کنیا کجاست؟ / این زن کنیایی که به ابراهیم رئیسی خوش آمد گفت، کیست؟ + عکس و فیلم

به گزارش رکنا، کنیا با نام رسمی جمهوری کنیا کشوری در شرق آفریقا است. پایتخت آن نایروبی است و مومباسا، کیسومو و ناکورو از شهرهای مهم آن محسوب می‌شوند. کنیا از شمال با اتیوپی و از شمال غربی با سودان جنوبی و از غرب با اوگاندا و از جنوب غربی و جنوب با تانزانیا همسایه است. کنیا همچنین از جنوب و جنوب غربی به اقیانوس هند پیوند می‌خورد.

کشور کنیا به هشت استان تقسیم شده که هر کدام توسط یک استاندار اداره می‌شود. این استان‌ها به ۷۱ منطقه، ۲۶۲ بخش و ۱۰۸۸ ناحیه تقسیم شده‌اند. دولت بر کار استانداری‌ها نظارت می‌کند. جمعیت این کشور ۵۳٬۷۷۱٬۰۰۰ نفر است.

هشتاد و پنج و نیم درصد مردم کنیا مسیحی و ۱۱ درصد مسلمان هستند. زبان‌های رسمی آنان زبان سواحلی و انگلیسی است.

امور سیاسی کنیا در چارچوب نظام سیاسی ریاستی قرار دارد که رئیس‌جمهور هم رهبر کشور و هم رهبر دولت است. قوهٔ مجریه در اختیار دولت است. قوهٔ قانون‌گذاری میان دولت و مجلس ملی کنیا تقسیم شده‌است. قوهٔ قضائیه مستقل از مجریه و قانون‌گذاری است.

پس از مستقل شدن، کنیا ثبات سیاسی خود را در برابر تغییرات سیاسی بحران‌های کشورهای همسایه حفظ کرده‌است. با روی کار آمدن دموکراسی، کنیایی‌ها از آزادی بیشتری برخوردار شدند.

این کشور با تانزانیا (۷۷۵ کیلومتر)، اوگاندا (۸۱۴ کیلومتر)، سودان جنوبی (۳۱۷ کیلومتر)، اتیوپی (۸۶۷ کیلومتر) و سومالی (۶۸۴ کیلومتر) مرز مشترک دارد.

 این زن کنیایی که به رئیسی خوش‌آمد می‌گوید، کیست؟

در میان مقامات دولت کنیا زنی نیز هست که به ابراهیم رئیسی خوش‌آمد می‌گوید و با وزیر امور خارجه کشور هم تفاهم‌نامه‌ای امضا می‌کند.

در میان مقامات دولت کنیا یک وزیر زن حضور دارد که به ابراهیم رییسی خوش‌آمد می‌گوید و با وزیر امور خارجه کشور هم تفاهم‌نامه‌ای امضا می‌کند.

 در سفر رئیسی به «کنیا» چه گذشت؟

آیت الله سید ابراهیم رئیسی بامداد چهارشنبه (20 تیر) در صدر هیات عالی رتبه و به دعوت رسمی روسای جمهور کشورهای کنیا، اوگاندا و زیمباوه عازم سه کشور آفریقایی شد.

پیش از این سفر رئیس‌جمهور در فرودگاه مهرآباد تصریح کرد: سهم جمهوری اسلامی ایران از تجارت با بازار هزار و دویست میلیارد دلاری آفریقا، تنها یک میلیارد و 200 میلیون دلار است که با توجه به ظرفیت‌های متقابل سهم بسیاری پایینی به حساب می‌آید.

رئیس جمهور پس از این گفت وگوی رسانه‌ای با بدرقه رسمی محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور و با حضور حجت‌الاسلام محسن قمی، معاون بین‌الملل دفتر مقام معظم رهبری و جمعی از اعضای کابینه، به دعوت رسمی رئیس جمهور «کنیا»، تهران را به مقصد نایروبی پایتخت این کشور ترک کرد.

پس از ورود رئیس‌جمهور کشورمان به پایتخت کنیا، «ویلیام سامویی روتو» رئیس جمهور این کشور در محل کاخ ریاست‌جمهوری به صورت رسمی از آیت الله سید ابراهیم رئیسی که در رأس هیئت عالی‌رتبه اقتصادی و سیاسی به کنیا سفر کرده است، استقبال کرد.

یکی از نکات قابل توجه که در مراسم استقبال از رئیس‌جمهور رخ داد، شلیک 21  گلوله توپ به افتخار ورود آیت الله رئیسی به کاخ ریاست جمهوری کنیا بود.

در ادامه با حضور روسای جمهور دو کشور، مراسم امضای اسناد و تفاهم‌نامه‌های همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و کنیا برگزار شد که طی آن مقامات دو کشور 5 سند همکاری امضا کردند.

این اسناد همکاری در حوزه‌های دامپزشکی، ارتباطات، فرهنگ، شیلات و فنی حرفه‌ای بود که از سوی وزاری «امور خارجه»، «اطلاعات، ارتباطات و اقتصاد دیجیتال»، «گردشگری، حیات وحش و میراث»، «معدن، اقتصاد آبی و امور دریایی» و «آموزش کنیا» و  وزاری امور خارجه و تعاون، کار و رفاه اجتماعی جمهوری اسلامی ایران در حضور دکتر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و ویلیام روتو رئیس جمهور کنیا به امضا رسید.

استقبال رئیس‌جمهور کنیا از رئیسی

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۲ مورد استقبال رسمی رئیس جمهور کنیا در کاخ ریاست جمهوری این کشور قرار گرفت.

نشست خبری روسای جمهور دو کشور

رئیسی در نشست مطبوعاتی مشترک با رئیس جمهور کنیا ضمن ابراز خرسندی از سفر به قاره آفریقا، گفت: دست همه دولت‌های قاره آفریقا را به گرمی می‌فشاریم.

وی با بیان اینکه همکاری‌های ایران و کنیا منحصر و مختص دو کشور نخواهد بود، گفت: همانگونه که جمهوری اسلامی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس و آسیای مرکزی همسایه بوده و از همکاری‌های گسترده‌ای برخوردار است، کنیا نیز ارتباطات گسترده‌ای با کشورهای شرق آفریقا دارد و لذا تقویت ارتباط دو کشور با یکدیگر زمینه‌ای برای همکاری‌های گسترده‌تر منطقه‌ای نیز خواهد بود.

رئیسی ضمن اشاره به هدف‌گذاری افزایش 10 برابری همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین در گام اول، تصریح کرد: همچنان که در مدت کوتاهی توانستیم حجم روابط تجاری را به 8 برابر ارتقا دهیم، این امکان وجود دارد که با اراده دو طرف این حجم به 20 و 30 برابر و سطح قابل قبول برای دو کشور افزایش یابد.

رئیس جمهور تصریح کرد: امیدوارم این سفر نقطه عطفی برای توسعه روابط دو کشور و نیز همکاری‌ها با کشورهای آفریقایی باشد و روابط فیمابین را به سطح قابل قبولی برسد.

«ویلیام روتو» رئیس جمهور کنیا نیز در این نشست، سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به کنیا را سرآغاز فصل جدیدی در روابط دو کشور دانست و بر علاقمندی کشورش برای توسعه تعاملات تجاری و سرمایه‌گذاری در صنعت گردشگردی، شیلات و کشاورزی و تجهیزات پزشکی و دارویی با جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد.

ادای احترام رئیس جمهور به مقبره رهبر فقید کنیا

آیت الله رئیسی در ادامه سفر با همراهی رئیس و تعدادی از نمایندگان مجلس این کشور، با حضور در مقبره «جوموکنیاتا» رهبر ملی استقلال این کشور، به مقام این سیاستمدار کنیایی ادای احترام کرد.

جوموکنیاتا رهبر جنبش استقلال‌طلبی کنیا است که بیش از 9 سال از عمر خود را در زندان‌های انگلستان سپری کرد. وی اولین رئیس جمهور کنیا بعد از استقلال این کشور از انگلستان است.

بازدید رئیسی از خانه نوآوری و فناوری ایران در نایروبی  

رئیس جمهور در ادامه برنامه‌های سفر یک روزه خود به کنیا، از خانه نوآوری و فناوری ایران در نایروبی پایتخت کنیا دیدن کرد.

در این مرکز بیش از 35 شرکت دانش‌بنیان ایرانی محصولات خود را در حوزه‌های دارویی، تجهیزات پزشکی، کشاورزی، ساختمانی و معماری معرفی و به کنیا صادر کرده‌اند.

همزمان با بازدید رئیس جمهور از این مرکز همچنین «پهپاد کشاورزی چند منظوره پلیکان» و «پهپاد نقشه‌برداری درنا» از محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی برای تجاری‌سازی و صادرات به کنیا معرفی شدند.

پایان سفر و ترک «کنیا»

سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز چهارشنبه به وقت محلی، پس از پایان برنامه‌های سفر به کنیا، با بدرقه وزیر خارجه این کشور، نایروبی را به مقصد کامپالا پایتخت اوگاندا ترک کرد.

کدخبر: 908994 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟