بدون ویزا به عراق نروید/امسال یک میلیون نفر از مرز شلمچه عبور می کنند

به گزارش گروه اجتماعی رکنا، اسماعیل زمانی، مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند در نشست خبری به منظور تشریح اقدامات این سازمان برای برگزاری مراسم اربعین حسینی اظهار کرد: منطقه آزاد اروند یک محل ارتباطی مناسب برای اتصال به اقتصاد جهانی است و زیرساخت‌های این موضوع در این منطقه فعال است.

وی با بیان اینکه در بخش عمرانی و تامین زیرساخت‌ها اقدامات لازم برای سرمایه‌گذاری انجام شده است، عنوان کرد: واحدهای نفتی زیادی در منطقه اروند در حال احداث است و اجرای فاز نوسازی پالایشگاه آبادان آغاز شده و واحد فولادسازی در منطقه اروند در دست احداث است.

به گفته زمانی کارخانه فولاد کاوه که قابلیت تولید 600 هزار تن فولاد برای ساخت ورقه‌های عریض در منطقه آزاد اروند را دارد، در دست احداث است.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با اشاره به اینکه منطقه آزاد اروند از لحاظ امنیت توجه سرمایه‌گذاران خارجی را به خود جلب کرده است، عنوان کرد: سرمایه‌گذاران کشور عراق برای صادرات به سایر نقاط جهان از منطقه آزاد اروند استفاده می‌کنند و هم اکنون 10 الی 12 سرمایه‌گذار عراقی در این منطقه واحدهایی در حال احداث دارند. همچنین شرکت‌های آلمانی و دانمارکی نیز در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر به دنبال احداث کارخانه‌ای در این منطقه هستند.

وی تاکید کرد که بعد از برجام علاقه شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اروند افزایش پیدا کرده و توسعه سرمایه‌گذاری خارجی در حال انجام است به گونه‌ای که حتی خارجی‌ها علاقه‌مند به ارائه خدمات لجستیکی و سرمایه‌گذاری در بخش نفت، گاز و پتروشیمی هستند.

زمانی با اشاره به جمعیت 500 هزار نفری منطقه آزاد اروند تصریح کرد: سرمایه‌گذاری در منطقه آزاد اروند ارزان ‌قیمت‌تر از نقاط دیگر است زیرا نیروی کار آموزش‌ دیده‌ای در این منطقه حضور دارند.

فاصله 30 دقیقه‌ای مرز اروند با بصره نقطه قوت این منطقه

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه فاصله مرزی خرمشهر تا بصره حدود 20 کیلومتر است و حدود 30 دقیقه زمان می‌برد تا از این شهر به بصره برسیم، گفت: این فاصله زمانی برای ترانزیت در حوزه تجارت و گردشگری بسیار مناسب است و امیدواریم بعد از اربعین نیز اتباع خارجی از جمله عراقی بتوانند بدون هیچ مشکلی وارد منطقه آزاد اروند شوند و اهالی بصره می‌توانند از این فرصت استفاده کرده و با خودروهای شخصی‌شان وارد این منطقه شوند البته ایرانی‌ها هم می‌توانند با خودروی شخصی وارد خاک عراق شوند.

تامین زیرساخت‌ها و تسهیلات لازم برای زوار اربعین

وی با بیان اینکه شرایط در منطقه آزاد اروند در ایام اربعین ویژه است، افزود: یکی از وظایف ما تامین زیرساخت‌ها و تسهیلات لازم برای زوار اربعین است تا یک راهپیمایی عظیم برای شیعیان برپا شود و زوار افغانستانی، ایرانی و پاکستانی با عبور از ایران بتوانند وارد کشور عراق شوند.

زمانی با بیان اینکه یکی از گذرگاه‌های مهم برای ورود به کشور عراق مرز شلمچه است، اظهار کرد: 6 سال است که زوار از این مرز عبورمی‌کنند و طی سه سال اخیر با همکاری‌های صورت گرفته با سازمان مناطق آزاد مسئولین محلی، تردد در این مرز بسیار روان شده زیرا تمامی امکانات لازم به این منطقه اضافه شده است.

افزایش زوار برای عبور از مرز شلمچه

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه طی سال‌های گذشته هر ساله تعداد زواری که از مرز شلمچه عبور می‌کنند افزایش پیدا کرده است، گفت:‌ سه سال پیش 400 هزار نفر در سال 94، 600 هزار نفر، در سال 95، 700 هزار نفر و پیش‌بینی می‌شود که امسال یک میلیون نفر از مرز شلمچه عبور کنند و هر ساله این مقدار افزایش پیدا می‌کند به همین دلیل تلاش می‌کنیم تا در حوزه زیرساخت‌ها و فرهنگ برای زوار همه امکانات فراهم شود.

زمانی با تاکید بر این موضوع که برای فراهم شدن زیرساخت‌ها در این منطقه هزینه‌ای حدود 12 تا 15 میلیارد تومان طی سال‌های گذشته در نظر گرفته شده است، گفت:‌ امسال هم به همین میزان و شاید کمی بیشتر برای تکمیل زیرساخت‌ها در نظر گرفته‌ایم.

به گفته وی گاردریل‌سازی، آسفالت مسیر منتهی به خاک عراق، استقرار 24 گیت گذرنامه در داخل خاک عراق، استقرار کانتینر برای صف‌بندی، کریدور کشی برای عبور امن زائران و خرید و حمل کانکس اسکان برای نیروهای امنیتی از جمله اقدامات این سازمان بوده است.

شلمچه مشکل امنیتی ندارد

وی با اشاره به موضوع امنیت در مرز شلمچه خاطر نشان کرد: در این مرز هیچ مشکل امنیتی وجود ندارد اگر چه امسال خطری از ناحیه عوامل تروریستی پراکنده در این محدوده احساس می‌شود اما هوشیاری نیروهای امنیتی در این مرز بیشتر شده و از این لحاظ هیچ مشکلی نداریم.

زمانی با بیان اینکه منطقه آزاد نیز در انتهای موکب‌ها موکبی برای زائرین راه‌اندازی کرده است، اضافه کرد: در مرز شلمچه شبکه کابل نوری مستقر شده و ارتباط به صورت وای فای و کاملا رایگان برقرار کرده است همچنین خطوط تلفن همراه کشور از جمله همراه اول و ایرانسل در این منطقه پوشش کامل دارند.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند ادامه داد: یکی از موضوعات مهم مسیر برگشت زوار ایرانی است زیرا عراقی‌ها در مسیر برگشت خدماتی به زوار ارائه نمی‌دهند و مواکب خود را جمع می‌کنند به همین دلیل مواکب ایرانی به مسیر برگشت منتقل می‌شود و موکب منطقه آزاد نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود.

استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند

وی در خصوص استقرار گمرک در مبادی ورودی و خروجی منطقه آزاد اروند توضیح داد: در پایان سال 95 بنا به دستور رئیس جمهور کارگروهی در این خصوص تشکیل و گمرک در مبادی ورودی و خروجی اروند مستقر شد و گیت‌های دائمی در این منطقه در حال ساخت هستند.

برگزاری جشنواره ویژه در منطقه آزاد اروند

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند از برگزاری جشنواره ویژه‌ای بعد از ماه صفر در منطقه آزاد اروند خبر داد و گفت:‌ امسال یک برنامه ویژه تحت عنوان جشنواره در این منطقه در نظر گرفته‌ایم که بعد از ماه صفر آغاز می‌شود این جشنواره با محوریت اصناف و به منظور رونق بازار Store خرید و فروش در آبادان و خرمشهر برگزار می‌شود.

تحقیق و تفحص در منطقه آزاد به کجا رسید

وی در خصوص تحقیق و تفحق در مجلس در خصوص منطقه آزاد اروند توضیح داد: گزارش مجلس حاکی از آن بود که هیچ تخلفی در این منطقه مشاهده نشده است.

زمانی در پایان به افرادی که قصد سفر به عتبات عالیات در ایام اربعین دارند توصیه کرد که اکیدا بدون ویزا وارد مرزها نشوند زیرا این کار بسیار خطرناک است.

به گفته وی کسانی که بدون ویزا وارد مرزهای عراق می‌شوند برای برگشت به مشکل برمی‌خورند و گاهی با عوامل نفوذی و تروریستی اشتباه گرفته می‌شوند. این در حالی است که ورود غیر قانونی به مرزهای عراق سه سال زندانی Prisoner در پی دارد و هنوز تعدادی ایرانی از سال‌های گذشته به این دلیل در زندان‌های عراق هستند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 321773 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟