فریدون خودرا به زندان معرفی کرد/ بقایی  تحت درمان و مشایی غیبت دارد

مسعود ستایشی در نشست خبری امروز( سه شنبه ) ضمن تبریک فرارسیدن دهه کرامت و نیز تسلیت سالروز رحلت امام (ره) و  تسلیت درگذشت حجت الاسلام دعایی مدیر مسوول روزنامه اطلاعات گفت: ما معتقدیم که باید از ظرفیت های بالا و ارزشمند حوزه رسانه در جهت جهاد تبیین  بهره برد و استفاده کرد.

ستایشی در پاسخ  به سئوال خبرنگار " رکنا " در خصوص آخرین وضعیت دونفر از مدیران ارشد احمدی نژاد ( اسفندیار رحیم مشایی ، حمید بقایی ) و حسین فریدون اظهار کرد : بقایی با نظریه کمیسیون پزشکی قانونی به علت بیماری باید خارج از زندان باشد و بر اساس تصمیم قضائی و مطابق قانون در مورد این فرد تصمیمی گرفته شده که برای درمان بطور موقت  در بیرون است  و خبر آزادی وی هم تکذیب می‌شود.

اما اسفندیار رحیم مشایی از تاریخ ۱۳ آذرماه ۹۸  به دلیل فوت والده از زندان مرخصی گرفته است. این فرد ادعای بیماری داشت  و دوبار به  کمیسیون پزشکی مراجعه کرده و گفته توان کیفر حبس را ندارد ولی کمیسیون پزشکی  تحمل توان این فرد جهت کیفر را تأیید کرده است و او باید به زندان برگردد.ولی غیبت کرده است . اگر  ایشان مراجعه نکند طبق قانون و مقررات با او رفتار خواهد شد.

سخنگوی قوه قضاییه  درباره آخرین وضعیت حسین فریدون گفت: آقای فریدون ایام حبسش خاتمه نیافته و خبر مربوط به پایان حبسش را تکذیب می‌کنیم.  نیمی از جزای نقدی اش  پرداخت نشده است. اتهام ایشان هم مشخص است و در ۲۴ مهر ۹۸ به اوین معرفی شده و ۵ سال حبس و ۳۱۰ میلیارد ریال جزای نقدی و انفصال از خدمات دولتی محکومیت دارد. چند روز در مرخصی بود که  مرتکب غیبت شده و قطعا اگر از غیبت نیاید از وثیقه ای که گذاشته استفاده می شود و  اینکه آزاد شده است را  رد می‌کنیم.

سخنگوی قوه قضاییه  افزود : الان  به من اطلاع دادند که آقای فریدون دیشب به زندان بازگشته است.

 ۴۱ نفر جان خود را در حادثه متروپل از دست دادند

ستایشی در خصوص حادثه متروپل بیان کرد: ساعت ۱۲:۴۵ دوم خردادماه سال جاری بخشی از ساختمان ۱۱ طبقه (متروپل) در آبادان ریزش کرد و قسمت باقی مانده ساختمان در یک وضعیت ناایمن بود.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته رئیس کل دادگستری خوزستان به همراه دادستان این استان در محل حادثه حضور پیدا کردند و این موضوع را پیگیری کردند. در ابتدا برای بررسی دقیق ابعاد حقوقی و قضائی این حادثه  هیئتی متشکل از قضات استان و... راه اندازی شد.

وی با بیان اینکه تا کنون ۴۱ نفر جان خود را در حادثه متروپل از دست دادند و ۴۶ نفر صدمه دیده اند، اظهار کرد: در حوادثی همچون حادثه متروپل، برخی افراد قابل شناسایی نیستند، از همین رو باید پزشکی قانونی باید حاضر باشد که  شناسایی هویت افراد به سرعت انجام شود‌ و همچنین مدارک زیر آوار مانده نیز باید به دست صاحبان آن برسد. ساماندهی به این دو موضوع از جمله اقداماتی بود که در حادثه متروپل انجام شد.

ستایشی با اشاره به دستگیری افراد خاطی در حادثه متروپل گفت: تاکنون ۱۴ نفر افرادی که احتمال مجرم بودن آنها وجود داشت، با رعایت موازین قانونی دستگیر شدند. نام افراد دستگیر شده را منتشر نخواهیم کرد اما سمت آن ها را بیان خواهیم کرد.

سخنگوی قوه قضائیه با تاکید بر اینکه بهترین راه اجرای عدالت، احترام به قانون است، اظهار کرد: در تبیین تخلفات حادثه متروپل باید بدانیم که جایگاه اداره کل شهر و سازی استان، مجری و ناظر ساختمان، شهرداری و... کجا هست‌. نقش هر یک از این افراد در قانون مشخص شده است.

وی با بیان اینکه کاهش پرونده گفت: متاسفانه اسنادعادی منجر به سواستفاده برخی افراد شده است، این یکی از مسائل و مشکلات تشکیلات قضایی است. باید ماده ۲۲ قانون عمل شود که مالکیت و اسناد باید "رسمی" باشد و از هرگونه دوا و بحث مصون بماند.

آخرین جزئیات قانون بی‌اعتبار شدن قولنامه‌های عادی

ستایشی برای اجرای ماده ۲۲ قانون ثبت گفت: :بی اعتبار شدن قولنامه های عادی" از سوی مجلس شورای اسلامی تصویب و به شورای نگهبان ارسال شده که این شورا نکاتی را مطرح کردند و این قانون به مجلس بازگشت داده شده است و در مجلس این نکات در کمیسیون قضایی در حال بررسی و رفع ایرادات شورای نگهبان هستند.

امروز شکایت از سلبریتی به ثبت رسید

ستایشی گفت: مسائلی که اخیرا در فضای مجازی مطرح شده (ادعاهایی در مورد تعرض به برخی سینماگران) تلخ و تاسف آور است. افراد می‌توانند در قالب طرح شکایت کیفری موضوع را مطرح کنند که ما رسیدگی کنیم.

وی ادامه داد: امروز از طرف فردی که به او اتهام تعرض زده بودند شکایتی صورت گرفته است.دستگاه قضا به دور از هیاهو پرونده را بررسی و تصمیم گیری لازم را اتخاذ خواهد کرد.

مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری فارس در خصوص آخرین وضعیت پرونده محمد علی نجفی گفت: پایان حبس وی ۱۰/ ۲ / ۱۴۰۳ است. اولیای دم متوفی نسبت به محکوم علیه رضایت دادند و وی در این مرحله با رعایت مقررات از ۱۵ روز مرخصی استفاده کرده است.

وی گفت: درخواستی برای پابند الکترونیک و آزادی مشروط داشتند که با آن موافقت نشد و وی در حال گذران ایام حبس است.

وی گفت: بر اساس اعلام سخنگوی قوه قضائیه تا روز گذشته هیچ شکایتی از سوی «بازیگرانی که مدعی بودند مورد تعرض قرار گرفته‌اند» ثبت نشده است.

رسیدگی به پنج پرونده در دادگاه جرم سیاسی

سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره برپایی دادگاه‌های جرایم سیاسی گفت: در راستای تحقق مندرجات قانون جرم سیاسی، ریاست وقت قوه قضاییه در خرداد ۱۳۹۹ بخشنامه‌ای صادر کرد که در آن مندرجات قانون مجدد تاکید و تبیین شد.

وی ادامه داد: برگزاری این دادگاه‌ها باید با حضور هیئت منصفه باشد و دادگاه‌ها باید علنی باشد مگر اینکه دستور به غیرعلنی بودن جلسات رسیدگی اعلام شود.

ستایشی اظهارداشت: در شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران، تا کنون پنج دادگاه در ارتباط با جرم سیاسی تشکیل شده است.

سخنگوی قوه قضاییه خاطرنشان کرد: البته ۱۷۶ مورد دادگاه با حضور هیئت منصفه برگزار شده است اما از این تعداد، پنج پرونده ناظر بر جرم سیاسی بوده است.

 اعضای دولت قبل و دولت فعلی کلیه اموال خود را اعلام کرده‌اند

وی ادامه داد: اعضای دولت قبل و دولت فعلی کلیه اموال خود را برای ریاست قوه قضاییه ارسال کرده‌اند و نسبت به اعلام اموال دارایی اقدام کرده‌اند.

ستایشی گفت: براساس اخرین امار 80 درصد این قانون در قوه قضاییه اجرایی شده است و اکثر قضات ما در اعلام صورت دارایی در سامانه مشارکت داشته‌اند. در سایر وزارتخانه‌ها و نهادها این مشارکت خیلی کمتر بوده است

سخنگوی قوه قضائیه اظهار کرد: معاون اول رئیس جمهور و رئیس دفتر رئیس جمهور در این ارتباط پیگیری‌های خوبی داشته‌اند.

ستایشی خاطرنشان کرد: اقدامات برای شناسایی ساختمان‌های ناایمن بر اساس دستورهای قوه قضائیه بود، دادستان تهران گفته است فهرست مکان‌های ناایمن منتشر شود.

سخنگوی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: فهرست تمام ساختمان‌های ناایمن به دادسرای ناحیه 37 تهران ارجاع شده است. تاکنون دادسرای تهران 660 واحد تجاری را مورد بررسی  قرار داده است.

وی با بیان این پرسش که آیا ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن وظیفه دستگاه قضایی است، گفت: صاحبان تکلیف‌ در ایمن سازی ساختمان‌های ناایمن کجای کار هستند؟ اصحاب رسانه از صاحبان تکلیف در ایفای نقش‌ها و تکالیف خود مطالبه کنند.

سال گذشته بیش از ۴۷ هزار پرونده گرانفروشی تشکیل شد

سخنگوی قوه قضائیه گفت: در حوزه گرانفروشی از ابتدای سال 1401 تا روز گذشته، بیش از 47 هزار و 200 فقره پرونده بوده که از این میزان 42 هزار فقره مختومه شده است. بیش از 8 میلیارد محکومیت برای متخلفین بدنبال داشته است.

وی با بیان اینکه بیش از 11 هزار فقره پرونده در ارتباط با کم فروشی وارد شده که بیش از 10 هزار فقره پرونده مختومه شده و بیش از 13 هزار میلیارد ریال محکومیت بدنبال داشته است، اظهار کرد: در ارتباط با احتکار، بیش از هزار و هشتصد فقره پرونده وارد شده است.

ستایشی خاطرنشان کرد: هزار و 365 فقره پرونده مختومه شده است و از این میزان هم رقم هزار و 697 میلیارد و 373 میلیون و 23 هزار و 225 ریال کسانی که مرتکب احتکار شدند محکومیت حاصل کردند

انتقام خون شهید صیادی را خواهیم گرفت

ستایشی در پاسخ به سوالی درباره آخرین اقدامات دستگاه قضا در رابطه با پرونده شهید صیاد خدایی، گفت: این پرونده دارای ابعاد امنیتی است و این اطمینان را می‌دهیم که انتقام خون این شهید عزیز را می‌گیریم و با قاطعیت با مرتکبان این جنایت برخورد می‌کنیم. پرونده با جدیت در دادسرای تهران در حال پیگیری است.

عزم دستگاه قضا برای اجرای قانون حمایت از خانواده

وی گفت: تا کنون سه جلسه ( دو جلسه رسمی و یک جلسه فرعی) برای اجرای دقیق و موثر قانون حمایت از قانون و جوانی جمعیت  با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شده است، دستگاه هایی برای تحقق این قانون وظایفی بر عهده دارند که برخی از دستگاه متکلف تنظیم آیین نامه و دستور العمل هستند که تا کنون تکالیف خود را اجرا نکرده اند!

سخنگوی قوه قضائیه گفت: سازمان بازرسی تکالیف دستگاه ها در خصوص اجرای قانون حمایت از خانواده را بررسی پیگیری کرده است. نامه های تذکر ارسال شده است.

قاتل دو طلبه حرم مطهر رضوی به اعدام محکوم شد

سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: قاتل دو طلبه در حرم مطهر رضوی  محارب شناخته شد و دادگاه اورا به اعدام محکوم کرد . البته وکیل وی فرجام خواهی کرده است که به دیوان عالی  کشوررفته است.

کدخبر: 789156 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟