیستم اما برخی از آمارها و گزارش‌های ارائە شدە کاملا غیر اصولی و غیرکارشناسانە است.

وی بە برخی از اقدامات انجام نشدە در سطح استان کردستان اشارە کرد و گفت: جادە جدید مریوان-سنندج یکی از پروژەهایی است کە بە نظر من بە دلیل یک‌سری از ضعف‌ها باید تردد در آن متوقف شود زیرا بە دلیل عدم رعایت استانداردها یک اتفاق کوچک سبب فاجعەای انسانی خواهد شد.

استاندار کردستان بە پروژە راە‌آهن همدان-سنندج اشارە کرد و گفت: این پروژە گرچە در دوران مدیران قبلی افتتاح و بە ظاهر تمام شدە است اما برای تکمیل این پروژە نیازمند ۲ هزار میلیارد تومان هستیم.

وی ادامە داد: فرودگاە سقز یکی از پروژەهای نیمەناتمام دولت قبلی است کە در حال حاضر مشغول تکمیل آن هستیم.

استاندار کردستان در پایان از اجرای ۱۲ پروژه در حوزه راه با اعتبار ۲هزار و ٨۰۰ میلیارد تومان در استان کردستان خبر داد و افزود:  امیدواریم تا شروع اربعین سال جاری این پروژه‌ عظیم تکمیل و تمام شود.

 

تا کنون 5/88  درصد از اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور به این استان تاکنون تخصیص یافته است

ارسلان ازهاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان نیز در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه این استان با اشاره به برکات سفر ریاست جمهوری به استان کردستان گفت: خوشبختانه تا کنون 5/88  درصد از اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور به این استان تاکنون تخصیص یافته است.  

   ازهاری با بیان اینکه اعتبارات مصوب سفر رئیس جمهور به استان 4 هزار و ۹۶ میلیارد تومان است افزود: 5/88  درصد از این میزان اعتبارات تا کنون تخصیص یافته است.  

وی با بیان اینکه 8 هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبارات عمرانی مصوب کردستان در سال گذشته بود، اظهارداشت: 2/72 درصد اعتبارات عمرانی استان تخصیص یافت.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان گفت: سهم تخصیص اعتبار استان در سال ۱۴۰۰، 3/67  درصد آن اسناد خزانه و معادل 7/33 درصد آن نقد بوده و این میزان در سال گذشته به 75/22 درصد اسناد خزانه و 25/77  درصد نقد که این مهم تحولی در اجرای برنامه‌ها و پروژه‌ها است.  

وی بیان کرد: ۱۲ جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه سال گذشته با ۲۴ دستورکار و ۱۱۰ مصوبه در ارتباط با موضوعات مهم و کلیدی استان تشکیل شد.  

ازهاری افزود: افزون بر توزیع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای که یکی از برنامه های سازمان است تصمیمات مطلوبی در ارتباط با مباحث اشتغال و سرمایه گذاری اتخاذ شده است.

وی اظهارداشت: ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه قرار بود در استان جذب شود که خروجی آن ۱۴۰ میلیارد تومان شد.  

 

۵۸ درصد از ظرفیت تبصره ۱۶ هنوز در کردستان جذب نشده است

 

بازرس کل کردستان نیز در این جلسه گفت: برنامه سراسری در خصوص میزان اجرایی کردن شعار سال در دستگاه های اجرایی توسط سازمان بازرسی مورد بررسی قرار می‌گیرد.  

عیسی هواسی ادامه داد: نحوه اجرای قانون رفع موانع تولید، قانون بهره‌وری کشاورزی و ممنوعیت خرید کالای خارجی که نمونه داخلی دارد توسط هیات بازرسان مورد بازرسی قرار خواهد گرفت.  

وی ادامه داد: عملکرد تسهیلات تکلیفی در دستور کار قرار دارد و آمارهای متفاوتی در استان در این خصوص به ما اعلام شده که بر این اساس عملکرد بانک ها و دستگاه‌های متولی رضایت بخش نیست.  

بازرس کل کردستان با اعلام اینکه ۵۸ درصد از ظرفیت تبصره ۱۶ هنوز در استان جذب نشده است، گفت: سه بانک در استان که کمترین عملکرد را در این رابطه داشتند شامل بانک ملت که ۷۷ درصد را هنوز جذب نکرده و بانک‌های صادرات و مهر ایران هم بیش‌از ۶۰ درصد را نتوانستند تاکنون جذب کنند.

پیش بینی تولید سه میلیون و ۳۸۲ هزار تن محصولات کشاورزی 

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان در این جلسه به ارائه برنامه های عملیاتی بخش کشاورزی در راستای تحقق شعار سال پرداخت و اظهارداشت: با اجرای طرح مردمی سازی یارانه‌ها نهاده‌های دامی تا ۱۰ برابر افزایش قیمت پیدا کرد و مشکلاتی در تولید گوشت بویژه گوشت مرغ در سطح کشور ایجاد شد.  

پیمان اسکندری با اشاره به اینکه برخی کالاهایی که در استان تولید نمی شود به دلیل افزایش هزینه های حمل، قیمت نهایی آن بیشتر خواهد بود، افزود: نرخ کالاهایی همچون گوشت قرمز و سفید که در استان تولید می شود، نسبت به سایر استان های کشور کمتر عرضه شده است.  

وی با بیان اینکه با افزایش تولید باید تورم مهار شود، ادامه داد: پیگیری افزایش سهمیه های اختصاصی کالای تنظیم بازار برای ایجاد تعادل نسبی در عرضه و تقاضا از جمله اقدامات این سازمان برای کنترل تورم بوده که در این راستا تاکنون بیش از ۶ هزار تن از این کالاها در بازار استان توزیع شده است.  

رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان اجرایی کردن فعالیت سامانه "ستکاوا" برای توزیع هوشمند و الکترونیکی محصولات اساسی کشاورزی را از دیگر برنامه های مهار تورم خواند و گفت: تقویت، توسعه و حمایت از تشکل های تخصصی و توسعه کشت قراردادی و پیگیری تامین و تخصیص به موقع نهاده های تولید در راستای استمرار تولید از دیگر اقدامات و برنامه های این سازمان است.  

وی با بیان اینکه در راستای رشد تولید تکمیل و توسعه زیرساخت‌های تولید در بخش کشاورزی مدنظر است، افزود: تکمیل و بهره برداری از ۱۶ هزار و ۸۱۰ هکتار شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در اراضی پایاب سدها و تجهیز یک هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی آبی و باغات به سیستم های نوین آبیاری و احداث ۲ هزار مترمکعب استخرهای کشاورزی از جمله برنامه های این سازمان برای رشد تولید است.  

اسکندری با بیان اینکه برآورد شده تا پایان سالجاری تولید محصولات باغی استان ۲۰ هزار تن افزایش یابد، بیان کرد: سطح زیرکشت گلخانه ای به میزان ۸۰ هکتار و تولید هم در این حوزه ۲۰ هزار تن تا پایان سال افزایش خواهد یافت.  

وی بیان کرد: براساس برآوردها و برنامه ریزی انجام شده میزان تولید بخش کشاورزی استان تا پایان امسال به سه میلیون و ۳۸۲ هزار تن خواهد رسید.

 

سهمیه بیش‌از ۶ هزار نفر اشتغال در بخش صنعت و معدن کردستان  

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه تصریح کرد: یک‌هزار و ۲۷ واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در استان وجود دارد که از این تعداد ۶۶۶ واحد فعال و ۱۶۲ واحد هم غیرفعال هستند.  

بختیار خلیقی مهمترین تولیدات صنعتی استان را شمش طلا، پلی اتیلن و لاستیک خودرو خواند و گفت: انواع محصولات لبنی، لوله های پلی اتیلن و پولیکا، محصولات غذایی و خوراک دام و انواع لوازم خانگی از جمله محصولات دارای ظرفیت صادرات در استان است.  

وی محورهای توسعه بخش صنعت کردستان را شامل تقویت و حمایت از صنایع کوچک، توسعه صنایع صادرات محور و جذب سرمایه گذاری خارجی ذکر کرد و اظهارداشت: مهمترین معادن استان هم طلا، سنگ آهن و سنگ مرمر و باریت است.  

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان سهمیه اشتغال امسال این اداره کل را ۶ هزار و ۸۳ نفر ذکر کرد و گفت: از جمله برنامه های این اداره کل برای رشد تولید در بخش صنعت شامل پیگیری و حمایت از طرح های صنعتی پیشران، تعریف طرح های صنعتی اشتغالزا و اولویت دار و فعال سازی واحدهای صنعتی راکد و غیرفعال است.  

رئیس شورای هماهنگی بانک های کردستان نیز در این نشست بیان کرد: سرمایه در گردش مورد نیاز واحدهای تولیدی واجد شرایط و با رعایت الزامات قانونی توسط بانک‌های استان پرداخت شده است.  

علی اشرف یوسفی قیاسی ادامه داد: تسهیلات تبصره ۱۶، در جزء یک بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد جذب شد ولی در جزء۲ به دلیل اینکه دیر ابلاغ شد درصد جذب کم بوده است.  

وی بیان کرد: ۳۷ روز کاری فرصت برای جذب این تسهیلات داریم و امکان جذب کامل آن وجود ندارد پس می طلبد یا درخواست برای تمدید و یا به سهمیه سال ۱۴۰۲ اضافه شود.

رئیس شورای هماهنگی بانک های کردستان در ارتباط با انتقال حساب بانکی واحدهای بزرگ استان، گفت: بیشتر بانک های استان پاسخی در این راستا که آیا واحدهای بزرگ استان اقدام به ایجاد و انتقال حساب های خود کردند، نداده‌اند.  

وی ادامه داد: تنها سه واحد پتروشیمی، لاستیک بارز و طلای زرکوه اقدام به بازگشایی حساب در بانک های استان کردند ولی این حساب ها مربوط به فروش آنها نبوده است.  

دستور کارهای این جلسه شامل تبیین و تشریح برنامه های سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل صمت استان در خصوص شعار سال مهار تورم و رشد تولید و تشریح آخرین تخصیص های ابلاغی سال گذشته و وضعیت نیروی کار در استان واولویت بندی پروژه های عمرانی استان و ارائه طرح میانکار بیجار است.  

 

کویستان عبدالحکیمی/کردستان

 

 

کدخبر: 899770 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟