زباله گردها بهتر از شهرداری تهران پسماندها را مدیریت می کنند/ طی3 سال 3 مدیر پسماند تغییر کرده است

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، طرح جامع مدیریت پسماند کلانشهر تهران در پنجاه و هفتمین نشست کارگروه مدیریت پسماند استان و همزمان با گرامیداشت هفته زمین پاک در 6 اردیبهشت 1402 بعد از مدت ها مطالعه و کار تحقیقی تصویب شد.

بی توجهی مدیریت شهری تهران به طرح مدیریت جامع پسماند

رضا قاسم زاده کارشناس مدیریت پسماند و سخنگوی هیات اندیشه ورز مدیریت پسماند بنیاد ملی نخبگان در این رابطه به خبرنگار محیط زیست رکنا گفت: طرح جامع مدیریت پسماند در کلانشهر تهران یکی از بزرگترین طرح های محیط زیستی در کشور به شمار می آید که مدیریت شهری در اجرای آن بی‌توجه بوده است.

یکی از علل به نتیجه نرسیدن طرح های مدیریت پسماند در شهر تهران، عدم ثبات در مدیران سازمان مدیریت پسماند بوده است. در سنوات گذشته، طی سه سال اخیر تاکنون این سازمان  به دفعات تغییر سیستم مدیریتی داشته است. در این شرایط مدیران نمی توانند تابع برنامه ریزی های بلند مدت و حتی میان مدت باشند و در راستای اجرای برنامه ها و مصوبات اقدام موثر داشته باشند.

مدیریت نامناسب یک منبع درآمد کلان در شهرداری تهران

او با تاکید بر مهمترین وظایف شهرداری تهران می گوید: مدیریت پسماند شهر تهران یکی از مهمترین وظایف مدیریت شهری این کلانشهر است و باید در اولویت برنامه ها باشد علاوه بر اینکه این حوزه و مدیریت صحیح آن می‌تواند به کاهش هزینه‌های شهرداری منتج شود.

این کارشناس مدیریت پسماند ادامه داد؛ در حال حاضر شهرداری تهران طرح جامع مدیریت پسماند را انجام نمی دهد، طرح جامع در پایان کار شورای شهر سابق تصویب شد و سازمان مدیریت پسماند بر اساس طرح جامع مدیریت پسماند مصوب گام برداشت اما از یک بازه زمانی به بعد، به دلیل مشکلاتی از حرکت در مسیر طرح جامع بازماندند.

سخنگوی هیات اندیشه ورز مدیریت پسماند بنیاد ملی نخبگان افزود: سیستم مدیریت پسماند خیلی گسترده است. از قبل از تولید کالا شروع می شود که کشور ما با این رویکرد فاصله زیادی دارد. شهر تهران نیازمند مدیریت سیستماتیک است و نیازمند سیاست‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی  متناسب با وضعیت خودش است. ولی متاسفانه در سالهای اخیر، در همه این معیارها به طرز شدیدی رو به افول بوده‎ایم.

زیرساخت های جمع آوری پسماند و بازیافت از مبدا فراهم نشده است

او با انتقاد از شیوه مدیریت پسماند در تهران در عدم دستیابی به هدف طرح جامع پسماند که می گوید: باید 20 درصد پسماند شهر تهران پیش از ورود به سایت آرادکوه تفکیک شود، گفت: زیرساخت جمع آوری پسماند و تفکیک از مبدا به صورت کامل فراهم نشده است که قابلیت اجرایی داشته باشد. اگر 100 درصد مردم شهری مثل تهران تفکیک از مبدا را انجام دهند، در مرحله بعد این پسماندها با هم آمیخته می شوند و این به دلیل عدم نگاه جامع به سیستم مدیریت پسماند است.

در سایت آراد کوه هیچ کمپوستی تولید نمی شود و پسماندها فقط دفن می شوند

او با اعلام اینکه در سایت آرادکوه هیچ اقدامی در راستای بازیافت پسماندهای آلی صورت نمی گیرد گفت: در سایت آرادکوه کمپوستی تولید نمی شود و پسماندهای تر فقط دفن می شوند. در حالی که 60 درصد از پسماندهای تولید شده پسماند آلی هستند و دارای قابلیت تهیه کمپوست می باشند،30 درصد هم که قابل بازیافت نیست و به عناون خشک غیرارزشمند شناخته می‌شود. در نهایت 3-4 درصد از پسماندهای خشک ارزشمند توسط زباله گردها در شهر جمع آوری می‌شود و 3 الی 4 درصد باقیمانده پسماند خشک ارشمند در سایت آرادکوه توسط پیمانکاران جداسازی می شود. در حال حاضر تفکیک از مبدأ نداریم و صرفا تفکیک از مخزن در تهران انجام می شود. همچنین مدیریت غیراصولی مواد آلی و محل دفن پسماند می تواند خطرات زیادی از جمله انتشار گازهای گلخانه‌ای و آتش سوزی در پی داشته باشد.

 

 

وبگردی