نماینده کردستان :100 هزار کولبر در کشور داریم / فعال اجتماعی: احیا کارخانجات، اشتغال زایی روستایی ، پایان کولبری

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، کلانشهر های کشور را دود فرا گرفته و مردم را به سمت مرگ می‌کشاند اما در نقطه دیگری از این مرز و بوم افرادی در بازه سنی 13 تا 60 وجود دارد که در سرمای کردستان از روی بیکاری و ناچاری کالای قاچاقی را که از مرز عراق به کشور وارد می‌شود به دوش کشیده و اگر از گلوله مرزبانان یا خطراتی همچون بهمن جان سالم بدر بردند 150 تا 300 هزار تومان دستمزد دریافت کنند.

چند روز قبل بود که خبری تلخ در فضای رسانه ای مبنی بر گم شدن سه جوان کولبر در برف منتشر شد. آزاد، فرهاد و زانیار افرادی بودند که هنگام برگشتن به دلیل توفان، اسیر بهمن شدند. آزاد 17 سال و برادر دیگرش فرهاد تنها 14 سال سن داشتند که جسدشان در برف ها پیدا شد.

سید حسن علوی نماینده مردم کردستان در مجلس شورای اسلامی و دارا ترسیم عضو مجمع ملی جوانان سازمان های مردم نهاد کردستان از وضعیت کولبران منطقه ، راه حل هایی که می تواند کولبری را حذف و شغل دیگری را جایگزین زندگی اهالی کند به خبرنگار رکنا گفتند.

طرح های اشتغال زایی روستایی ضعیف است

ترسیم درباره امرار معاش کولبران در کردستان به خبرنگار رکنا می‌گوید: امرار معاش کولبری به دلیل این است که طرح های اشتغال زایی روستایی ضعیف است. اگر این طرح ها تقویت شوند بدون شک افراد در روستاها مشغول بکار می‌شوند و دست به کولبری نخواند زد. همچنین طبق فرمایشات مقام معظم رهبری، قاچاق فروش آن کولبری نیست که در کردستان کولبری می‌کند بلکه باید جلوی باندهای قاچاق را بگیرند.

استفاده از از کولبران تحصیل کرده در آموزش و پرورش

او ادامه داد: تعدادی از کولبران نیز تحصیل کرده هستند بنابراین در بحث آموزش و پرورش روستاها و کارگاه های کوچک می‌توانند استفاده شوند. همچنین اگر بتوان بازارچه های مرزی را نیز بر اساس یک قانون مشخص باز کرد تا هر کولبری بتواند مقداری بار را جابجا کند اتفاق مثبتی است.

این فعال اجتماعی افزود: باید برنامه ریزی کرد تا این افراد بتوانند یکسری از اجناس مشخص را که کشور لازم دارد به به ایران وارد کنند. تا نه زیادی روی تو این امر اتفاق بیافتد و نه هرکسی بتواند کولبری کند.

تولید اگر وجود داشته باشد دیگر کولبری وجود نخواهد داشت

این فعال اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا در بحث مشاغل روستایی اتفاقی رخ داده است تصریح کرد: مشاغل شهری نیز از وضعیت خوبی برخوردار نیستند، مشاغل روستایی که جای خود دارند. در کردستان ما کارخانه یا کارگاه نمی‌بینیم چرا که بیشتر آنها تعطیل شده و تبدیل به انبار شده اند. امروز تنها لاستیک بارز در کردستان وجود دارد که آن نیز افرادی را که نزدیک به خودشان هستند، استخدام می‌کند و کسانی را که تحصیل کرده هستند، نادیده می‌گیرد.

ترسیم ادامه داد: نیاز است تا کارخانجات استان احیا شوند چرا که اگر بخواهند کارخانه جدید بسازند، سالها به طول خواهد انجامید و باید ده ها بار افتتاح شود تا بتوان از آن بهره برداری کرد. اگر چند کارخانه بزرگ را احیا کنند، دیگر کولبری وجود نخواهد داشت.

طرح بیمه کولبران فقط نوشته شده است

سید حسن علوی نماینده مردم کردستان درباره فعالیت هایی که برای بهبود شرایط اقتصادی مردم منطقه و دور شدن از کولبری انجام گرفته است چنین به رکنا گفت‌: طرح بیمه کولبران نوشته شده اما هنوز در دستور کار نیامده است. حتما باید مسئله آنها برای اینکه بتوانند وضعیت بهتری در مرزها داشته باشند مشخص شود.

شغل کولبران را قانونی کنیم

وی ادامه داد: کولبران باید شرایطی داشته باشند که فکر کنند متعلق به این مملکت هستند و باید کاسبی حلالی داشته باشند. بنابراین نیاز است تا شغل کولبران را قانونی کنیم تا وضعیت آنها ساماندهی شود. تعداد کولبران شاید بیش از 100 هزار نفر باشد فلذا برای ساماندهی این افراد و ایجاد یک صنف کاری باید مشخص شود تا چه جنس هایی را وارد یا سهمیه بندی کنند.

افراد ناگزیر به کولبری هستند

علوی در پاسخ به این سوال که به گفته یک فعال اجتماعی  بسیاری از کارخانه های منطقه غیر فعال شده اند ، اقدام شما برای راه اندازی کارخانه ها برای ایجاد کار در کردستان و کمتر شدن کولبری چیست. اظهار کرد: اگر چرخ تولید در کردستان بچرخد دیگر کسی کولبری نخواهد کرد چرا که کولبری شغل خطرناکی است. اما متاسفانه به دلیل اینکه شرایط در کردستان اینگونه است این افراد ناگزیر هستند تا به دنبال این کارهای خطرناک بروند. بماند که درآمد آنچنانی نیز برای آنها ندارد.نیاز است تا سرمایه گذاران به این منطقه آمده و سرمایه گذاری کنند تا چرخ تولید در منطقه بچرخد.

نماینده مردم کردستان گفت: بحث قانونی شدن کولبری را پیگیری کردیم تا این کار برای آنها تسهیل شود و ما جز این تصمیم کار دیگری نمی‌توانیم انجام بدهیم.  هر طرحی را به مجلس بردیم به نتیجه نرسیده ایم. بنابراین کار ما این است که یک قانون خوب برای آن تصویب کنیم که طرح آن تحویل داده شده اما هنوز در دستور کار مجلس نیست.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

خبرنگار: علی چاهه

 

کدخبر: 527246 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟