عبور ظرفیت پتروشیمی از 100 میلیون تن / هدف‌ گذاری 131 میلیونی تا 1407
تبلیغات

تفاهم‌نامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی امروز (یکشنبه، ۲۶ بهمن) در حاشیه نمایشگاه تخصصی «چرخه انرژی» بین حسن عباس‌زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و عظیم اعتمادی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی به امضا رسید.

بر اساس این تفاهم‌نامه، دو طرف متعهد شده‌اند همکاری دوجانبه‌ای برای سرمایه‌گذاری شرکت‌های پتروشیمی در طرح‌های بهینه‌سازی مصرف سوخت، ارتقای بهره‌وری، افزایش بهره‌وری انرژی و صرفه‌جویی عملی در نیروگاه‌ها انجام دهند.

بر اساس مفاد تفاهم‌نامه، سوخت صرفه‌جویی‌شده در این پروژه‌ها از طریق شرکت‌های کارور گاز مدیریت و نتایج آن در قالب گواهی‌های صرفه‌جویی انرژی به شرکت‌های سرمایه‌گذار ارائه می‌شود. این طرح با هدف کاهش شدت مصرف سوخت، افزایش بهره‌وری انرژی و تقویت ارزش افزوده در صنعت پتروشیمی اجرایی می‌شود.

ورود پتروشیمی‌ها به بهینه‌سازی مصرف سوخت نیروگاه‌ها

حسن عباس‌ زاده در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری کاهش شدت مصرف سوخت و افزایش بهره‌وری انرژی در نیروگاه‌ها با سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در حاشیه نمایشگاه و رویداد تخصصی «چرخه انرژی»، بیان کرد: ظرفیت تولید این صنعت از مرز ۱۰۰ میلیون تن عبور کرده و بر اساس برنامه هفتم توسعه باید تا پایان سال ۱۴۰۷ به حدود ۱۳۱ میلیون تن برسد.

وی یکی از چالش‌های اصلی تولید در صنایع را کمبود خوراک دانست و گفت: با وجود برخورداری کشور از منابع عظیم انرژی، در برخی مقاطع امکان بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌های نصب‌شده وجود ندارد که یکی از دلایل مهم آن، مصرف غیربهینه منابع انرژی است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به ساختار تأمین انرژی کشور افزود: سبد تولید برق در ایران بیشتر مبتنی بر منابع هیدروکربنی است و انرژی‌های تجدیدپذیر هنوز سهم بالایی در این سبد ندارند، با این حال امید می‌رود توسعه این منابع در آینده شتاب بیشتری بگیرد.

عباس‌زاده با بیان اینکه در صنعت پتروشیمی، موضوع خوراک از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، گفت: در برخی بخش‌ها به‌ویژه در حوزه تولید برق، از سوخت‌هایی استفاده می‌شود که می‌توانند در زنجیره ارزش صنایع پتروشیمی ارزش‌آفرینی بیشتری داشته باشند. اختصاص خوراک به صنعت پتروشیمی می‌تواند سبب رونق اقتصادی، افزایش ارزآوری و ایجاد اشتغال شود، مشروط بر آنکه مصرف انرژی در سایر بخش‌ها به‌صورت بهینه مدیریت شود.

وی با اشاره به روندهای جهانی صنعت پالایش، تصریح کرد: پالایشگاه‌ها در دنیا به سمت تولید محصولات پتروشیمی‌محور حرکت کرده‌اند، به‌گونه‌ای که در برخی مناطق تا ۷۰ درصد خروجی پالایشگاه‌ها را محصولات پتروشیمی تشکیل می‌دهد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه در پالایشگاه‌های ایران تنها حدود ۳ تا ۵ درصد نفت خام ورودی به محصولات پتروشیمی تبدیل می‌شود در حالی که این رقم در منطقه حدود ۴۵ درصد است، ادامه داد: افزایش این سهم می‌تواند ارزش افزوده قابل توجهی ایجاد کند.

عباس‌زاده با تأکید بر اینکه توسعه پتروپالایشگاه‌ها و ارتقای پالایشگاه‌های موجود، یکی از راهبردهای اساسی وزارت نفت برای افزایش ارزش افزوده است، بیان کرد: توزیع انرژی در کشور بیشتر بر پایه گاز طبیعی انجام می‌شود و مصرف گاز در بخش خانگی و برخی مصارف غیراستاندارد، فشار قابل توجهی بر شبکه انرژی وارد می‌کند. 

وی با یادآوری اینکه به‌منظور تأمین گاز بخش خانگی در فصل سرد سال، گاز تحویلی به برخی مجتمع‌های پتروشیمی محدود می‌شود که این موضوع خسارات اقتصادی به همراه دارد، افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای تأمین خوراک پایدار برای تولید و ایفای مسئولیت اجتماعی در قبال اقتصاد کشور به موضوع بهینه‌سازی مصرف ورود کرده است.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به آغاز همکاری‌ها برای بهینه‌سازی مصرف سوخت در نیروگاه‌ها گفت: حدود ۲۶ تا ۳۰ درصد گاز کشور در نیروگاه‌ها مصرف می‌شود، در حالی که بسیاری از این نیروگاه‌ها با بهره‌وری پایین فعالیت می‌کنند. در چنین شرایطی، ماده‌ای ارزشمند که می‌تواند به محصولات با ارزش افزوده تبدیل شود، به‌عنوان سوخت مصرف می‌شود و بهره‌برداری از آن کمتر از ظرفیت واقعی است.

عباس‌زاده تأکید کرد: همکاری با وزارت نیرو و اجرای طرح‌های بهینه‌سازی می‌تواند مصرف سوخت را کاهش دهد، آلایندگی را کم کند و در عین حال خوراک بیشتری برای صنعت پتروشیمی فراهم آورد.

وی با بیان اینکه شرکت‌های پتروشیمی که در این حوزه سرمایه‌گذاری کرده‌اند، از منافع این طرح بهره‌مند می‌شوند، گفت: این اقدام می‌تواند منافع ملی قابل توجهی برای کشور به همراه داشته باشد.

معاون وزیر نفت ابراز امیدواری کرد: با امضای این تفاهم‌نامه، اقدام‌های اجرایی هرچه سریع‌تر آغاز شود و پیش از فصل سرد سال آینده، بخشی از منافع ناشی از بهینه‌سازی مصرف گاز در نیروگاه‌ها به‌طور عملی قابل مشاهده باشد.

عباس‌زاده با قدردانی از همکاری مستمر شرکت‌های پتروشیمی، نهادهای اجرایی، متخصصان و شرکت‌های دانش‌بنیان، گفت: پیگیری مستمر این موضوع و بهره‌گیری از ظرفیت‌های علمی و فناورانه، نقش تعیین‌کننده‌ای در بهینه‌سازی مصرف انرژی و تقویت اقتصاد ملی دارد.

طراحی ۸۴ پروژه صرفه‌جویی انرژی در صنعت پتروشیمی

علی ربانی در آیین امضای تفاهم‌نامه همکاری کاهش شدت مصرف سوخت و افزایش بهره‌وری انرژی در نیروگاه‌ها با سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در حاشیه نمایشگاه و رویداد تخصصی «چرخه انرژی»، با اشاره به اقدام‌های علمی صنعت پتروشیمی در حوزه بهینه‌سازی مصرف انرژی بیان کرد: معادل یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب کاهش مصرف انرژی در چهار سال گذشته در این صنعت محقق شده است.

وی با قدردانی از حمایت‌های وزیر نفت، مدیرعامل و اعضای هیئت‌ مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی و مدیران شرکت ملی گاز ایران افزود: پشتیبانی مستمر مسئولان و تلاش شبانه‌روزی همکاران در تمام نقاط کشور، زمینه اجرای طرح‌های بهینه‌سازی مصرف انرژی را در داخل و خارج از صنعت پتروشیمی فراهم کرده و این دستاوردها حاصل همکاری گسترده و تلاش میدانی متخصص‌های این حوزه است.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تأکید بر تداوم پویش ملی بهینه‌سازی انرژی اعلام کرد: تاکنون ۳۰۰ هزار خانواده به این پویش پیوسته‌اند و با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده صرفه‌جویی ۲۰۰ میلیون مترمکعبی مصرف انرژی در امسال هدف‌گذاری شده است.

ربانی با بیان اینکه تیم‌های تخصصی در ستاد شرکت ملی صنایع پتروشیمی در کنار واحدهای عملیاتی پیگیر اجرای طرح‌های جدید هستند، تصریح کرد: ۸۴ پروژه با هدف صرفه‌جویی انرژی طراحی، برآورد و برنامه‌ریزی شده است و امیدوارم با توکل به خدا و تلاش همکاران، این پروژه‌ها امسال به نتیجه برسد.

وی از برنامه‌ریزی برای تقویت هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و بخش انرژی کشور خبر داد و گفت: با همکاری معاونت‌ها و بخش نیروگاهی، اتصال و هم‌رسانی نیروگاه‌های حرارتی کشور با پتروشیمی‌های علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در طرح‌های بهینه‌سازی انرژی تسهیل می‌شود؛ اقدامی که می‌تواند با کاهش شدت مصرف انرژی به بهبود تراز انرژی کشور نیز منجر شود.

مدیر بهینه‌سازی مصرف انرژی شرکت ملی صنایع پتروشیمی تأکید کرد: تحقق آینده‌ای بهتر برای ایران مستلزم اراده، صبر و تبدیل توان بالقوه به اقدام عملی است و فقط با هم‌افزایی و عزم جدی می‌توان به نتایج پایدار در مدیریت مصرف انرژی دست یافت.

ربانی از آمادگی شرکت‌های پتروشیمی برای ورود به سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جدید نیروگاهی خبر داد و گفت: نخستین پروژه‌های مرتبط پس از امضای تفاهم‌نامه‌ها وارد مرحله قرارداد می‌شوند و براساس برنامه‌ریزی انجام‌شده، عملیات اجرایی در نخستین نیروگاه امسال آغاز می‌شود.

وی بیان کرد: این تفاهم‌نامه در کمتر از یک هفته نهایی می‌شود و انتظار می‌رود نتایج اولیه آن از ابتدا ۱۴۰۵ قابل مشاهده باشد؛ اقدامی که می‌تواند نقش مهمی در ارتقای بهره‌وری انرژی و تأمین پایدار انرژی صنایع ایفا کند.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات