جاسوسان موساد در ایران تا کجا نفوذ کرده اند / نفوذی هایی که به اطلاعات سری دسترسی دارند !
رکنا سیاسی : در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی ها تاکید داشتند، برخی چهره هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی خواندند.

خبر آنلاین در ادامه آورده است ، جنگ تمام شده و هنوز روزهای بهت آوری که پهپادهای اسرائیلی، خاک ایران را هدف قرار داده بود، از یاد نرفته است، انگار زمان برای مردم به قبل از سحرگاه ۲۳ خرداد و بعد از آن تقسیم شده است که هرجا گعده ای از مردم را می بینید، صحبت جنگ است و روایت ترس و اضطراب بعد از آن. صحبت از مصیبتی که بر آنان گذشت و افغان هایی که حالا از مرز دوغارون راهی وطن خودشان می شوند.
واژهای که این روزها نقل زبان همه شده است. «کار نفوذی بوده... اگر نبود که نمی توانستند فرماندهانمان را شهید کنند.»؛ «آنقدر حواس ها پرت حجاب دختران بود که از بقیه غافل شدند.»؛ «نفوذ به سطح بالا رسید... این افغان های بیچاره که نمی توانند خانه فرماندهان ارشد را بدانند.» «افغان ها بهانه است، باید جای دیگری دنبال جاسوس بگردند.» و ...
غافلگیری به وقت ۴ صبح...
انفجاری مهیب سکوت شبانه را در بامداد23 خرداد شکست . ترور فرماندهان و دانشمندان توسط اسرائیل؛ ترورهایی که با حمله مستقیم اسرائیل به خاک ایران همراه شد. حتی محل برگزاری جلسه شورایعالی امنیت ملی هم مورد حمله موشکی اسرائیل قرار گرفت که به جراحت مسعود پزشکیان، رئیس جمهور منجر شد.
از همین روی، بار دیگر توجهات به سمت نفوذی ها رفت و اگر چه با اقدامات وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه، برخی از عوامل موساد که برخی اتباع هم بودند، دستگیر شدند؛ اما آیا واقعا افغان ها توانایی دسترسی به اطلاعات مهم کشور را داشتند؟
این سوالی است که پاسخ آن را می توان از لابه لای اظهارات مسئولان و اهالی سیاست یافت. خاصه آنکه فیاض زاهد، عضو شورای اطلاع رسانی دولت، در گفت و گویی با حضور محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، روایت جدیدی را از شب حمله اسرائیل به ایران پرده برداشت و گفت: « باید به عمق ماجرا رفت. باید دید چه کسانی سردار کاظمی را به ساختمان خاصی هدایت کردند. آقای جبلی رئیس صداوسیما میگوید سردار سلامی ساعت ۱:۳۰ بامداد به او اطلاع داده که امشب حملهای در راه است، یعنی سردار در جریان عملیات بوده و باید مشخص شود از چه کانالهایی این اطلاعات به او رسیده است. »
وی ادامه داد: «اینکه گفته میشود ۹ نفر در ستاد مشترک جلسه داشتند و یکی از آنها تأخیر داشته تا پس از حضورش عملیات آغاز شود، موضوع کوچکی نیست. وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه باید با نگاهی بازبینانه و جدی به این مسئله ورود کنند. چون وقتی چنین رخدادی اتفاق میافتد و بهدرستی ریشهیابی نمیشود، هیچ تضمینی وجود ندارد که دوباره تکرار نشود. اگر سرگرم حاشیه ها شویم، عوامل اصلی در جای خود باقی خواهند ماند و چهبسا در فرصت مناسب، اقدام ناتمام خود را اینبار کامل کنند. »
حسین مرعشی،دبیرکل حزب کارگزاران هم در گفت و گویی به خبرگزاری خبرآنلاین درباره حمله اسرائیل به ایران و پدیده نفوذ بیان کرد: «ما هنوز درحال بررسی هستیم که چرا در همان ساعات ابتدایی جنگ، برخی از فرماندهان عالیرتبهمان را از دست دادیم. آیا آنها مسلط بودند؟ آیا دشمن نفوذ کرده بود؟ این نفوذ، نفوذ چند مهاجر افغان نیست. ممکن است چند نفر را در کف خیابان اجیر کنند و به آنها بگویند فلان چیز را به فلان جا ببرند، بدون اینکه بدانند آن چیست؛ فقط جابجا کردهاند و پولشان را گرفتهاند. »
پیش از این هم علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در سال گذشته، خطر پدیده نفوذ در ایران را جدی دانسته و خاطرنشان کرده بود: «کلا مساله نفوذ در ایران در سال های اخیر جدی است. به نظر من از سالها پیش یک غفلت هایی به وجود آمده و گرچه بخش های امنیتی کشور هم به اینها ضربه زده اند اما نتوانستند مانع همه اینها شوند. بهرحال نکته مهمی است که الان هم دنبال می کنند و تمهیداتی هم می اندیشند. »
قطعی اینترنت و معضلی به نام فیلترینگ
پای هر بحرانی که در ایران در میان باشد، قطعی اینترنت اولین اقدامی است که از سوی مراجع تصمیم گیر و مسئولان صورت می گیرد. اقدامی که در دوران ۱۲ روزه جنگ ایران و اسرائیل بار دیگر در دستور کار مسئولان کشور قرار گرفت و اینترنت ها به دلیل آنچه جاسوسی و استفاده دشمنان از آن عنوان می شد، قطع گردید.
از سوی دیگر، در حالی برخی از سیاسیونی چون مصطفی عضو مجمع تشخیص نظام از جاسوسی پلتفرم های خارجی چون واتسآپ و تلگرام و اینستاگرام روایت می کردند که از زمان فیلترینگ شبکه های اجتماعی، کارشناسان بارها درباره جاسوسی بودن فیلترشکن ها و معضلات آن هشدار داده بودند.
اخیرا هم، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور، درباره نقش تکنولوژیهای نوین در اقدامات تروریستی علیه فرماندهان مقاومت گفت: «پیامرسان واتساپ در مکانیابی و ترور برخی از فرماندهان حماس نقش داشته است. مکانیابی شهید هنیه به همین روش انجام شد، که نشاندهنده استفاده از ابزارهای دیجیتال در شناسایی و هدف قرار دادن شخصیتهای برجسته است.»
اظهارات او با واکنش دختر سردار شهید شادمانی همراه شد و تاکید کرد که پدرش از تلفن همراه استفاده نمی کرده است.
مهدیه شادمانی، با انتشار یک استوری در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: «محل استقرار پدر هرچند ساعت تغییر می کرد. گوشی و وسایل هوشمند همراه نداشتند! پروتکل های امنیتی رعایت شده بود، اما در طی روزهای فرماندهی ستاد جنگ، چندین بار مورد ترور هدفمند اسرائیل قرار گرفتند و پس از چندبار ناکامی بالاخره دشمن موفق به شهادت ایشان شد. ردیابیهای دقیق اسرائیل فراتر از واتساپ و یا جاسوسی سنتی و فردی است. ای کاش مسئولین مرتبط اقدام به شناخت دقیق و پیشرفته ردیابی به جای تکیه صرف به نرم افزارهای خارجی کنند. »
وی ادامه داد: «اما مسئله ای که باعث دلگیری و یا تعجب من بعد از شهادت بابا شد، دو نکته بود؛ برخی مدعی بودند حتما پدرت موبایل همراه داشته، یا اینکه بعد از انتشار اخبار شهادت سریع پیام دادند که شما سالمید! این نشان می دهد که مردم و یا حتی خیلی از مسئولان با شرایط جنگی و نوع کنش یک فرمانده در میدان آشنا نیستند.»
هشداری که به آنان توجه نشد
جاسوس شخصی است که با اقدام مخفیانه یا تظاهرهای کاذب محدوده یک کشور متخاصم، اطلاعاتی را به منظور ارسال به طرف مقابل کسب کرده و یا برای کسب آن تلاش میکند. جاسوس معمولا اطلاعات حیاتی یا اساسی یک کشور را در اختیار کشور یا کشورهای دیگر قرار میدهد.
در این میان، سال هاست که واژههایی چون «نفوذی» و «جاسوس» وارد ادبیات سیاسی ایران شده است و در بزنگاههای مهم مرکز ثقل توجه سیاسیون. در میان سیاسیونی که از نفوذ اسرائیلی ها به سطح بالای نظام هشدار دادند و بر جلوگیری و مراقب از نفوذی ها تاکید داشتند، برخی چهره هایی هم بودند که این موضوع را انکار کرده و حتی خبرنگاران را عامل جاسوسی می دانستند.
به بیان دیگر، با توجه به گفته های محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی؛«افرادی که نفوذ میکنند معمولا داغترین شعارهای حکومت را میدهند،خیلی زود دیگران را متهم میکنند، پیش از اینکه خودشان در معرض کوچکترین توهم و شبههای قرار گیرند.» اما این درحالی است که بزنگاه های مهم سیاسی ایران چون اعتراضات مردم یا بحران های رخ داده،انگشت اتهام همواره به سمت خبرنگاران رفته و آنان متهم به همکاری با دولت های متخاصم و جاسوسی می شدند.
موضوعی که علی رغم حوادث مهمی چون انفجار دفتر «حزب جمهوری اسلامی» توسط «محمدرضاکلاهی» یا انفجار دفتر نخستوزیری در سال ۱۳۶۰ توسط «مسعود کشمیری دبیر شورای امنیت ملی کشور وقت» و حتی ماجراهای «علیرضا اکبری، معاون سابق وزیر دفاع» باز هم به گفته افرادی چون محسن رضایی سیستم امنیتی با آلودگی امنیتی روبرو بوده است. حال به نظر می رسد با توجه به اتفاقات تلخ خردادماه، مسئولان کشور به دنبال یک بازنگری در این ماجرا باشند.
-
فیلم حمله خشن گاو به شتر بی پناه
ارسال نظر