بلوط کمربندی شیراز بر اثر بی توجهی پیمانکار راهسازی خشک شد

بنا بر گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، در جریان تعریض کمربندی شیراز، پیمانکار با تخریب حریم درختی مهم، موجب فشرده شدن خاک اطراف آن شد. این کار مانع رسیدن آب و هوا به ریشه‌ها شده و در نهایت منجر به خشک شدن درخت شد.

تک‌درخت کمربندی شیراز که برای حفظ آن تلاش‌های زیادی صورت گرفته بود، بالاخره به‌دلیل بی‌توجهی پیمانکار راه‌سازی و به دنبال غلط زدن اطراف آن، خشک شد. حالا با توجه به اینکه طبق رای دادستان شیراز، این درخت باید محافظت می‌شد، مسئولیت نگهداری و حفاظت از آن به عهده کدام نهاد است؟ منابع طبیعی، محیط زیست، یا راه و شهرسازی؟ بی‌توجهی به حفظ این میراث طبیعی، اکنون گریبان کدام نهاد را گرفته است؟

گفتنی است، در طرح تعریض محور کمربندی اکبرآباد شیراز، سه درخت بلوط در مسیر قرار داشتند که قرار بود قطع شوند، اما با حضور به‌موقع اداره محیط زیست شیراز، از قطع این درختان جلوگیری به عمل آمد.

پس از مخالفت اداره محیط زیست و دستور قاطع دادستان، بازدید میدانی از محل تعریض انجام شد و تشکل‌های زیست‌محیطی نیز حمایت خود را اعلام کردند.

درخت بلوط ۵۰۰ ساله کمربندی شیراز از گونه‌های بومی ایران است که بدون نیاز به هیچ‌گونه هزینه برای دولت یا شهرداری، سال‌ها در برابر شرایط سخت محیطی از جمله خشکسالی، گرما و سرما دوام آورده است. این درخت نه‌تنها به‌عنوان یک میراث طبیعی، بلکه به‌دلیل ارزش‌های زیست‌محیطی که دارد، اهمیت زیادی برای منطقه و اکوسیستم شهری شیراز دارد.

وبگردی