فیلم مرگ ماهی های تالاب بین المللی جازموریان در اثر خشکسالی / رها نشدن حقابه زیست محیطی تالاب از سدهای بالا دست
حجم ویدیو: 12.36M | مدت زمان ویدیو: 00:00:49

به گزارش رکنا، شهرستان‌های حوزه هلیل‌رود و جازموریان ، شامل رودبار جنوب، جیرفت، بافت، کهنوج، رابر، قلعه گنج، منوجان، فاریاب و عنبرآباد در استان کرمان و دلگان در سیستان و بلوچستان، با جمعیت بیش از یک میلیون نفر، سال‌هاست با بحران کمبود آب شرب و کاهش سطح آب های زیرزمینی مواجه‌ است. یکی از دلایل عمده آن ایجاد سدهای جیرفت، سد بافت و ۲۴ بند خاکی در مسیر رودخانه ۴۰۰ کیلومتری هلیل‌رود است که به تبع آن باعث خشک شدن تالاب بین‌المللی جازموریان که بزرگ‌ترین دریاچه آب شیرین کشور نام داشته شده است. احداث این سدها تبعات جبران‌ناپذیری برای مردم حاشیه هلیل‌رود و تالاب جازموریان داشته است.

تالاب 3

جاری نبودن رودخانه هلیل رود و خشک شدن تالاب بین المللی جازموریان باعث کاهش سطح آب سفره‌های زیرزمینی، افزایش ریزگردها و نیز کمبود آب در مصارف شرب، کشاورزی و صنعت،از بین رفتن اکوسیستم گیاهی و جانوری، تغییر بافت گیاهی حاشیه رودخانه هلیل‌رود و تالاب جازموریان و در ادامه نابودی مزارع و درختان، از بین رفتن مراتع و در ادامه نابودی دام ها، پیشروی تپه‌های شنی در مناطق مسکونی، زراعی و باغی و ایجاد مشکلات دیگر در منطقه شده است. در این شرایط، طرحی در دست اجراست که با عنوان انتقال آب سرشاخه‌های هلیل‌رود به کرمان، تمام مشکلات ذکرشده را تشدید کرده و به طور کلی منطقه را به نابودی خواهد کشاند.

تالاب
این تالاب بین‌المللی بعد از سال ها توسط باران های فصلی و خدادای پایان سال ۱۴۰۰ آبگیری شد و جان گرفت و دوباره انواع چرندگان، خزندگان، پرندگان و آبزیان از جمله ماهی ها در آن به مدت کوتاهی قابل مشاهده بوند؛ اما اکنون شاهد خشک شدن دوباره این طبیعت زیبا هستیم. در صورت احیا می‌توان از آن به عنوان اکوتوریسم در صنعت گردشگری نیز استفاده کرد.

کدخبر: 793610 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟