سخنرانی ترامپ از نگاه رسانه‌ها: بی‌معنی و مخالف اصول دموکراسی
تبلیغات

به گزارش ایرنا، تارنمای شبکه تلویزیونی سی‌ان‌ان در نوشتاری به انتقاد از سخنرانی رئیس‌جمهوری جمهوریخواه آمریکا در مجمع‌عمومی سازمان ملل پرداخت و نوشت: دونالد ترامپ که مقام رهبر جهان آزاد را در اختیار دارد، در سخنرانی خود هیچ اشاره‌ای به ارزش‌های دموکراتیک نکرد و کلام اطمینان‌بخشی برای متحدان نگران آمریکا نداشت و طبق معمول اکثر مستبدان جهان را نادیده گرفت.

در ادامه این یادداشت آمده است: وی همچنین استدلال‌های بی‌معنی در مورد تغییرات اقلیمی مطرح کرد که درک بدوی او از علم را آشکار می‌سازد. آخرین تلاش ترامپ برای دریافت جایزه صلح نوبل نیز در حالی بود که اکثر هفت جنگی که او در سخنرانی خود مدعی خاتمه آنها شد، حتی در زمان مداخله او در جریان نبودند.

با این حال نخستین سخنرانی دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ در سازمان ملل متحد، تصویری هوشیارکننده از واقعیت جدید جهانی ارائه می‌دهد. آمریکا که بیش از هر کشور دیگری برای ایجاد سازمان ملل متحد و حمایت از آن برای دهه‌های متمادی تلاش کرد، اکنون به سرسخت‌ترین منتقد آن تبدیل شده است؛ وضعیتی که سؤالاتی را در مورد ظرفیت این نهاد حیاتی جهانی برای بقا در شکل فعلی‌اش مطرح می‌کند.

متحدان آمریکا نیز باید درک کنند که قدرتمندترین مرد جهان، یک نیروی سیاسی متخاصم است که با حمایت از شورشیان پوپولیست، نه تنها به دنبال تضعیف پایگاه‌های قدرت سیاسی آنهاست، بلکه نظام‌های دموکراتیک آنها را نیز، مانند آمریکا، تضعیف می‌کند.

خبرگزاری‌های غربی نیز در مطالب و گزارش‌هایی به سخنرانی جنجالی ترامپ پرداختند. خبرگزاری فرانسه نوشت: نخستین سخنرانی ترامپ در سازمان ملل در سال ۲۰۱۸ باعث شد که رهبران دیگر به این جمهوری‌خواه بخندند، اما این بار حمله تمام‌عیار او به این سازمان جهانی و متحدان آمریکا تقریباً با سکوت محض مواجه شد.

خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس نیز در مطلبی به فرازهایی از سخنرانی ترامپ پرداخت و نوشت: وی در نخستین سخنرانی خود در مجمع‌عمومی از زمان انتخاب مجددش به عنوان رئیس‌جمهوری در نوامبر گذشته، هیچ امتیازی نداد و نطق خود را با شعار "اول آمریکا" ایراد کرد و با افتخار گفت که ایالات متحده قوی‌ترین مرزها، ارتش، دوستی‌ها و "بهترین روحیه" را در بین تمام کشورهای روی زمین داشته و "این در واقع عصر طلایی آمریکا است. "

ترامپ همچنین سازمان ملل را بی‌فایده توصیف و این سازمان را به خاطر توقف پله برقی در مسیر منتهی به سالن مجمع و خرابی دستگاه نمایشگر متون سرزنش کرد.

در مطلب دیگری از این خبرگزاری آمده است: این سخنرانی آخرین یادآوری برای متحدان و دشمنان آمریکا بود که این کشور - پس از یک دوره چهارساله ریاست‌جمهوری جو بایدن جهانی‌گرا - به موضع "اول آمریکا" و با دیدگاهی خصمانه نسبت به سازمان ملل متحد بازگشته است. ترامپ همچنین به‌شدت از انفعال این نهاد جهانی انتقاد کرد و گفت که پر از "کلمات پوچ" است که "جنگ‌ها را حل‌وفصل نمی‌کنند".

او خود را به‌عنوان یک صلح‌طلب معرفی کرد و در حالی از موفقیت‌های دولتش در فیصله چندین کانون بحرانی سراسر جهان گفت که از دستور خود به ارتش آمریکا برای حمله به ایران و ونزوئلا خبر داد و استدلال کرد که "جهانی‌گراها" در آستانه نابودی کشورهای موفق هستند.

خبرگزاری رویترز نیز نوشت: قدرت‌های اروپایی ماه‌ها تلاش کردند تا روابط خود با رئیس‌جمهوری آمریکا را با تمرکز بر جلب حمایت واشنگتن در پایان دادن به جنگ در اوکراین تثبیت کنند. در اجلاس ژوئن ناتو، ترامپ و رهبران اروپایی یکدیگر را با ستایش فراوان مورد تحسین قرار دادند.

اما در سخنرانی دیروز، ترامپ متحدان آمریکا در ناتو را به خاطر عدم توقف خرید نفت روسیه به سخره گرفت و گفت که تدابیر اقتصادی شدیدی علیه مسکو اعمال خواهد کرد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات

وبگردی