قالیباف: در رتبه بندی معلمان باید شاخص‌ها و امتیازات افراد به خوبی لحاظ شود

به گزارش رکنا از خانه ملت ، محمدباقر قالیباف ، رئیس مجلس امروز (دوشنبه ۱۵ اردیبهشت) با جمعی از معلمان نمونه کشوری و استادان دانشگاه فرهنگیان دیدار و گفتگو کرد.

قالیباف اظهار کرد: در ۲۰ سال، ۱۶ یا ۱۷ نفر در وزارت آموزش و پرورش (به عنوان وزیر یا سرپرست) جا به جا شدند و اگر وزارت آموزش و پرورش برای ما مهم بود، این اتفاقات نمی‌افتاد.

وی درباره اهمیت وزارت آموزش و پرورش، ادامه داد: سند مهمی برای آموزش و پرورش نوشته شد (سند تحول بنیادین) که آنقدر از آن گذشت که الان نیاز به بازنگری دارد.

رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما در مجلس کار جمع سپاری می‌کنیم و پارلمان دانشجویی داریم و طرح‌ها و لوایح به صورت جمع سپاری بررسی می‌شود. باید بین معلمان و مرکز پژوهش‌های مجلس ارتباط وجود داشته باشد و نظرات آنان اخذ شود. باید معلمان ارتباط مستقیم و مداومی با این مرکز برای پیگیری مسائل آموزش و پرورش داشته باشند.

وی در ادامه، گفت: متوسط معدل در آموزش و پرورش وضعیت خوبی متأسفانه ندارد. ما باید مصمم باشیم در این دوره مجلس و دولت، مسائل و مشکلات آموزش و پرورش را حل و فصل کنیم.

قالیباف گفت: در یکی از مواد برنامه هفتم، شاخص‌های نظام مدیریتی مشخص شده است. ما باید ساختارهای آموزش و پرورش را اصلاح کنیم که این موضوع در قانون برنامه هفتم آمده است. ستادهای متعدد را باید جمع کنیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: تحقق کیفیت و عدالت در مدارس، منزلت معلم و ایمنی و توجه به دانش آموزان باید مورد توجه قرار گیرد. باید رابطه بین مجلس، محله، مدرسه و مجازی را به درستی برقرار کنیم و آموزش و پرورش نقش مهمی در این زمینه دارد.

وی با تاکید بر لزوم ساخت مدارس خوب و باکیفیت، اظهار کرد: مشارکت معنادار مردم در ساخت مدارس بسیار اهمیت دارد. اگر مدرسه را سر جای خودش نشناسیم و از ظرفیت مردم برای اوقات فراغت دانش آموزان و افزایش کیفیت مدارس انجام ندهیم، کاری نکردیم.

قالیباف ادامه داد: ما باید به سمتی برویم که سرانه هر دانش‌آموز را مشخص کنیم. سرانه هر مدرسه باید تعیین شود. ما در برنامه هفتم تاکید کردیم که هر طرح و برنامه‌ای و در هر حوزه‌ای که نقش مردم در آنجا معنی نداشته باشد، آن طرح و برنامه و قانون محکوم به شکست است.

در رتبه بندی معلمان باید شاخص‌ها و امتیازات افراد به خوبی لحاظ شود

رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: همه با هم کمک کنیم که نظام مدیریتی آموزش و پرورش اصلاح شود. باید مسائل دانشگاه فرهنگیان حل و فصل شود. الان کنکور موضوع مهمی برای خانواده‌ها شده است و بسیاری از آنان استرس و نگرانی زیادی در این زمینه دارند.

وی متذکر شد: یک زمانی بود که صندلی‌های دانشگاه بسیار کم و متقاضیان بسیار زیاد بود، اما الان بسیاری از صندلی‌های دانشگاه‌ها خالی است و سوال آن است که آیا باید روش گزینش و ورود به دانشگاهِ امروزی که صندلی خالی در دانشگاه‌ها داریم، با سال‌ها قبل که چند میلیون پشت کنکوری داشتیم، یکی باشد؟ در شرایط فعلی، بهتر است متقاضیان کنکور به دانشگاه‌ها معرفی و در آنجا مورد گزینش قرار گیرند.

قالیباف اظهار کرد: تحول در نظام مدیریتی آموزش و پرورش باید مبتنی بر برنامه هفتم و سند تحول بنیادین باشد. امروز اصلاً دانشگاه فرهنگیان، آن طور که باید و شاید معلمان را به گونه‌ای تربیت نمی‌کند که بخواهند سر کلاس بروند. با بخشی از اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان صحبت کردم که از مشکلاتی سخن گفتند و باید حل و فصل شود.

رئیس قوه مقننه گفت: با توجه به تورم موجود کشور، هر چقدر حقوق‌ها را افزایش دهیم، به معنای افزایش قدرت خرید مردم نیست. لذا ما برای معلمان و کارگران باید خدمات را مبنا قرار دهیم، برای مثال پوشش سلامت را برای آنان لحاظ کنیم، مسکن حمایتی را برای آنان در نظر گیریم و آنان باید در اولویت قرار گیرند. ما مخالف افزایش حقوق نیستیم، اما می‌گویم که این افزایش‌ها، لزوم باعث افزایش قدرت خرید مردم نمی‌شود.

وی ادامه داد: یکی از کارهای خوب در دوران کرونا ، بهره‌گیری از سامانه شاد برای آموزش مجازی دانش آموزان بود. باید مشکلات این بخش هم حل شود. رئیس جمهور تاکنون ۲۷ جلسه برای پیگیری مسائل آموزش و پرورش گذاشته است که بی سابقه است و نشان دهنده اهمیت این حوزه برای مجلس و دولت است.

قالیباف اظهار کرد: در رتبه بندی معلمان حتماً باید شاخص‌ها و امتیازات افراد به خوبی لحاظ شود. نظام با ثبات تأمین اجتماعی برای معلمان و کارگران باید لحاظ شود و این دو قشر باید مورد توجه ویژه باشند. بحث سلامت و مسکن دو رکن مهم است که باید برای معلمان و کارگران لحاظ شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: در برنامه هفتم تاکید کردیم بر اینکه موضوع آموزش و پرورش بسیار مهم و به مثابه یک امر ملی است و همه مسئول هستیم تا وظایف خود را در این زمینه به خوبی انجام دهیم. هر سال در شهریورماه از آموزش و پرورش درباره اجرای مواد مربوط به این وزارتخانه در برنامه هفتم، مطالبه می‌کنیم.

این دیدار به مناسبت گرامیداشت هفته معلم در ساختمان مشروطه مجلس شورای اسلامی با حضور حمیدرضا حاجی‌بابایی نایب‌رئیس اول و رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس و علیرضا منادی سفیدان رئیس کمیسیون آموزش مجلس برگزار شد.

متاسفانه با امکانات ضعیف دانش آموز حتی اسم خود را نمی‌تواند بنویسد

قالیباف با بیان اینکه دانش‌آموزان ما اخیراً مدال طلایی کسب کرده‌اند و این نشان‌دهنده ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشور است، اذعان کرد: این واقعا مایه افتخار است، اما با کمال تاسف، نمی‌توانم بگویم که وضعیت متوسط معدل در آموزش و پرورش چگونه است، کیفیت آموزش در چه سطحی قرار دارد و عدالت آموزشی کجاست.

رئیس مجلس آموزش و پرورش با بیان اینکه امروز نمی توانیم بگویم که عدالت آموزشی در آموزش و پرورش برقرار است، گفت: در برخی از نقاط کشور امکانات لازم در مدارس وجود ندارد و دوره ابتدایی با امکانات ضعیف برای دانش آموز تمام می شود درحالی که دانش آموز حتی اسم خود را نمی‌تواند بنویسد. ما باید مصمم باشیم که در این دوره مجلس و دولت این بخش‌ها سروسامان داده شوند.

وی تاکید کرد: در کارهای جهادی که انجام داده‌ام، مشاهده کرده‌ام که در مقطع ابتدایی، دانش‌آموزان در محیط‌های مدرسه‌ای با مشکلات جدی مواجه هستند. به عنوان مثال، در برخی از مدارس هنوز گل و شل و خاک در محوطه مدرسه وجود دارد و کلاس‌ها به شدت نیازمند تعمیر هستند و در برخی موارد، کلاس‌ها سوراخ دارند و برای بستن شیشه‌ها از طناب استفاده می‌شود. متأسفانه، بسیاری از دانش‌آموزان نمی‌توانند نام خود را بنویسند و این واقعیت‌ها اگر با چشم دیده نمی‌شدند، شاید باور نمی‌کردیم.

رئیس مجلس در دیدار با جمعی از فرهنگیان، با تاکید بر اینکه دانشگاه فرهنگیان به‌عنوان نهاد تربیت معلم، نتوانسته است معلمانی را پرورش دهد که به‌خوبی برای حضور در کلاس‌های درس آماده باشند، گفت: ما با کمبود حداقل ۱۵۰ هزار ظرفیت معلمی مواجه هستیم که باید به‌درستی پیگیری شود.

رئیس مجلس گفت: یکی از رنج‌های ما وزارت آموزش و پرورش تغییر مدیریت است به طوری که در ۲۰ سال ۱۶ نفر در این وزارتخانه جابجا شده‌اند. این وضعیت نشان می‌دهد آموزش‌وپرورش مهم نبوده است که اگر مهم بود این اتفاق نمی‌افتاد.

قالیباف با بیان اینکه باید بحث مربوط به دانشگاه فرهنگیان را حل کنیم، گفت: چند روز قبل با دوستان پیام نور جلسه داشتم؛ کنکور به موضوعی برای همه خانواده‌ها تبدیل شده است و هر روز استرس دارند. در شورای‌ عالی انقلاب‌ فرهنگی نیز این را گفتم که روش گزینش امروز ما که صندلی دانشگاه‌ها خالی است با زمانی که چند میلیون نفر پشت کنکور بودند، باید یکسان باشد؟

رئیس مجلس افزود: آیا ما نباید این منزلت را قائل باشیم که امروز معلمان متوسط اول و دوم با یک‌روال، آیین‌نامه و سیستم، مشخص کنند که این دانش‌آموزان به دانشگاه‌ها برای مصاحبه معرفی شوند تا مسیر کنکور را نروند مگر بقیه دنیا تجربه این را ندارند. چرا ما این کار را انجام نمی‌دهیم؟

اخبار تاپ حوادث

وبگردی