عبادتگاههای تمام ادیان بازگشایی شده است/ 17 خرداد طرح ترافیک در تهران اجرا می شود

به گزارش رکنا، علیرضا رئیسی در ارتباط ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران، ‌ در ارتباط با آخرین وضعیت بیماری کرونا در کشور، ضمن تشکر از هموطنانی که نکات بهداشتی مقابله با این بیماری را رعایت می‌کنند، گفت: البته میزان شیوع بیماری از شهری به شهر دیگر و حتی در مناطق مختلف شهرها متفاوت است؛ چراکه برخی به خوبی به نکات بهداشتی مقید هستند و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت می‌کنند.

سرما و گرما روی کرونا تاثیر ندارد

وی با تاکید بر اینکه گرمای هوا منجر به از بین رفتن ویروس نمی‌شود، ادامه داد: گرم شدن هوا روی ویروس تاثیری ندارد. آمریکا رتبه اول مبتلایان را به خود اختصاص داده و پس از آن برزیل است که ابتلای زیادی به کرونا داشته است در حالی که یکی از کشورهای گرمسیر است. از سوی دیگر روسیه که سومین کشور در ابتلاست یکی از کشورهای سردسیر است. بنابراین گرما و سرما بر شیوع کرونا تاثیر ندارد.

رییسی تاکید کرد: بهتر است هر کسی که از خانه بیرون می آید  ماسک داشته باشید ولی در تجمعات حتما باید این ماسک وجود داشته باشد. باید مردم را تشویق کنیم که ماسک های خانگی را بدوزند و قابل شستشو و اتو کردن است. با توجه به این که مساجد و پاساژها، بازگشایی شده ماسک باید در تاکسی، مترو، حمل و نقل عمومی، پاساژها و... استفاده شود. ویروس ضعیف نشده است و اگر توصیه های بهداشتی رعایت نشود به روزهای اوج بازخواهیم گشت.

ویروس کرونا ضعیف نشده است

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه ویروس کرونا نه ضعیف شده و نه از بین رفته است، گفت: ویروس همچنان وجود دارد و با همان قدرت کار خود را می‌کند. اگر هم نسبت به مدیریت بیماری در کشور اطمینانی حاصل شده، این موضوع به دلیل رعایت مردم است و اگر به این موضوع خدشه‌ای وارد شود و رعایت موارد بهداشتی کم رنگ شود، ویروس مجددا بازمی‌گردد و گرفتاری ایجاد می‌کند. به طور جد از هموطنان می‌خواهیم که موارد را رعایت کنند.

کرونا عروق را نشانه می گیرد

وی همچنین در پاسخ در زمینه برخی مطالب منتشر شده در فضای مجازی درباره بیماری‌زایی کرونا و مشکل تنفسی یا خونی بودن آن، گفت: این ویروس رفتار و علایم ناشناخته‌ای دارد. اینکه گفته می‌شود این ویروس درگیری تنفسی ندارد، کذب است و کروناویروس قطعا درگیری تنفسی دارد و باعث تنگی نفس، هایپوکسی ونارسایی ریه می‌شود، اما در پاتوفیزیولوژی بیماری، شرایط متفاوت است و در یک جمله می‌توان گفت که "اندوتلیوم" یک لایه پوششی درون عروق است که کروناویروس باعث التهاب این لایه می‌شود و زمانی که این لایه التهاب می‌یابد، تمام ارگان‌هایی که اندوتلیوم دارند، می‌توانند درگیر شوند؛ از جمله ریه، کلیه، دستگاه گوارش، قلب و مغز.

رییسی سکته‌های مغزی و قلبی ناشی از ابتلا به کروناویروس را مورد اشاره قرار داد و گفت: سکته‌های قلبی و مغزی در مبتلایان کرونا هم به همین دلیل است؛ چراکه درگیری عروق باعث سکته می‌شود. همچنین پیش از این عکس‌هایی از اطفال و کودکان منتشر و عنوان شد که این ویروس باعث بیماری کاوازاکی در کودکان می‌شود؛ در حالی که این چنین نیست و چون در بیماری کاوازاکی هم عروق درگیر می‌شوند، این مباحث مطرح شده بود. در مجموع بدن از عروق تشکیل شده و درون تمام سرخرگ‌ها و مویرگ‌ها نیز اندوتلیوم وجود دارد و این ویروس می‌تواند عروق را درگیر کند.

کالبد شکافی فوت شدگان کرونا

وی در پاسخ به برخی شایعات مبنی بر عدم اجازه سازمان جهانی بهداشت برای اتوپسی و کالبدشکافی فوتی‌های ناشی از کرونا نیز گفت: این موارد به هیچ وجه درست نیست و هر کشوری می‌تواند از بیمارانش نمونه‌برداری کند و بررسی‌های خود را داشته باشد. در ابتلا به این ویروس از آنجا که درگیری عروق وجود دارد و باعث لخته و درگیری لخته‌ای خون می‌شود، این لخته‌ها در رگ‌های ریز می‌ماند و خون‌رسانی اتفاق نمی‌افتد و می‌تواند درگیری ریه، قلب، هایپوکسی و ...ایجاد کند. بر همین اساس یکی از درمان‌هایی که توصیه شده استفاده از داروهای ضد انعقاد است که اکنون هم این داروها استفاده می‌شوند.

انجام 300هزار تست سرپایی / 12درصد تست ها مثبت است

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که چرا اتعداد موارد روزانه کووید-۱۹ در کشور فزایش یافته است، گفت:  قدرت بیماری زایی ویروس کرونا به هیچ وجه کم نشده است و همچنان در حال گردش است. اتفاقی جدید اما این است که تست های سرپایی در ایران افزایش یافته و 200هزار تست انجام شده است. 10تا 12 درصد تست های انجام شده مثبت هستند اما بیماران مبتلا به کرونا نیاز به بستری بیمارستانی ندارند و اگر در جای مناسب در خانه ایزوله شوند و با استراحت و درمان های سرپایی بهبود می یابند. این بستری اما در خوزستان متفاوت است و در این استان بستری ها نیز افزایش یافته است.

وی ادامه داد: از نظر ما شناسایی این افراد یک دستاورد مثبت است و هر چه زودتر این افراد شناسایی شوند، کمک کننده است؛ چرا که این افراد ایزوله می‌شوند و به این ترتیب امکان انتقال به دیگران کاهش می‌یابد. علت دوم نیز آن است که این افراد ممکن است خودشان علامت نداشته باشند اما در ارتباط با افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و سالمندان و انتقال بیماری، در آن افراد می‌توانند بیماری شدید ایجاد کنند. چون پیک بیماری حدود یک هفته است که شروع شده و در حال ادامه است.

اجرای طرح ترافیک از هفته آینده

معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اصرار مسوولان شهری برای اجرای طرح ترافیک در تهران، با بیان اینکه به احتمال زیاد زمان بازگشت و اجرای مجدد طرح ترافیک ۱۷ خرداد ماه باشد، گفت: این موضوع از مناظر مختلفی قابل بررسی است. شهر تهران زیر ساخت حمل و نقل عمومی اصلا خوب نیست و اگر قرار باشد در شرایطی طرح اجرا شود که ناوگان حمل و نقل عمومی افزایش نیافته است، ازدحام زیاد در این ناوگان می‌تواند سبب بروز مشکل شود. نباید فکر کنیم پروتکل یک عصای جادویی است؛ پروتکل یک سری دستور العمل است که باید به درستی به آن پایبند بود و گاهی نیز نیاز به بازنگری دارد.

وی گفت: عبادتگاه های تمام ادیان امکان بازگشایی دارند و با رعایت پروتکل های خاص این حوزه می توانند به عبادت بپردازند. مردم می توانند با رعایت فاصله گذاری ها و پروتکل های بهداشتی به عبادت بپردازند.

تعطیلی غذاخوری ادارات

رئیسی درباره شرایط حضور کارکنان ادارات نیز بیان کرد: اگر کارمند بیماری زمینه‌ای و سن بالا داشته باشد بهتر است دورکاری کند. افرادی نیز که در محل کار حاضر می‌شوند باید ماسک داشته و درصورتیکه ارباب رجوع دارند، او هم ماسک زده باشد. تجمع در سالن‌های غذاخوری ادارت متوقف شود و اگر فردی به کرونا مبتلا شد باید با خوداظهاری از حضور در محل کار خوددداری کند.

ممنوعیت برگزاری مراسم در تالارها

معاون وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه برگزاری مراسم عروسی در تالارها همچنان ممنوع است، ‌ ادامه داد: در مواردی که تخلفات صورت گرفته بود و اقدام به برگزاری مراسم عروسی کردند، داماد و صاحب تالار بازداشت شدند. البته نظارت بر مجالس عروسی در منازل برای ما سخت است. اکنون آمار بالایی که در استان خوزستان مشاهده می‌کنید به علت برگزاری همین مراسمات شلوغ در روزهای قبل بوده است. کنترل کرونا ویروس نیاز به تعهد اجتماعی دارد تا نکات بهداشتی به خوبی رعایت شود.

طرح سالم‌سازی سواحل

وی درباره بازگشایی پارک‌های جنگلی نیز اظهار کرد: اگر پارک‌ها برای قدم زدن و حضور کوتاه مردم باز شود، شاید مشکلی نداشته باشد، اما معمولا پارک‌های جنگلی محل تجمع افراد زیادی است و حتی شلوغی در زمین بازی و رستوران پارک شرایط نامناسبی را فراهم می‌کند. درخصوص بازگشایی طرح سالم سازی سواحل نیز این نگرانی وجود داشت که در صورت فعالیت دکه‌های فروش بلال، جگر و... احتمال انتقال ویروس کرونا افزایش یابد.

برنامه پزشک خانواده و نسخه الکترونیک کامل شود

رئیسی در پاسخ به سوالی درباره انتظارات وزارت بهداشت از مجلس یازدهم، گفت: اولین انتظار ما این است که این عزیزان نکات بهداشتی رارعایت کنند تا مجلس شاد و پرنشاطی داشته باشیم. از سوی دیگر توقع داریم مسائل مطرح شده در قانون برنامه ششم توسعه و برنامه پزشک خانواده و نسخه الکترونیک تکمیل شود.

پروتکل های بازگشایی مدارس

وی درباره نحوه برگزاری سنجش سلامت دانش‌آموزان در سال تحصیلی جدید نیز، ‌ گفت: این فرایند را با رعایت نکات بهداشتی و با سیستم نوبت دهی انجام خواهیم داد. خوشبخانه والدین وفرزندان نکات را به خوبی رعایت می‌کنند. از سوی دیگر معتقد هستیم برای بازگشایی سال آینده مدارس هم باید برنامه ریزی داشته باشیم و به این فکر کنیم که چگونه مدارس باز باشند و کرونا منتقل نشود؟برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 572747 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟