دانش‌آموزان اتباع برای ثبت نام در مدارس چه کنند؟

این روزها ثبت نام در مدارس دولتی برای برخی اتباع خارجی مشکل ساز شده است. اتباع خارجی براساس قانون در صورت داشتن مدرک معتبر نباید مشکلی برای ثبت نام در مدارس دولتی داشته باشند. اما این روزها دانش آموزان اتباع پایه اول به دلیل مشکل در دریافت گواهی تحصیلی از دفاتر وکالت هنگام ثبت نام در مدارس دولتی با بن بست مواجه شده اند. اخیرا آیین نامه مربوط به ثبت نام در مدارس اتباع خارجی تغییر یافته است. به نظر می رسد لازم است که زودتر آیین نامه جدید مربوط به ثبت نام در مدارس اتباع خارجی به دفاتر کفالت سراسر کشور ابلاغ شود تا این افراد بیش از این دچار مشکل نشوند.

به گزارش رکنا، رضوان حکیم‌زاده، رئیس ستاد ثبت‌نام آموزش و پرورش با اشاره به همین موضوع گفت: دانش‌آموزان اتباع با داشتن برگه حمایت تحصیلی می‌توانند در مدارس مناطق تعیین شده ثبت‌نام کنند و در صورت مواجهه با مشکل همانند دانش‌آموزان ایرانی به ستادهای ثبت‌نام مستقر در ادارات مراجعه کنند.

وی در پاسخ به اینکه دانش‌آموزان اتباع پس از دریافت برگه حمایت تحصیلی چگونه در مدارس ثبت‌نام می‌شوند؟ اظهار کرد: دانش‌آموزان اتباع بر اساس محدوده‌ای که مشخص شده است مانند دانش‌آموزان ایرانی در مدارس ثبت‌نام می‌شوند و مدرسه نمی‌تواند بدون دلیل از ثبت‌نام دانش‌آموزان خودداری کند.

حکیم زاده افزود: بعضی مناطق برای اقامت اتباع مجاز هستند بنابراین در محدوده مناطقی که در کارت حمایت تحصیلی مشخص می‌شود می‌توانند ثبت‌نام کنند.

رئیس ستاد ثبت‌نام وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مدارس باید با در نظر گرفتن حق تحصیل دانش‌آموزان اتباع که در بخشنامه‌های ارسال شده از سوی وزارت کشور و آموزش و پرورش مورد تاکید قرار گرفته است، ثبت‌نام را انجام دهند و ممانعت نکنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا برای ثبت‌نام بین دانش‌آموزان اتباع که برگه حمایت تحصیلی دارند با شهروندان ایرانی تفاوتی وجود دارد؟ متذکر شد: خیر؛ در بخشنامه‌ای که ارسال شده است تاکید شد با توجه به فرمان رهبر انقلاب، باید فرصت دسترسی کودکان اتباع به آموزش فراهم شود؛ با دانش‌آموزان اتباع باید همانند دانش‌آموزان ایرانی تعامل شود و در تمام فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی، علمی و تربیتی مدرسه مشارکت داشته باشند و تبعیضی بین آنها و دانش‌آموزان ایرانی اعمال نشود.

حکیم‌زاده در پایان عنوان کرد: اگر دانش‌آموز اتباع با داشتن برگه حمایت تحصیلی برای ثبت‌نام در مدارس با مشکل مواجه بود باید همانند دانش‌آموزان ایرانی برای پیگیری و حل مشکل به ستادهای ثبت‌نام مستقر در اداره آموزش و پرورش منطقه مربوطه مراجعه کند.

همچنین طبق اعلام میترا تیموری، سرپرست مرکز امور بین‌الملل و مدارس خارج از کشور وزارت آموزش و پرورش، هم‌اکنون نزدیک به 500 هزار دانش‌آموز اتباع خارجی در مدارس ایران مشغول به تحصیل هستند که با توجه به تحولات منطقه‌ای و ناآرامی‌هایی که در برخی کشور‌های همسایه ایران رخ‌داده است، روند افزایشی برای حمایت از دانش‌آموزان اتباع خارجی و ثبت‌نام این دانش‌آموزان اعمال خواهد شد.

گفتنی است؛ طبق دستورالعمل ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس ایران؛ دو گروه از دانش‌آموزان اتباع خارجی دارای مدارک مجاز و دانش‌آموزان اتباع خارجی فاقد مدرک معتبر می‌توانند در مدارس ثبت‌نام کنند؛ دانش‌آموزان فاقد مدارک اقامتی معتبر (غیرمجاز) با صدور برگه حمایت تحصیلی توسط اداره اتباع وزارت کشور ثبت‌نام خواهند شد.

کدخبر: 704848 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟