دوربین‌های امنیتی استادیوم‌ها که نمی‌بینند یا همه چیز را نمی‌بینند!

سر شکسته، چشم کور شده، پرتاب نارنجک و ....، همه این‌ها مواردی بود که وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ را مجاب کرد که باید در وضعیت ورزشگاه‌ها تجدید نظر کنند و به سمت فراهم کردن سخت‌افزارهای لازم برای رعایت الزامات امنیتی فیفا و AFC بروند. همین موضوع بهانه‌ای شد که لیگ نوزدهم با تاخیر سه هفته‌ای به جای ۱۰ مرداد، ۳۱ مرداد آغاز شود.

با آغاز لیگ برتر اما مشخص شد که زیرساخت‌ها آن طور که درباره‌اش تبلیغ می‌شد، فراهم نشده است که مشکلات موجود در ورزشگاه آزادی - به عنوان مهم‌ترین ورزشگاه ایران - گواه بر این قضیه بود. البته ابتدا به نظر می‌رسید که بزرگ‌ترین مشکل موجود، بلیت‌فروشی الکترونیکی است اما با گذشت بیش از یک هفته از دیدار استقلال و فولاد مشخص شد که اشکلات بیش‌تر از این حرف‌هاست.

پس از دیدار استقلال و فولاد که با توقف آبی‌های پایتخت در دقایق پایانی بازی تمام شد، هواداران خشمگین استقلال اشیایی به داخل زمین پرتاب کردند که یکی از آن‌ها به سر حسین پورحمیدی، دروازه‌بان دوم آبی‌ها برخورد کرد و منجر به مصدومیت او شد. این اتفاق به آزمون بزرگ فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ تبدیل شد که آیا می‌توانند پس از تبلیغات فراوان و نصب دوربین‌ در ورزشگاه‌ها، افراد خاطی را شناسایی کنند یا نه. آزمونی که فدراسیون فوتبال پس از گذشت بیش از یک هفته از آن، پاسخی برایش پیدا نکرده است.

اتفاقی که برای پورحمیدی رخ داد باعث شد که ایسنا به سراغ مسوولان ذی‌صلاح در شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، ورزشگاه آزادی، وزارت ورزش و جوانان، فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ برود و پیگیر شود که آیا اقدامی در جهت شناسایی افراد خاطی در دیدار استقلال و فولاد انجام شده است یا نه؟ پاسخ‌ها اما جالب بود و بعضی‌ از آن‌ها اصلا در جریان اتفاقی که برای دروازه‌بان استقلال افتاده، نبودند.

نکته‌ای که در این پیگیری‌ها مشخص شد، این است که روند مشخصی برای رسیدگی به چنین اتفاقاتی وجود ندارد و هر مسوولی از یک روند پیگیری صحبت می‌کند. در این میان، صحبت با یکی از مسوولان سازمان لیگ مشخص کرد که دوربین‌های امنیتی در اختیار یگان ویژه است و آن‌ها پس از انجام بررسی‌های لازم به کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گزارش می‌دهند.

پس از این توضیح، ایسنا به سراغ اسماعیل حسن‌زاده، رییس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال رفت که او در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: این موضوع را از سازمان لیگ بپرسید چون آن‌ها بهتر می‌دانند. هر گزارشی به دست ما برسد از طریق سازمان لیگ می‌آید و من اطلاعی راجع به این موضوع ندارم.

با این اوصاف می‌توان گفت که اقدامی برای شناسایی افراد خاطی در دیدار استقلال و فولاد انجام نشده که دلیل احتمالی آن، نبودن پروتکلی مشخص برای رسیدگی به چنین پرونده‌هایی است. این ناهماهنگی و نبودن روندی مشخص برای پیگیری یک پرونده نشان می‌دهد که اگر زیرساختی هم فراهم شده، نحوه استفاده مشخصی از آن وجود ندارد و هرکس راه خودش را می‌رود. این موضوع باعث می‌شود که چنین پرونده‌هایی یا به نتیجه نمی‌رسد یا پس از گذشت ماه‌ها به نتیجه می‌رسد؛ مشکلی که باید حل شود چون فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ ابتدا باید حرفه‌ای‌گری را از خودشان آغاز کنند و سپس به زیرمجموعه‌های‌شان اعم از باشگاه‌ها فشار بیاورند که حرفه‌ای شوند و ورزشگاه‌های‌شان را تجهیز کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 502165 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟