پاسخ وزارت اقتصاد به گزارش «موج تازه سقوط زیر فقر مطلق در راه است»؛
مشکلات معیشتی مردم میراث دولت قبل است!
رکنا اقتصادی: وزارت امور اقتصادی و دارایی به گزارشی با تیتر «موج تازه سقوط زیر فقر مطلق در راه است» پاسخ داد.
به گزارش رکنا، وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به گزارشی با تیتر «موج تازه سقوط زیر فقر مطلق در راه است» توضیح داد: بسیاری از مشکلات معیشتی که امروز مردم به آن دست به گریبان هستند و دولت ناچار است برای پیشبرد هر سیاستی در عرصه اقتصاد به رصد روزانه معیشت مردم بپردازد میراث دههی از دست رفتهای است که نتیجه آن افت شاخصهای اقتصادی بوده است.
اکنون وضعیت شاخصهای اقتصادی حکایت از حرکت به سمت رفع مشکلات معیشتی با رشد اقتصادی و همزمان کاهش نرخ بیکاری دارد.
رشد اقتصادی در دولت سیزدهم 12.6 درصد بوده در حالی که میانگین آن در 8 سال پیش از این دولت چیزی نزدیک به صفر بوده است. نرخ رشد تشکیل سرمایه از اعداد منفی به مثبت 8.1 درصد رسیده است.
نرخ سالانه تورم مصرف کننده که در فروردین 1402 به 47.6 درصد بر اساس گزارش مرکز آمار رسیده بود حالا به 38.8 درصد رسیده است و البته این ارقام همچنان برای دولت مطلوب نیست و برای بهبود این شاخصها همچنان برنامهریزی دارد.
اما درباره مالیات بر ارزش افزوده لازم به یادآوری است افزایش یک واحد درصدی نرخ مالیات بر ارزش افزوده طبق قانون بودجه سال 1403 انجام شده است.
البته ناگفته نماند که نظام مالیات بر ارزش افزوده از جمله مالیاتهای مبتنی بر مصرف است که در حال حاضر بیش از 160 کشور در دنیا از آن به عنوان یک پایه مالیاتی اساسی استفاده می کنند و مقایسه نسبت مالیات بر ارزش افزوده به تولید ناخالص داخلی در ایران و سایر کشورها نشان میدهد که این نسبت در کشور ما از میانگین هم بسیار کمتر است.
با توجه به ثابت بودن نرخ مالیات بر ارزش افزوده در 9 سال گذشته تاکنون، از طریق افزایش این نرخ مالیاتی و کاهش همزمان نرخ مالیات بر اشخاص حقوقی، میتوان ضمن اصلاح نظام و کاهش فشار مالیات بر واحدهای تولیدی و افزایش درآمدهای مالیاتی را همزمان داشت.
در همین حال اگر مالیات بر ارزش افزوده از طریق سامانه مؤدیان اجرایی شود تولید کنندگان می توانند مالیات بر ارزش افزوده پرداختی خود را مسترد کنند. این امر موجب می شود بار مالی این پایه مالیاتی بر عهده مصرف کننده نهایی و نه تولیدکننده قرار گیرد و البته آن فشاری بر مردم عادی وارد نمیکند بلکه مشمول ثروتمندان و پرمصرفهای جامعه میشود.
بر اساس وزنهای سبد کالا و خدمات مصرفی خانوار شهری بانک مرکزی، نزدیک به 71 درصد از کالا و خدمات مصرفی مردم معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند. لازم به ذکر است طبق سبد هزینه بانک مرکزی، این نسبت در خصوص خوراکیها و نوشیدنیها به 84 درصد افزایش مییابد. به عبارت دیگر مالیات بر ارزش افزوده در ایران به کالاهای اساسی و مواد غذایی یعنی مایحتاج اصلی مردم اصابت نمی کند؛ بنابراین افزایش یک واحد درصدی این مالیات، معیشت گروههای کم درآمد را به خطر نمی اندازد.
رصد روزانه معیشت مردم چه دردی را دوا کرده است؟
موج تازه سقوط زیر خط فقرمطلق در راه است
همین چند روز پیش بود که رییس دولت در گفتوگوی تلویزیونی با مردم چند بار تاکید کرد که روزانه معیشت مردم را رصد میکند. به گفته او هیچ روزی نیست که رییس دولت از حال مردم و وضعیت معیشتی آنها غافل باشد اما نکته اینجاست که تمامی این رصدها و توجهها چه نتیجهای برای مردم داشته.
گلی ماندگار| روزنامه تعادل
همین چند روز پیش بود که رییس دولت در گفتوگوی تلویزیونی با مردم چند بار تاکید کرد که روزانه معیشت مردم را رصد میکند. به گفته او هیچ روزی نیست که رییس دولت از حال مردم و وضعیت معیشتی آنها غافل باشد اما نکته اینجاست که تمامی این رصدها و توجهها چه نتیجهای برای مردم داشته. آیا وضعیت معیشت را بهبود بخشیده، تورم را کنترل کرده و یا باعث شده حقوق و درآمد بازنشستگان و کارگران و دیگر افراد شاغل در جامعه که هر روز فقیرتر میشوند دستخوش تغییر و تحولات مثبت شود. افزایش بی رویه قیمت اقلام خوراکی باعث شده تا سبد خانوار هر روز کوچکتر شود و در کنار آن بی توجهی دولت به اعتراضهای کارگران و بازنشستگان نیز خود نشان میدهد نه تنها هیچ رصدی در رابطه با معیشت مردم از سوی مسوولان صورت نمیگیرد که حتی در بسیاری از مواقع واقعیت جاری در جامعه با تصوری که مسوولان دارند تفاوتهای فاحشی دارد.
موج تازه فقر در راه است
علی دادگر، اقتصاد دان در این باره میگوید: باید تعارف را کنار بگذاریم و بپذیریم که با وضعیت موجود موج تازه فقر در راه است و هیچ کس هم نمیتواند مانع آن شود. وقتی از ابتدای امسال تا کنون به گفته رییس اتاق اصناف میگوید انواع کالاهای اساسی بین ۳۰ تا ۴۰ درصد گران شدهاند یعنی قدرت خرید مردم به شکل چشمگیری پایین آمده است.
او میافزاید: از طرفی نگاهی به میزان تورم در اجارهبهای مسکن که بیندازیم متوجه میشویم امسال هم تعداد بیشتری از مردم مجبورند برای اسکان به حاشیه شهرها پناه ببرند. طبق آمارهای رسمی که البته از سوی فعالان حوزه مسکن مطرح میشود میزان تورم قیمت مسکن ۵۰ درصد است.
این اقتصاد دان با اشاره به حرفهای رییس دولت در گفتوگوی تلویزیونی میگوید: مساله اینجاست که رییس دولت نمیداند تنها رصد کردن معیشت مردم نمیتواند دردی را از آنها دوا کند. جراحی اقتصادی که دولت سیزدهم از آن دم میزد به بدترین شکل ممکن شکست خورده و هنوز هم آقایان إصرار دارند که بگویند تورم را کنترل کردهاند.
مالیات بر ارزش افزوده شلیک نهایی دولت
مهرداد علی تبار، کارشناس اقتصاد و بازار در پاسخ به این سوال که مالیات بر ارزش افزوده کالاها چقدر به فقیرتر شدن مردم میانجامد میگوید: متاسفانه دولت بر خلاف چیزی که ادعا میکند اصلا به دنبال راهکاری برای بهبود معیشت مردم نیست. چرا که اگر چنین بود اولا باید حقوق بازنشستگان و کارگران به شکل قانونی افزایش پیدا میکرد ثانیا این مساله مالیات بر ارزش افزوده کلا باید از اجناس مورد نیاز مردم حذف میشد. او میافزاید: ما امسال شعار جهش تولید با مشارکت مردم را داریم و این در حالی است که افزایش مالیات بر ارزش افزوده بزرگترین عامل در سر راه مشارکت مردم در اقتصاد کشور است. در رابطه با نقش مخرب مالیات بر ارزش افزوده در اقتصاد ایران، این نکته واضح است که اخذ مالیات بر ارزش افزوده یک رویکرد غلط مالیاتی است که حال با افزایش آن، ضربه بیشتری بر پیکره تولید و قدرت خرید مردم و همچنین افزایش تورم در کشور خواهد داشت.
این کارشناس اقتصاد و بازار در بخش دیگری از سخنان خود میگوید: در شرایطی که طبق آمارهای مختلف، بیش از نیمی از اقتصاد ایران به شکل زیرزمینی و غیررسمی فعالیت دارد، اخذ مالیات بر ارزش افزوده آن هم در شرایطی که یک بار مالیات بر عملکرد بنگاه تولیدی اخذ میشود، به معنای افزایش فشار مالیاتی به تولید، اخذ مالیات مضاعف از تولید و در نهایت کاهش رقابتپذیری تولید را به همراه خواهد داشت.
کارخانه پول سازی برای دولت
مهرداد علی تبار میافزاید: در کتابهای درسی اقتصاد، از مالیات بر ارزش افزوده به عنوان کارخانه پولسازی برای دولت یاد میشود. این نوع مالیات بهشدت سهلالوصول است. هر کسی هر چیزی که بفروشد، ۱۰ درصد از آن به عنوان مالیات بر ارزش افزوده به حساب دولت واریز میشود. موضوع مهم این است که به اندازه مالیات بر ارزش افزوده به قیمتها اضافه میشود. بنابراین، افزایش هزینههای تولید را خواهیم داشت. بهطور مثال، اگر الان ۴۰ درصد تورم داریم، ۱۰ درصد از آن ذاتاً مربوط به مالیات بر ارزش افزوده است. او تصریح میکند: اعمال فشار مالیاتی به مردم به معنی کاهش قدرت خرید آنهاست که در نهایت به تولید ضربه میزند. وقتی تولیدکنندگان متضرر شوند و نتوانند به فعالیت ادامه دهند، شاهد افزایش بیکاری هستیم. این کارشناس اقتصاد خاطرنشان میکند: مالیات بر ارزش افزوده که به راحتی اخذ میشود، نیازمند مقررات دقیقی در نحوه هزینه کرد است. مردم باید بدانند که درآمد حاصل از این نوع مالیات ستانی در کجا مصرف میشود. از سوی دیگر، لازم است متناسب با افزایش مالیات بر ارزش افزوده به ارایه خدمات مناسب در بخشهای مختلف از جمله آموزش و پرورش به مردم بپردازیم. او میافزاید: اساساً تأمین مالی طرح همسانسازی حقوق بازنشستگان از محل مالیات بر ارزش افزوده کار درستی نیست. در هیچ جای دنیا، درآمد حاصل از این نوع مالیات ستانی را به امور دایمی اختصاص نمیدهند. درآمد این بخش باید صرف امور خدماتی و بهبود سطح رفاه مردم شود. چیزی که أصلا در دستور کار دولت نیست.
تورم ۸۰ درصد / افزایش مستمری بازنشستگان ۳۵ درصد
از سوی دیگر حسین غلامی (فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی) با انتقاد از تصمیمات مزدی ۱۴۰۳ به ایلنا گفت: در دورانی که نیروی کار شاغل و بازنشسته در حد یکچهارم خط فقر که بالغ بر ۳۵ میلیون تومان است حقوق میگیرد، تصمیمات مزدی ۱۴۰۳ ضربهای بر معیشت و زندگی آنان وارد کرد تا آنان را بیشتر به زیر خط فقر مطلق به عقب براند.
سقوط سنگین دستمزد
این بازنشسته ادامه داد: تورم سال گذشته در روزهای برگزاری جلسات مزدی، ۵۳ درصد بود اما در نتیجه مذاکرات، حداقل دستمزد فقط ۳۵.۳ درصد افزایش یافت. باید توجه داشته باشیم این تورم برای ۳۸۶ قلم کالا اندازهگیری میشود اما تورم زندگی واقعی مزدبگیران خیلی بیشتر از این حرفهاست چراکه مواد خوراکی تنها کالاهایی هستند که حقوقبگیران میتوانند بخرند و تورم آن به اضافه درمان، بدون هیچ تردیدی بالای ۸۰ درصد است. شما حساب کنید تورم ۸۰ درصدی کجا، افزایش ۳۵.۳ درصدی مزد و مستمری کجا! به گفته او، با انباشت تورم دو رقمی در سالهای اخیر، میزان ارزش پول ملی در طول ۴۵ سال، ۹۰۰۰ برابر کاهش یافته، یعنی قدرت خرید ۱۰۰۰ تومان در سال ۱۳۵۸ برابر قدرت خرید ۹ میلیون تومانِ امروز است. به اعتقاد غلامی، رویکرد وزارت کار در مذاکرات مزدی ۱۴۰۳ نسبت به تمام سالهای اخیر بدتر بود و یک ضربه تاریخی به معیشت کارگران شاغل و بازنشسته وارد کرد.
فقط برای مزدبگیران پول نیست!
این فعال صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی با تاکید بر اینکه «امسال قانونگریزی ابعاد تازهای پیدا کرد» اضافه کرد: اینکه ۶۰ میلیون نفر از جمعیت کشور که شامل نیروی کار با احتساب خانوادههایشان است، به چه وضع دشواری در معیشت، تغذیه، درمان و مسکن دچار میشوند، گویا ارتباطی به دولتمردان ندارد. لازم به ذکر است که بخشی از ثروت کل کشور در اختیار نهادهایی است که حتی مالیات نمیدهند و از کنترل و حسابرسی دولت خارج هستند اما جیب کارگران و مزدبگیران هر سال خالیتر میشود، از یکسو دستمزد واقعی در شرایط تورمی کاهش مییابد و از سوی دیگر، با افزایش انواع مالیاتها از جمله مالیات بر ارزش افزوده، بخش قابل توجهی از همین درآمد دوباره به جیبِ دولت برمیگردد. به گفته غلامی، در حالیکه در سال جاری، بودجه بسیاری از نهادها از جمله صداوسیما افزایش یافته، مزد و حقوق واقعی مزدبگیران مسیر تنزل پیموده و وضع تامین اجتماعی به شرایط بغرنج رسیده است.
قانون کار و قانون اساسی رعایت نشد
این فعال صنفی در ادامه از استدلالاتِ غیرقانونی مقامات دولتی و وزارت کار برای دفاع از مصوبات مزدی ناعادلانه انتقاد میکند: وزیر کار با تفسیر سلیقهای و برای اولین بار از اصل ۴۱ قانون کار، میخواهد وضع فعلی و مصوبه غیرقانونی مزد ۱۴۰۳ را موجه کند، در حالیکه طبق بند دوم همین ماده است که «حداقل مزد کارگران (و بازنشستگان) باید به اندازهای باشد تا زندگی یک خانواده تعداد متوسط را تامین نماید» ضمناً قانون کار در راستای قانون اساسی و با توجه به حفظ حقوق و کرامت انسانی باید بدون تنازل اجرا شده و هر قانونی که مخالف قانون اساسی باشد، بایستی توسط مقامات قضایی لغو شود. غلامی به بند ۱۲ اصل سوم قانون اساسی که تاکیدی بر «پیریزی اقتصاد صحیح جهت ایجاد رفاه و رفع فقر و برطرف ساختن هر نوع محرومیت در زمینههای تغذیه و مسکن و کار و بهداشت» است، اشاره میکند و میافزاید: رفتار مدیران دولت و برخوردشان با مزدبگیران، با برخی بندهای قانون اساسی تضاد و تناقض دارد؛ باید پرسید چرا دستگاه قضایی و همچنین دولت و مجلس که برای اجرای قانون اساسی سوگند یاد کردهاند، این اصول را به فراموشی سپردهاند و بایدهای قانون را زیر پا میگذارند؟ غلامی در پایان، راهکار را مطالبهگری کارگران شاغل و بازنشسته میداند؛ او میگوید: باید دادخواهیمان را به گوش مسوولان برسانیم؛ نباید در مقابل اجحاف مزدی و سرکوب حقوق صنفی خود بیتفاوت بمانیم.
بله ، کاملا درسته ، تمام مشکلات اقتصادی و .... بعهده دولت قبل نه بلکه حکومت قبلی است .
چقدر رو دارن مالیات مثل کشور های پیشرفته بقیه چیزها مثل کشورهای جهان سوم
بهتره گردن هم نیندازید بی کفایتی همه شما عامل مشکلات معیشتی مردمه چون کار بلد نیستید ...b>
همینطور ک اجناس گران میشود .حقوق کارگر باید زیاد شود .یارانه را باید دولت افزایش دهد آن هم نقدی نه ب صورت کالا .دولت باید فکر اساسی برای دهک پایین کند .کسانی ک حتا ماشین ندارند دولت ب راحتی میتواند تشخیص دهد .ماشین حتا بنام هیچ یک از اعضا خانواده نباشد .این افراد جزعه فقیرترینن
الکی دنبال مقصر نگردید! هر کدام از دولتها از قبل تا بحال و هر یک به سهم خود در ویران کردن معیشت مردم اثر گذار بوده و هستند. نه دانش این کار را دارید و نه میتوانید دست مفسدین اقتصادی را قطع کنید پس به چه کار می آیید ؟
کی بود کی بود تقصیر دولت قبل بود
چرا شماها همش بی ارزگی خود را به گردن دولتهای قبل می اندازید ولی کارهای انها را بنام خود تمام میکنید بی کفایت تر از این دولت بعد از انقلاب نبود
دولت بعدی هم خواهد آمد خواهد گفت که تقصیر دولت قبلیه نه خیر کار از ریشه خراب است وتا این مدل باشه کسی نمیتواند درست کند
تنها هنری که از دولت سیزدهم ( عده ای معتقدند ۱۳ نحس است !!! و باید گفت دولت ۱۲+۱) !!!! دیدیم اینست که هر روز بکه ناتوانایی هایش بیشتر خودش را نشان میدهد انهم با گذشت حدود۳سال تقصیر را می اندازد گردن دولت قبل !!!! ولی هنوز دولتش تشکیل نشده بود ورود واکسن کرونا را عملکرد خود می دانست
چه این دولت و چه دولت قبلی باعث فقردرجامعه شدی چون هیچکداممان مدیریت برخوردباتخلفات اقتصادی و گرانی ندارد فقط یک میکروفن دست گرفته مشکلات را گردن یکدیگر می اندازید
شما هم نگید از تورم ایجاد شده معلومه که فقر و سفره های خالی مردم دست آورد کدوم دولته
تمام بدبختی ها دنیا وجنگ ها وفقر اختلاس ها همه بیمارهای و بدبختی مردم وگرانی ها تقصر دولت ها قبل هست دولت ریسی گل وبلبل همه چیز سرجایش گرانی نیست مردم در رفاه دارو زیاد اوضاع عالی دزدی واختلاس نیست گوشت دولت قبل 15pبوده حالا شده 700هزار تومان مرغ 25بوده شده 125ما مردم هم مخمل چه خبر از اختلاس بچه های معاون اول قوه قضاییه وچای دبش خجالت بکشید ...
درسته انشااللاه دولت بعدی مشخص میکنه دولت فعلی چه عملکردی داشته اگه تا موقع مردم از گشنگی همدیگر رو پاره نکنن سنگ پای قزوین دیگه گزینه ای به حساب نمیاد زمان ظهور رو هم که اعلام نمیکنن مردم بدونن چند نسل دیگه باید به این ذلت و خاری عمرشون تموم شه انشاالاه همین طور که دنیای مردمو جهنم کردن خدا اخرتشونو جهنم کنه
دولت فعلی شخص ابراهیم رئیسی است
وضعیت تحصیلکردهای بیکار و بیکارشده بسیار اسف بار شده و متاسفانه فقر دامنگیر قشر تحصیلکرده که روی دلالی کردن را هم ندارن و کلا از قافله زندگی و بازار هم عقب ماندن .از استخدام رانده از بازار مانده .کلا وضعیت معیشتی وارونه شده به ضرر تحصیلکردگان دانشگاهها
خیلی هم عالی همینطوری هر دولتی میاد بندازه گردن دولت دیگه
میراث دولت های قبلیه اما جراحی اقتصادی دولت فعلی عامل فقر تورم وبی ارزشی پول ملی است
هر دولتی میاد همه مشکلات میندازه گردن قبلی برای فرار از جواب گویی ونا کار آمدی خوش پس چرا قبل این که دولت تشکیل بدید برای گرفتن رای به مردم دروغگو میگوید ویکی کلید میاره کلید مشکل گشا یکی اعتبار خودشو به عنوان سید محرومان خجالت اوره
من هم بازنشسته هستم با وجود افزایش هر سال حقوق ولی ما هر سال پست روی میکنیم وسفره ما کوچکتر و هیچ کس صدای ما نمیشنود انگار جامعه بازنشسته کارگر از خارج امداند وهیچ کس در قبال آنان مسعول نیست
مجلس ها نا کارآمد بودند که دولتها اقتصاد مملکت را به... کشیدن
قبول ندارم . تو این مدت اصلاح میکردید
یکی نیست به این وزارت اقتصاد بگوییددهانت ببندشماکه نمی توانیدتورم رامهار کنید پیاز کیلویی ۳۰تومان که بااین تورم عده ای گثیردارمد میشوند همه شما مثل هم هستید چون عرضه ندارید به گردن هم می اندازید
چه عجب ..... بالاخره یه ارگان رسمی به فقر مطلق مردم اعتراف کرد
اما 10 سال دیرتر این کار رو کرد
واقعا،،، عجب دولت مقتدری
سلام.چرا دولت وقت ،دولت آقای رییسی نمیخواد بپزیره،که واقعا وضع بده امروزه مردم،،به همین دولت گره خورده،،بابا،شماها بلد نیستید وضع و اقتصاد مردم رو خوب کنید،،از وزرای دولت معلوم بوده و هست،،بکشید کنار،،وضع معیشتی مردم،به خدا خیلی بده ،،من نمیدونم رییس جمهور عزیز این ارقام و درصد ها رو از کجا میارن...به خدا وضع مردم در این دولت بسیار بدتر و بدتر از دولت آقای روحانی هست،،،من یک شخص عادی و بیطرف هستم..
با سلام فکر کنم رسد می کند تا اوضاع را کنترل کند تا بهتر نشده باشد اگر آثار بهبود وضعیت پیدا شد آن را با مالیات مختلف کنترل کند
برپدر دروغگو لعنت ازشارژ دوهزارتومنی مالیات کم میکنید
من نبودم دستم بود تقصیر استینم بود خدا پدر دولت قبل را بیامورزه
همه تون عین همین این دولت و اون دولت نمیشه این که مسلمه که نو که اومد به بازار کهنه میشه دل آزار فقط یه دولت بهار افتاده بود توسرازیری که مردم رو راضی نگهداشته بود و همه اجناس ارزان بود و دوم دولت روحانی خدا از سرش نگذره هم از خودش هم از وزیر وزرا ...
شخص خود اقای رئیسی وتیمش باعث بانی تمام مشکلات کشور هستند الکی حواله ندهید به دولت قبل
دلیل اصلی فقر و تورم ناتوانی دولتهاست رشد نقدینگی وقتی از صفردرصد در سال ۵۷ به ۵۲درصد درسال ۱۴۰۲ رسیده یعنی فقر ملطق ۵۲درصد رشد داشته است عدم پرداخت حقوق بازنشسته و شاغل منطبق با تورم باعث فقر روزافزون جامعه است فقط یک راه وجود دارد کنترول رشد نقدینگی و دیگر هیچ ..دولت باید اینجوری فکر اداره مملکت باشد ایران اصلا نفت نداشت و ندارد چگونه باید کشور اداره شود....
صد رحمت به دولت قبل بهترین زندگی را داشتیم زمان آقای روحانی الان بیچاره شدیم این تورم گرانی کمر قشر متوسط هم شکونده
سلام خداکند شما طوری عمل نکنید که دولت بعدی باز شما و عملکردتان را زیر سؤال ببرد چون هر دولتی روی کار می آید می گوید من علامه دهلم
اره دیگه همیشه اینجوری بوده. دولت جدید همه تقصیرهارو میندازه گردن دولت قبل
نا کار آمدی دولت یا کار دشمن است یا دولت قبل
به عروس گفتن برقص گفت اتاق کجه این دولت هم تمام گند کاری خودشو به گردن دولت قبلی میگذاره حالا خوبه که نمیگه مقصر خط فقر مردم شاه بود جای شکرش باقیه
تا حالا هر دولتی اومده گفته دولت قبل،تحریمها،دشمن،این دولت جنگ ترکیبی هم اضافه کرده،اقایان خودشون اصلح واعلمند ،ان شا ا..درستش کنند حق مردم این نیست خدا وکیلی،وما رشد،ورصد ،ودغدغه مسولان داخل سفره ومعیشت مردم واقعا ببینیم،همون نکته ای که رهبر معظم بارها ،گوشزد کردند
ما هر روز بی پول تر وقدرت خرید چیزهای ضروری رو هم نداریم تمام اینها مقصرش دولته چه حل چه قبل
همه دولت هاتا الان مقصر هستن .قبلی ها بیشتر
متاسفانه متاسفانه امروز خبر گرانی شکر بازهم هم برای چندمین بار در دولت انقلابی به گوش رسید . کاش فقط درد اقتصاد داشتیم. بی عدالتی و ظلم وستم در دولت انقلابی به ما بیشتر شده به خدا قسم حکم دیوان عدالت اداری دارم فرماندار گناوه آنرا اجرا نمی کنه .
لابد ادم های هستن نیاز مندن باید از مردم گرفت داد به اونها (بابا پول نفت. گاز. وووووبرا خودتون دست تو سفره مردم نکن ..
متاسفانه بعضی مسئولان کم کاری وبی تجربگی خودرابگردن دولت قبلی می اندازندمالیاتهاده برابرشده گرانی سربه فلک کشیده بازارسیاه ودونرخی کالاهاوماشین آلات ،زیادشدن دزدهاوکلاهبرداران وراهزنان،کم شدن رونق کاسبی ها،سردرگمی جوانان جویای کار،و...بازاحمدی نژادازهمه بهتربود.
چرا دولت قبل گردن دولت قبل ندازید چرا دولت قبل منطقه ۲۶ متری ۲۰ بود الان دولت رییسی خودشون ادمی شرفیی هستن ولی کسی ها رو رو کار اوردن ناکارامد نا بلد گند زدن تو مسکن مردمح
کلا بعد انقلاب هر کی آمد قبلی مقصر بود . ...
دولتهای قبل مردم را به خاک سیاه نشاندند ،مالیات تورم گرانی بیکاری وغیره همه صدقه دولت قبل است
فقر و بدبختی میراث همین دولته تورم قیمت دلار سکه چاپ پول در این دولت بوده تا کار آمدی مسولان گناه را ب گردن قبلی هاانداختن این سیاست است
والادولت روحانی همه چی خوب بودتوکروناماهی ۴۰۰بهمون دادمادادیمش گوشت ومرغ وبرنج وروغن بازم تموم نشداینقده چیزاارزون بود
خدا پدر روحانی را بیامرزه حداقل ۴ سال اول مردم یه نفسی کشیدند
نمیدونم چرا از اول روز از روز بدتر میشود اگه بلد نیستید برید از ژاپن اقتصاددان بیاورید این همه فشار به ما میآورید ما داریم از دست فقر وگرانی هلاک میشویم