زنگ خطر مهاجرت دسته جمعی تجار از ایران / مقصد بازرگانان ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، مهاجرت یکی از آسیب های اجتماعی در هر کشور است که می تواند ضررهای جدی و بلند مدتی را به هر کشوری وارد کند. از سالها پیش مهاجرت نخبگان و نیروهای کار  و متخصصان جوان از ایران مورد بحث و بررسی کارشناسان اجتماعی بود. با ایجاد موانع برون مرزی برای گسترش اقتصاد در ایران و بخشی از مدیریت های غیرمتخصص داخلی در حوزه اقتصاد، کارشناسان حوزه مهاجرت این روزها از موج کوچ بازرگانان از ایران خبر می دهند. خبری که به حتم باید مدنظر مدیران استراتژیک کشور قرار گیرد. نکته مهمی که در این بخش باید بیشتر در مرکزیت چاره جوری قرار گیرد، مقصد بازرگانان ایران است. مقصد هایی که دور نیست.

جهان بخش مهرانفر، کارشناس مسائل مهاجرت در گفت و گو با رکنا، تصریح کرد: با یک پدیده ای در کشور روبه رو هستیم که طی آن تجار و بازرگانان ایرانی که هم اکنون دارای واحدهای تولیدی فعال در کشور هستند، تصمیم به مهاجرت برای جلوگیری از ضرر و زیان احتمالی به دلیل نوسانات اقتصادی در کشور گرفته اند و این مساله تبعات جبران ناپذیری برای جامعه و اقتصاد کشور خواهد داشت.

تشکیل اتاق فکر بخش خصوصی برای یافتن مقصد مهاجرت کم خطر!

وی با اشاره به اینکه مساله مهاجرت در حال تبدیل شدن به یک همه گیری در حوزه اقتصادی است، افزود: این بسیار تامل برانگیز و شوکه کننده خواهد بود اگر به یکباره با خروج سرمایه و توقف تولید در بخش های مختلف اقتصادی در کشور روبه رو شویم و امیدواریم تدبیری برای این مساله اندیشیده شود.

این صاحب نظر حوزه مهاجرت یادآور شد: برخی از این سرمایه گذاران بخش خصوصی در حال تشکیل اتاق فکر برای پیدا کردن مقاصد با ریسک پایین برای سرمایه گذاری هستند و اگر این مساله به صورت تصاعدی اتفاق بیافتد اثرات فزاینده ای خواهد داشت و تاثیر آن بر تشدید بیکاری قابل توجه خواهد بود.

کارشناس مسایل مهاجرت اضافه کرد: ما در ادبیات مهاجرت در سطح دنیا یک مدل از مهاجرت داریم که ناشی از جنگ اتفاق می افتد یا ناشی از مدل های نخبگانی که در اغلب کشورها وجود دارد اما با مدل های اینچنینی که می تواند منجر به توقف سرمایه گذاری و خروج گروهی سرمایه داران از کشور شود یک مدل منحصر به فردی از مهاجرت است.

مهاجرت فعالان حوزه آی تی با افزایش اختلالات حوزه اینترنت

مهرانفر یادآور شد: بسیاری از فعالان حوزه آی تی نیز با توجه به مسایل پیش آمده در ماه های گذشته و اختلالات حوزه اینترنت نیز در حال مهاجرت هستند و با توجه به بازار بزرگی که این حوزه در سطح دنیا دارد و انگیزه لازم برای این کار نیز وجود دارد.

نخبگان به اروپا و آمریکا می روند، تجار به ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس

وی در خصوص مقاصد مهاجران ایرانی، اظهار داشت: عمده مهاجرین دانشگاهی و نخبگانی به سمت کشورهای اروپایی و آمریکایی است و مهاجرت های اقتصادی بیشتر به کشورهای حوزه خلیج فارس و ترکیه انجام می گیرد و بازار این کشورها از منابع مالی و سرمایه های انسانی ما بهره مند می شوند.

کدخبر: 859921 ویرایش خبر
لینک کپی شد
مسعود لاهوت دبیر : آزاده مختاری
آیا این خبر مفید بود؟