کمیساریای عالی باید سالانه 40 مدرسه فقط در تهران برای اتباع بسازد

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، علی چگینی، معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی ، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در گفت و گو با رکنا با اشاره به اینکه 168 هزار دانش آموزان  شهریار مشغول به تحصیل هستند، گفت: 86 درصد از این دانش آموزان در مدارس دولتی درس می خوانند. سرانه فضای آموزشی به ازای هر دانش آموز در استان تهران، 4/74 است؛ این در حالی است که سرانه شهریار، 2/33 متر مربع به ازای هر دانش آموز است. اگر بخواهیم این رقم را به متوسط استان برسانیم، به 200 مدرسه 15 کلاسه یک شیفته نیاز داریم؛ اگر مدارس شهریار را دو شیفت در نظر بگیریم، با 100 مدرسه دو شیفت می توانیم به آن میانگین برسیم. همچنین با 230 مدرسه 15 کلاسه نیز به سرانه کشور که 5.22 متر مربع به ازای هر دانش آموز است خواهیم رسید.

وی در ادامه تاکید کرد: لازم به ذکر است تراکم متوسط دانش آموزی در شهریار ، 32 و نیم نفر در هر کلاس است؛ اما می بینیم که در هنرستان ها، این رقم به حدودا 26 نفر و در ابتدایی به 35 نفر می رسد. این ارقام نشان می دهد، کمبود زیادی در تامین مدارس ابتدایی داریم. در شهریار، سرانه فضای آموزشی در مقطع ابتدایی، 1/56 متر مربع، در متوسطه اول 1.88 متر مربع، متوسطه دوم 6 متر مربع و در هنرستان  3.25 است.

علی چگینی با اشاره به اینکه ساخت این 200 مدرسه، صرفا وظیفه دولت نیست و انبوه سازان نیز طبق ماده 18 قانون تشکیل شوراها، به ازای هر 200 واحد، موظف هستند یک مدرسه 12 کلاسه بسازند، گفت: همچنین طبق جزء 3 ماده 13 قانون تشکیل شوراها، با استفاده از ظرفیت 3 درصد عوارض شهرداری، می توان به سمت ساخت و ساز فضاهای آموزشی رفت. از سویی دیگر، خیرین نیز به خوبی پای کار ساخت مدارس هستند. در این مسیر، شهرداری ها نیز می بایست انبوه سازان را مجاب به ساخت مدرسه کنند. 

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران تاکید کرد: یکی دیگر از راه های جلب مشارکت برای ساخت مدارس، استفاده از ظرفیت مراکز مشارکت های نهادهای اجتماعی است. در واقع کارخانجات، اصناف و... می توانند در نزدیکی محل کارخانه خود، در صورت وجود شرایط، هنرستان ایجاد کنند. 

وی با اشاره به اینکه امسال 11 مدرسه با 181 کلاس برای مهرماه آماده بهره برداری هستند، گفت: همچنین بالغ بر 25 پروژه نیز در حال احداث است؛ ولی اغلب سرعت اجرایشان کند پیش می رود.

چگینی با تاکید بر اینکه شهریار جزء سه منطقه ای است که در استان تهران به دلیل مهاجرپذیری بالا، سرانه فضای آموزشی پایینی دارد، گفت: برای مهاجران اتباع که از ظرفیت کمیساریا استفاده کرده ایم؛ ولی به مشارکت بیشتری در این مسیر نیاز داریم. در شهریار، لازم است حدودا سه مدرسه برای اتباع ساخته شود. سال گذشته، کمیساریا، در ساخت هشت مدرسه مشارکت کرد که این رقم بسیار کم است. اگر آنها بخواهند مشارکت اصولی داشته باشند و برای اتباع مدرسه سازی کنند، باید سالانه 30 الی 40 مدرسه در استان تهران برای اتباع بسازد. لازم به ذکر است سال گذشته، 200 هزار نفر دانش آموزان اتباع، به ظرفیت استان اضافه شد. همچنین مهاجرت دانش آموزان از سایر مناطق تهران یا شهرستان های اطراف به شهریار نیز باعث رشد فزاینده تعداد دانش آموز در شهریار شده است.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران در پایان گفت: اینکه همیشه انتظار داشت که مدارس، از اعتبارات دولتی ساخته شوند صحیح نیست و همه باید در این موضوع مشارکت کنند. ما همچنین مولد سازی را نیز در مسیر ساخت مدرسه برای شهریار در نظر می گیریم و از آن استفاده می کنیم.

وبگردی