فولادوند: هیچ برنامه‌ای برای تعویق امتحانات نهایی وجود ندارد / امروز سه شنبه 16 تیرماه هیچ جلسه ای در آموزش و پرورش در این خصوص برگزار نمی شود + صوت
تبلیغات

عبدالرضا فولادوند، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا درباره درخواست برخی دانش‌آموزان برای تعویق امتحانات نهایی در صبح روز سه شنبه 16 تیرماه 1405 اظهار کرد: تعویق امتحانات تا بعد از اربعین عملاً امکان‌پذیر نیست. اگر امتحانات به بعد از اربعین موکول شود، با بازگشت زائران به حدود ۲۰ مردادماه می‌رسیم و کل برنامه‌ریزی سال تحصیلی دچار اختلال خواهد شد.

وی افزود: ما از اول مهر به عقب برنامه‌ریزی کرده‌ایم. قرار است دانش‌آموزان پایه یازدهم از ابتدای مهر وارد پایه دوازدهم شوند و دانش‌آموزان پایه دوازدهم نیز پس از قبولی در دانشگاه‌ها، تحصیل خود را آغاز کنند. بر همین اساس، زمان‌بندی اعلام نتایج، امتحانات شهریور، تصحیح اوراق، ثبت‌نام دانش‌آموزان و آغاز سال تحصیلی جدید به‌صورت دقیق طراحی شده و امکان جابه‌جایی بیشتر وجود ندارد.

فولادوند ادامه داد: از پایان امتحانات تا اعلام نتایج، باید حدود ۱۶ میلیون برگه امتحانی تصحیح شود. همچنین سازمان سنجش آموزش کشور تا دهم شهریور سوابق تحصیلی دانش‌آموزان را از آموزش و پرورش مطالبه می‌کند. از سوی دیگر، ثبت‌نام دانش‌آموزان در پایه‌های تحصیلی جدید باید به‌موقع انجام شود؛ در غیر این صورت برنامه‌ریزی برای حدود ۵۰۰ هزار دبیر دوره متوسطه با مشکل مواجه خواهد شد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره وضعیت مناطق مرزی و مناطق درگیر تردد زائران نیز گفت: بررسی‌های لازم انجام شده و در حال حاضر مشکل خاصی در این مناطق وجود ندارد. حتی برای حدود هزار و ۶۰۰ دانش‌آموز ساکن جزایر نیز برنامه‌ریزی شده است. در جزایر خلیج فارس و اغلب شهرهای محل تردد زائران حوزه‌های امتحانی فعال هستند. تنها در مهران شرایط ویژه‌ای وجود داشت که برای آن نیز سه حوزه امتحانی اختصاصی پیش‌بینی و مدیریت شده است.

وی افزود: برخی دانش‌آموزان اوایل خردادماه درخواست تعویق امتحانات را مطرح کردند و ما نیز زمان برگزاری را به تعویق انداختیم، در حالی که می‌توانستیم امتحانات را از نیمه خرداد آغاز کنیم. اکنون دیگر فرصتی برای تعویق مجدد وجود ندارد.

فولادوند در پاسخ به نگرانی‌ها درباره فشردگی برنامه امتحانات گفت: برنامه‌ریزی‌ها با در نظر گرفتن شرایط موجود انجام شده است. برخی دانش‌آموزان تمایل دارند در مراسم و برنامه‌های مختلف شرکت کنند، اما تصمیم‌گیری در سطح ملی باید بر اساس منافع کل نظام آموزشی کشور صورت گیرد.

وی تأکید کرد: سازمان سنجش نیز برنامه‌های خود را دارد و نمی‌توان زمان‌بندی‌ها را به‌صورت نامحدود تغییر داد. در حال حاضر برخی طراحان سؤالات در قرنطینه هستند و فرآیندهای اجرایی آزمون‌ها آغاز شده است. اگر بخواهیم زمان برگزاری را بیش از این جابه‌جا کنیم، کل تقویم آموزشی کشور تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره فشارها و اعتراض‌های دانش‌آموزان نیز گفت: روزانه تماس‌های فراوانی دریافت می‌کنم و تلاش می‌کنم برای دانش‌آموزان و خانواده‌ها توضیح دهم که چرا امکان تعویق بیشتر وجود ندارد. طبیعی است که بخشی از دانش‌آموزان معترض باشند، اما در مقابل، گروه دیگری نیز معتقدند نباید روند آموزشی کشور بیش از این دچار تأخیر شود.

وی درباره شایعات مربوط به تشکیل جلسه جدید برای بررسی تعویق امتحانات اظهار کرد: تصمیم نهایی هفته گذشته در ستاد عالی آزمون‌ها اتخاذ شده است. در این ستاد، نمایندگان سازمان سنجش، وزیر آموزش و پرورش و مسئولان مرتبط حضور داشتند. مصوبه ستاد مشخص است و در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای تغییر زمان برگزاری امتحانات وجود ندارد.

فولادوند ادامه داد: در ابتدا قرار بود امتحانات از سیزدهم تیرماه آغاز شود، اما به دلیل برخی شرایط و مناسبت‌ها، زمان برگزاری حدود یک هفته به تعویق افتاد. حتی در مواردی مانند شهر مشهد نیز برای تسهیل حضور دانش‌آموزان، تغییراتی در برنامه اعمال شد.

وی در پایان گفت: در مجموع بیش از ۵۰ روز به دانش‌آموزان فرصت اضافه داده شده است. بسیاری از دانش‌آموزان اکنون بیش از یک ماه پس از پایان شرایط جنگی فرصت مطالعه داشته‌اند. از نظر آموزشی نیز اگر دانش‌آموزی در طول سال تحصیلی درس خوانده باشد، این زمان برای مرور مطالب کافی است؛ اما اگر مطالعه لازم انجام نشده باشد، اضافه شدن چند روز دیگر نیز تأثیر تعیین‌کننده‌ای در نتیجه نخواهد داشت.

 

پایان خبر / رکنا / کدخبر 1229909

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات