گردشگری خوزستان بیمار است و به درمان فوری نیاز دارد

به گزارش رکنا از خوزستان، باسم حمادی می گوید: گردشگری به عنوان سومین صنعت پولساز قرن ۲۱یکی از شاخص های مهم رشد اقتصادی است که برخی کشورها علیرغم برخورداری از ثروت خدادادی توجه ویژه ای به آن داشته اند و همین موضوع زمینه ساز ایجاد شریط تازه تری برای آنان در عرصه جهانی شده است .

او فزود: اهمیت رشد این صنعت محدود به بخش اقتصادی نبوده ، بلکه تریبونی برای معرفی مناسب منطقه میزبان از لحاظ فرهنگی ، اجتماعی و سکویی برای بازاریابی مصنوعات دستی و هنری و بستری برای تعامل فرهنگی با میهمان و گردشگران را فراهم می آورد.

این فعال گردشگری با ابراز ناامیدی از رکود حوزه گردشگری در خوزستان و بی میلی فعالین این بخش می گوید:  صحبت از ظرفیتهای گردشگری خوزستان یک کلام تکراری است، چراکه خوزستان را ایران کوچک می دانند. سرزمینی با رودهای جاری، سواحل، دریا، جنگل، صحرا، برف، تنوع آب و هوایی، میراث و تمدن  و صنایع دستی جهانی ، با این همه نعمت خدادادی، نباید گردشگری خوزستان به مرحله ای از ضعف و بیماری بکشد که همگان را ناامید کند.

حمادی می افزاید: متأسفانه این بهشت گردشگری در سایه کم توجهی و نبود هرگونه برنامه ای ، طی یکسال گذشته مانند استخوانی لای زخم گیرکرده و هر روز این زخم بدتر و بدتر می شود. عمده نگرانی فعالین گردشگری طی یکسال گذشته این است که چرا مدیران وزارتخانه با وجودی که از شرایط گردشگری خوزستان به خوبی مطلع هستند، اقدامی صورت نمی دهند .

او در ادامه گفت: روزگار سیاه گردشگری استان از زمانی آغاز شد که شوراهایی تحت عنوان شورای مشورتی فعالان این حوزه ایجاد گردید و به جای کمک به بخش گردشگری، عملا باعث ناامیدی فعالین گردشگری شد. شورایی خصوصی که طی نشست های خودمانی مصوباتی را تنظیم و با زدن برچسب شورای مشوتی بر آن، در تلاش برای اهداف مشخص و کاملا خصوصی بوده و همین روند یکی از اصلی ترین ضربه ها را بر پیکر بی جان گردشگری خوزستان وارد کرده و امیدی به بهبود آن نیست.

این فعال گردشگری بین اللملی می گوید: به نظر می رسید که پس از انتقادات فراوان به متولیان گردشگری در استان از تریبون‌های رسمی و غیر رسمی، مدیران این بخش در عملکرد خود تجدید نظر کنند و با فراخوانی صاحبنظران بتوانند قطار در سراشیبی سقوط را حداقل در جای خود نگه دارند ولی متاسفانه نه تنها شاهد تغییر رویکرد در این خصوص نبودیم، بلکه با اصرار بر همان روند ، شاهد ایجاد رکود هرچه بیشتر در گردشگری خوزستان هستیم. در حال حاضر شرایط گردشگری در خوزستان ناامیدکننده است و هر لحظه بر شکاف میان فعالین این حوزه با اداره کل میراث فرهنگی افزوده می شود.

او ضمن درخواست از وزیر میراث فرهنگی، استاندار خوزستان و فعالین این بخش در راستای نجات بخشی گردشگری خوزستان می گوید: مشکل اینجاست که با وجود اعتبارات فراوانی که می توانست زیرساختهای گردشگری استان را متحول نماید اما به دلیل نبود هرگونه برنامه مشخص و هدفمندی، عملا راه را بر هرگونه تغییری بسته و هرلحظه بر فرصت سوزی های گردشگری خوزستان می افزاید.

او در پایان گفت: گردشگری یک حوزه کاملا تخصصی است و نمی توان با قول و وعده انتظار ایجاد تحول و خروجی مناسب از آن داشت. نگرانیم و این نگرانی نان بسیاری از فعالین گردشگری، هتل داران، تورلیدرها، رستوران ها، بوم گردی ها و ....را آجر کرده و باید تا دیر نشده کاری کرد. باور اینکه گردشگری خوزستان به بیماری و کرختی دچار شده و باید تا دیر نشده برای علاج آن کاری کرد، اگر تا دیروز دور از ذهن بود، امروز برهمگان روشن شده و باید از تمام کسانی که می توانند در این خصوص کاری کنند، درخواست یاری و همیاری داشت.

photo_2023-08-14_01-55-14

 

وبگردی