مقوله آموزش نگاه ملی می طلبد/ عدالت آموزشی اولویت است

به گزارش خبرنگار رکنا از کرمانشاه، دکتر سلمان محمدی مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در اولین نشست خبری خود که بمناسبت آغاز هفته معلم پیش از ظهر امروز شنبه در سالن جلسات این اداره کل برگزار شد اظهار داشت: به مقوله آموزش باید نگاه ملی داشته باشیم، تعلیم و تربیت وظیفه آموزش و پرورش است اما نیازمند همراهی دیگر نهادها نیز  هستیم.

وی افزود: حدود 26 هزار معلم در استان و 360 هزار دانش آموز در حدود 4 هزار واحد آموزشی درحال فعالیت هستند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه تصریح کرد: در برنامه های ستاد بزرگداشت هفته معلم تکریم معلمان در اولویت است، البته فقط به همین روز خلاصه نمی‌شود بلکه باید هرروز تکریم معلمان را داشته باشیم.

محمدی ادامه داد: کرونا در کنار ضررهایی که داشت حسن هایی را نیز ایجاد کرد که بدانیم وجود معلم و فعالیت مدارس چقدر با ارزش است و این جایگاه را به خوبی نشان داد.

وی با بیان اینکه معلمانی بودند که در راه آموزش جهاد کردند گفت: حتی برخی از این عزیزان با هزینه شخصی به امر آموزش پرداختند  که از آن ها تشکر می‌کنم.

دبیر شورای اطلاع رسانی استان کرمانشاه در ادامه و درخصوص انتخاب معلم نمونه استان اظهار داشت: حدود 6700 نفر از همکاران فرم خود ارزیابی پر کرده اند که  بعد از داوری 19 منتخب استانی داشتیم و  بعد از کشوری، سرکار خانم زهرا جلیلیان بعنوان یکی از 17 معلم سرآمد کشوری از ناحیه یک مقطع متوسطه انتخاب شد.

محمدی در تشریح برنامه های هفته معلم گفت: در جلسه شورای آموزش و پرورش استان تصمیماتی اتخاذ شد که میتوان به زنگ سپاس، تجلیل از سرآمدان استانی، تجلیل از پیشکسوتان، تجدید میثاق با شهدا، دیدار جمعی از فرهنگیان با نماینده ولی فقیه در استان، سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه و برنامه های ورزشی اشاره کرد که البته هر شهرستان و ناحیه نیز برنامه های خود را خواهند داشت.

 وی با اشاره به عدالت محور بودن بخش آموزش بیان کرد: یکی از برنامه های ما اجرای عدالت آموزشی است، در سطح وزارت خانه قرارگاهی تشکیل شده که در آن نقاط مرزی و محروم شناسایی شده اند تا عقب افتادگی ها مشخص شود.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه ادامه داد: کرمانشاه سال‌ها درگیر جنگ بوده و در توزیع اعتبارات و شاخص ها باید در اولویت باشد، در سطح استان نقاط محروم درحال شناسایی هستند که حدود 30 درصد آنان حاشیه نشین هستند.

محمدی خاطرنشان کرد: حدود 8500 دانش آموز ابتدایی ما افت تحصیلی دارند لذا در مناطق حاشیه ای 52 پایگاه تشکیل می شود و برنامه های متنوعی در 8 هفته تابستان برای جبران عقب افتادگی آنان خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه مسائل پرورشی در آموزش و پرورش، بسیار مهم است گفت: در مدارس معلمان پرورشی درحال کار هستند اما ابلاغ شده است که علاوه بر معلمان پرورشی، دیگر معلمان نیز نسبت به امور پرورشی تلاش کنند.

این مسئول پیرامون پایگاه های سنجش نو آموزان اظهار کرد: حدود 23 پایگاه ثابت و 13 سیار برای نو آموزان فراهم شده است که البته پیش بینی می شود برای پایه اول 35 هزار نفر ثبت نام داشته باشیم.

محمدی درخصوص کنکور نیز بیان داشت: خانواده ها باید همکاری لازم را با ما داشته باشند، امسال حدود 540 هزار نفر شرکت کنندگان در کنکور رشته تجربی اند اما فقط دو درصد دکتری و... قبول می‌شوند چراکه خود دانش آموزان علاقه ای ندارند اما با اجبار خانواده انتخاب می‌کنند.

وی پیرامون علاقه مندی دانش آموزان به رشته های مختلف گفت: رشته ریاضی صندلی خالی دارد  که بسیاری از دانش آموزان علاقه مندند مهندسی قبول شوند ولی باید از تب و تاب رشته تجربی کاست، در برخی از شهرهای کرمانشاه حتی یک کلاس ریاضی وجود ندارد لذا باید به سمت فنی و حرفه ای و ریاضی رفت.

دبیر شورای آموزش و پرورش استان کرمانشاه در پایان خاطرنشان کرد: تفاهم نامه ای برای تامین امکانات ورزشی دانش آموزان با وزارت منعقد شده است اما از آنجا که در جامعه امکانات کمتری برای دختران وجود دارد، اولویت افزایش زیرساخت های ورزشی را دانش آموزان دختر اختصاص داده ایم.

نازی حاجی علی اکبری/ کرمانشاه

 

کدخبر: 775995 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟