آغاز فروش ارز اربعین از امروز دوشنبه

به گزارش رکنا، فروش حضوری ارز اربعین که قرار بود از روز یکشنبه 7 مرداد تا 3 شهریورماه و از طریق 7 بانک آغاز شود، باتوجه به تعطیلی اورژانسی ادارات دولتی و بانک‌ها یک روز به تأخیر افتاد؛ از امروز و با آغاز فعالیت بانک‌ها رسماً فروش حضوری ارز اربعین در شعب منتخب 7 بانک عامل آغاز شده است.

امسال امکان فروش غیرحضوری ارز اربعین هم توسط بانکهای عامل فراهم شده است، متقاضیان می‌توانند به‌صورت غیرحضوری نسبت به تکمیل فرایند خرید ارز اربعین از طریق بسترهای غیرحضوری معرفی‌شده توسط بانکها اقدام کنند و در زمان تعیین‌شده به بانکها برای دریافت ارزشان اقدام کنند.

فروش ارز اربعین امسال به دو شیوه آن‌لاین و حضوری است؛ براین‌اساس ارز اربعین در 302 شعبه بانک ملی ایران، 2007 شعبه و باجه پست‌بانک، 280 شعبه بانک ملت، 221 شعبه بانک صادرات، 189 شعبه بانک سپه، 106 شعبه بانک تجارت و 63 شعبه بانک پارسیان به زوار اربعین حسینی(ع) ارائه می‌شود.

همچنین زائران می‌توانند از طریق 6 سکوی فعال برای خرید ارز اقدام کنند، بر همین اساس از هفت بانک عامل عرضه‌کننده ارز اربعین چهار بانک با ایجاد سازوکار مناسب زمینه را برای ارائه خدمات غیرحضوری به متقاضیان دریافت ارز اربعین مهیا کرده‌اند، در همین راستا بانک‌های ملی و پست‌بانک در بستر پیام‌رسان «بله»، ‌بانک سپه در بستر پیام‌رسان «روبیکا»، بانک صادرات از طریق اپلیکیشن «سپینو» (به‌آدرس SEPINO.BSI.IR) خدمات غیرحضوری را به متقاضیان دریافت ارز اربعین ارائه می‌کنند.

همچنین مقرر است بانک پارسیان خدمت غیرحضوری عرضه ارز اربعین را دربستر پیام‌رسان «آی‌گپ» ارائه کند که پس از نهایی شدن از طریق وب‌سایت رسمی بانک پارسیان اطلاع‌رسانی خواهد شد. قابل ذکر است؛ بانک تجارت خدمات غیرحضوری خود در این زمینه را در بستر سامانه این بانک ارائه خواهد داد که متقاضیان می‌توانند نحوه دریافت این خدمات را از طریق سامانه بانک تجارت پیگیری کنند. بانک ملت هم در ایام اربعین حسینی خدمات غیرحضوری در زمینه عرضه اربعین از طریق درگاه الکترونیک خود خواهد داشت.

ارز اربعین امسال هم مانند سال گذشته به‌صورت دینار است. نرخ ارز بر اساس نرخ مرکز مبادله ارز و طلای ایران خواهد بود و 7 بانک ملی، سپه، ملت، تجارت، صادرات، پارسیان و پست‌بانک عاملیت فروش ارز را به‌عهده دارند.

طبق دستورالعمل ابلاغی، فروش ارز (اسکناس) به زائرین متقاضی اربعین حسینی، حداکثر به‌مبلغ 200،000 دینار عراق، به هر زائر به‌نرخ فروش اسکناس مرکز مبادله ارز و طلای ایران (ETS) خواهد بود، ضمناً دریافت هرگونه کارمزد و یا هزینه از متقاضی به‌جز معادل ریالی ارز مورد تقاضا (بر اساس نرخ مرکز مبادله)، ممنوع است.

بانک مرکزی تأکید کرده است که دریافت این ارز تداخلی با سهمیه ارز مسافرتی ندارد و زائران پس از بازگشت، می‌توانند از سهمیه 500یورویی ارز مسافرتی نیز استفاده کنند.

گفتنی است، امسال زائران اربعین می‌توانند دینار عراق را با نرخی بین 34 ـ 35 تومان از بانک‌های عامل دریافت کنند. بنابراین زائران اربعین باید حدوداً 7 میلیون تومان به‌عنوان هزینه دریافت ارز اربعین پرداخت کنند، البته باید توجه داشت که نرخ ارز در مرکز مبادله نیز با نوسانات روزانه همراه است و از همین رو نمی‌توان رقم دقیقی به‌عنوان نرخ ثابت فروش ارز اربعین اعلام کرد.

متقاضیان برای خرید ارز اربعین باید ابتدا سامانه سماح ثبت نام کنند و ثبت نام آنها حتماً با موفقیت انجام شده باشد. ثبت نام در این سامانه از روز 17 تیرماه، همزمان با نخستین روز محرم آغاز شده است.

ارز اربعین به افراد بالای 5 سال تعلق می‌گیرد و برای دریافت ارز باید مدارک و گذرنامه همراه زائران باشد. افراد بالای 18 سال هم باید یک سیم‌کارت داشته باشند.

افراد برای خرید حضوری ارز اربعین باید به شعب منتخب بانک‌های عامل مراجعه کنند، اما اعلام شده که امسال ضرورتی به افتتاح حساب برای دریافت ارز نیست.

متقاضیان در بحث خرید ارز به صورت آنلاین هم بعد از احراز هویت، مبلغ ریالی ارز را واریز کرده و با مراجعه به شعبه در همان روز ارز مورد نیاز خود را دریافت می‌کنند.

مدارک لازم برای خرید ارز زیارتی اربعین، عبارت است از :کارت ملی و شناسنامه (در رابطه با زائران بین 5 تا 15 سال باید اصل شناسنامه به جای کارت ملی ارائه شود.) ؛ کارت بانکی؛ شماره تلفن (سیم‌کارت باید به نام متقاضی باشد.)؛ سرپرستان خانوار که به همراه خود قصد سفر به کربلا دارند، می‌توانند برای خرید ارز اربعین با در دست داشتن مدارک شناسایی خود و اعضای خانواده به شعب بانکی مراجعه کنند.

وبگردی