علائم هشدار دهنده سرطان و نارسایی کلیه را نادیده نگیرید
رکنا: متخصص کلیه و مجاری ادراری و فلوشیپ سرطان های دستگاه ادراری و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با هشدار نسبت به برخی از علائم رایج اما خطرناک، از مردم خواست به سلامت دستگاه ادراری خود توجه بیشتری داشته باشند.

به گزارش رکنا به نقل از وبدا، رسول جعفری با اشاره به اینکه تکرر ادرار بیش از حد میتواند نشانهای از اختلالات دستگاه ادراری باشد، افزود: ادرار کردن ۵ تا ۶ بار در طول روز طبیعی است؛ ولی اگر این تعداد بیشتر شود، بهویژه در شب، باید جدی گرفته شود.
وی با اشاره به نشانههای خطرناک که نیازمند مراجعه سریع به پزشک است، گفت: علائمی مانند، سوزش یا تکرر ادرار، احساس فوریت در ادرار، وجود خون در ادرار (چه آشکار و چه فقط در آزمایش)، درد پهلو همراه با تب و کاهش وزن، لمس توده یا ترشحات مجرا، باید جدی گرفته شوند.
دکتر جعفری تأکید کرد: عفونت های ادراری طیف وسیعی از عفونتهای کلیه، مثانه و پروستات را شامل میشوند و در صورت درمان ناقص یا مصرف خودسرانه آنتیبیوتیک، ممکن است مزمن یا مقاوم شوند.
وی با بیان اینکه مصرف آب بهویژه در فصل تابستان کلید پیشگیری از سنگهای کلیه است، گفت: افراد باید روزانه بین ۲ تا ۳ لیتر آب بنوشند و مصرف نمک، قند و مواد پروتئینی را کاهش دهند، بهویژه در مناطق گرم و خشک.
به گفته دکتر جعفری، مصرف سیگار و استفاده طولانیمدت از مسکنها نیز از عوامل شناختهشده در بروز سرطان مثانه و کلیه هستند و به مرور عملکرد کلیه را مختل میکنند.
وی افزود: سرطان پروستات دومین سرطان شایع در آقایان است که معمولاً بدون علامت است؛ غربالگری این بیماری باید از ۵۰ سالگی و در افراد با سابقه خانوادگی از ۴۵ سالگی آغاز شود.
پیشگیری همیشه آسانتر از درمان است
دکتر جعفری یادآور شد: پیشگیری همیشه آسانتر از درمان است؛ شناخت علائم، مراجعه بهموقع به پزشک و پرهیز از خوددرمانی، مهمترین راههای محافظت از کلیهها و دستگاه ادراری است.
-
دکتر انوشه؛ طرف داشت به یک هندوی گاوپرست میخندید، هندو گفت به خودت بخند! مقدس دانستن گاوی که ما میدوشیم خیلی عاقلانهتر از انتخابه گاویه که شما رو میدوشه ..
ارسال نظر