کمبود کارت سوخت در برخی شهرستان ها / کلافگی مسافران در صف‌های طولانی و گرما

به گزارش رکنا، در ماه های اخیر گزارش‌ های متعددی از سراسر کشور، به‌ ویژه برخی پمپ بنزین های شهرهای کوچک، درخصوص کمبود شدید کارت سوخت آزاد جایگاه ها و پمپ بنزین ها به خبرنگار رکنا رسیده است. طبق گفته برخی از شهروندان، اغلب جایگاه‌ های سوخت در این مناطق یا فاقد کارت اضطراری هستند یا حداکثر یک یا دو کارت برای استفاده عموم در اختیار دارند.

این وضعیت به‌ ویژه برای مسافران و رانندگان عبوری به یک چالش جدی تبدیل شده است. در برخی موارد، افراد مجبور شده‌اند ساعت‌ ها در صف بمانند تا بتوانند تنها 20 لیتر بنزین دریافت کنند. 

این موضوع نه تنها باعث کلافگی و اتلاف وقت و انرژی مردم آن هم در گرما شده، بلکه مشکلات زیادی در روند سفر، حمل‌ونقل و حتی فعالیت‌ های روزمره ساکنان این مناطق به‌ وجود آورده است.

یکی از مخاطبان رکنا گفت: با نزدیک‌ شدن به شهرهای بزرگ‌ تر مانند تهران، اوضاع به‌ طور محسوسی تغییر می‌ کند. در بسیاری از پمپ‌ بنزین‌ های حاشیه تهران یا مسیرهای منتهی به پایتخت، افراد می‌ توانند بدون مشکل خاصی تا 30 یا حتی 40 لیتر بنزین دریافت کنند اما برای شهرهای کوچک اینطور نیست.

یکی از مخاطبان دیگر با گلایه گفت: هیچ قانون یا ضابطه مشخصی در نحوه استفاده از کارت‌ های اضطراری در جایگاه‌ ها وجود ندارد و اغلب همه‌ چیز بر اساس سلیقه شخصی متصدیان جایگاه یا مسئولان محلی اداره می‌ شود. در بسیاری از مواقع، کارت‌ ها فقط در اختیار افراد بومی یا کسانی که آشنایی قبلی دارند، قرار می‌ گیرد و سایر مردم، به‌ ویژه مسافران، امکان استفاده از این کارت‌ ها را ندارند.

وی افزود: انتظار می‌رود مسئولان حوزه سوخت رسانی کشور فورا به این موضوع ورود کرده و با تعیین یک چارچوب شفاف، عادلانه و یکسان برای استفاده از کارت‌های سوخت اضطراری در سراسر کشور، مشکلات موجود را برطرف کنند. زیرا نبود عدالت در توزیع سوخت و دسترسی ناعادلانه به امکانات اولیه‌ای همچون بنزین، نه‌تنها باعث نارضایتی می شود، بلکه بی‌اعتمادی نسبت به نظام مدیریتی را افزایش می دهد.

راه حل: اجرای فوری قانون بودجه

گفتنی است، این انتقاد به جایگاه ها از سوی رانندگان کامیون مطرح است. کامیونداران معتقدند بهتر است سهمیه اضطراری رانندگان نه به دست متصدیان جایگاه ها بلکه در کارت آنها شارژ شود که دیگر شاهد بی عدالتی درخصوص سوختگیری گازوئیل نباشند و از سوی دیگر مشکل قاچاق سوخت در برخی پمپ بنزین ها نیز حل می شود. 

در این خصوص مالک شریعتی، نماینده مجلس نیز در توییتر نوشت: بیش از ۴۰٪ فروش بنزین با کارت های اضطراری جایگاه ها غیرشفاف است. بیش از ۴۵٪ خریداران بنزین، از مجموع سهمیه‌های خودرو خود، بیشتر خرید می‌کنند.

شریعتی افزود: ده خریدار اول در یک‌ ماه، به طور متوسط یک میلیارد تومان بنزین خریده‌اند!

راه‌حل:

اجرای فوری قانون بودجه؛ انتقال سهمیه‌ها به کارت بانکی صاحبان خودرو

سهمیه بنزین

  • فیلم اشک‌های مریلا زارعی در بازسازی صحنه ترور دانشمند هسته‌ای ایران !

وبگردی