شرکت های فولادی نابودگر محیط زیست شده‌اند؛ آنهم با تولیدات بی‌خریدار/موجودی در انبار مانده فولادی ها، برابر با کل دارایی ایران در کره جنوبی!

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،در تابستان گرم امسال  به دلیل افزایش مصرف برق، کشور دچار خاموشی هایی شده است. هموطنان ساکن اهواز که گرمای بالای 50  درجه را تجربه می کند درطی روز ساعت ها خاموشی  داشتند.

در این میان سوالی مطرح است و آن اینکه مصرف برق درصنایع با چه رویکردی مدیریت می شود.با توجه به اینکه همه صنایع در کشور وابسته به مصرف  برق هستند و با اهمیت به نقش تولید در اقتصاد آیا این خاموشی ها در صنایع باعث رکود می شود یا خیر؟

آنچه در این موضوع اهمیت دارد مصرف برق ارزان برای تولیداتی است که در بازار های جهانی شانسی برای فروش ندارد و غالبا در انبارها خاک می‌خورد.

شرکت هایی که با منابع طبیعی کشور به تولید فولاد مشغولند بدون اینکه هزینه ای بابت از بین بردن این منابع ارزشمند بدهند به تخریب محیط زیست ادامه می دهند.تولید فولاد به ازای هر تن کلی تولید کربن دارد که به محیط زیست آسیب وارد می کند اما هیج مالیاتی به دولت برای جبران آن پرداخت نمی کند.

شرکت های تولید فولاد با مواد خام معادن سنگ آهن و آب و مصرف انرژی برق با وارد کردن هزینه به دولت و محیط زیست راهی جز نابودی محیط زیست کشور را در پیش ندارد و تاثیری در ارزآوری و توسعه اقتصادی ندارد.

البته این شرایط نتیجه عوامل بسیاری است، مانند تحریم های اقتصادی و عوارض بر وارداتی که کشورهای مقصد بر ایران تحمیل می کنند.از سال 1401 کشور دچار رکودی شده که در آن تمام تولیدات صنایع و عرضه ها در بورس کالا با یک پنجم فروش مواجه هستند.تولیدات میلگرد کشور یک میلیون تن است که 200 تن آن به فروش می رود.

دیپلماسی اقتصادی در کشور های همسایه به معنی واقعی وجود ندارد. به طور مثال در جریان صادرات فولاد به کشور عراق، هر تن فولادی که وارد عراق می شود با 15 درصد عوارض تحمیلی از کشور صادر می شود که هزینه های تحمیل شده از منابع طبیعی محسوب می شود.چرا که در تولید فولاد مقادیر زیادی از منابع غنی و ارزشمند کشور مصرف می شود.

از دست دادن بازار به واسطه حضور رقبای جدید در فروش محصولات فولاد هم معضل جدی است. در سال گذشته روسیه از سوی آمریکا تحریم شد و خیلی از بازارهای اروپایی را از دست داد و با فروش فولاد به مشتریان فولاد ایران تهدیدی جدی برای اقتصاد  ایران شد.وجود رقبای جدید و رکود اقتصادی به ناتوانی در فروش تولیدات فولاد کشور دامن زده است.

شهریور 1402 میزان موجودی انبارهای فولادی های ما از آهن، میلگرد و شمش مبلغی حدود 9 میلیارد دلار است که معادل ارزش دارایی های ایران  درکشور کره جنوبی است و دنبال گرفتن این مطالبات  هستیم .این 9 میلیارد دلار منابع طبیعی آب ،خاک ،برق  هوای پاکی که در جریان تولید از دست داده‌ایم و توان عرضه و ارزش افزوده برای آن را نداشته ایم و با مصرف منابع اینک در انبارها خاک می خورد.

قابل توجه است صنایع اگر به  تناسب عرضه بازار و میزان نیاز کشور تولید می کردند ،  2 تا 3 مگاوات برق تولیدی اضافه در کشور اضافه هم می آوردیم و در تابستان های پر مصرف دیگر مجبور به خاموشی نبودیم.

 

وبگردی