دخترم شب‌ها با وحشت از خواب بیدار می‌شود

دختر 3 ساله من خواب بد می‌بیند و از خوابیدن می‌ترسد. برایش قصه می‌گویم و لالایی می‌خوانم اما باز هم وقتی خواب می‌بیند می‌ترسد. چه کاری باید انجام بدهم؟

2021-06-21 09:16:43 تاریخ : ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ ۱۲:۴۶:۴۳ تعداد پاسخ ها 1
  • با توجه به گزارش ذکر شده توسط مددجوی گرامی به نظر می رسد که کودک شما اختلال وحشت شبانه را تجربه می کند. وحشت شبانه حالتی است که کودک هنگام خواب عمیق، ناگهان دچار اضطراب و ترس شدید می شود. وقتی فرزند شما دچار وحشت شبانه می شود ، ممکن است علائمی نظیر تپش قلب، تند تند نفس کشیدن و حالت ترس و گریه کردن ناگهانی را نشان دهد. همچنین گاهی ممکن است کودک سراسیمه از خواب بیدار شود و شروع به گریه کند یا از رختخواب بیرون آمده و از اتاق خواب خود دور شود. روانشناسان کودک مهمترین علائم وحشت شبانه را شامل علائم ذکر شده ذیل می دانند نظیر این که کودک ناگهان از خواب بپرد و در تختخواب بنشیند، فریاد بزند و احساس پریشانی و آشفتگی کند یا تپش قلب پیدا کند. نکته قابل توجه این است که این مشکل اغلب در زمان خوابیدن کودک به وجود می آید و علیرغم این که والدین سعی دارند با صحبت او را آرام کنند کودک در خواب است و صدای آنها را نمی شنود .وحشت های شبانه به صورت ناگهانی اتفاق می افتد و اغلب با صدای گریه یا فریاد شروع می شود. این حمله ها معمولاً با گذشت 10 تا 15 دقیقه به پایان می رسند. اما گاهی می توانند بیشتر از این مدت دوام بیاورند. این حملات معمولاً بیش از یک بار در شب اتفاق نمی افتند. بعضی اوقات این مشکل هر شب اتفاق می افتد و سپس برای چند هفته از بین می روند. ممکن است، وحشت های شبانه کودک برای والدین ترسناک به نظر برسند، اما لازم است بدانید که این مشکل به فرزند شما آسیب نمی رساند. لذا به والدین گرامی توصیه می شود ضمن خونسردی خود از بیدار کردن کودک در هنگام وحشت شبانه خودداری کنید. کودکی که در شب، وحشت شبانه را تجربه می کند تنها در صورت بیدار کردن او گیج و آشفته تر خواهد شد. یا در صورت بیدار شدن منتظر بمانید تا فرزندتان آرامش پیدا کند. سپس او را به برگشتن به رختخواب تشویق کنید. اگر کودک شما هر شب در ساعت خاصی وحشت شبانه را تجربه می کند، سعی کنید او را از حدود نیم ساعت قبل از زمان معمول بیدار کنید و او را دوباره با آرامش بخوابانید. این کار برای برخی از کودکان مفید واقع می شود. به والدین عزیز توصیه می شود که نگران وحشت شبانه کودک خود نباشید. این حالت به این دلیل نیست که کودک شما مشکلی جدی دارد. وحشت شبانه در كودكان 2 تا 12 سال طبیعی است و شایع ترین آنها بین سنین 2 تا 4 سالگی است. یکی از اقدامات مناسبی که والدین می توانند انجام دهند تهیه یک دفترچه جهت ثبت دفعات وحشت خواب همراه با ساعت بروز حمله است. سپس می توانید این اطلاعات را با پزشک کودک خود به اشتراک بگذارید تا اگر نگران این موضوع هستید که فرزند شما از خواب کافی برخوردار نیست یا تعداد وحشت های شبانه او زیاد و شدید است، مداخلات پزشکی انجام پذیرد. گاهی اوقات وحشت های شبانه می تواند به دلیل زمینه های ارثی در خانواده ها باشد. اگر شخص دیگری در خانواده این مشکل را داشته باشد احتمال اینکه کودک نیز دچار این مشکل شود بیشتر می شود. وحشت های شبانه با کابوس ها متفاوت است. کودکان معمولاً بعد از کابوس بیدار و مضطرب هستند، اما در وحشت شبانه کودک در حالت خواب باقی می ماند و هنگام بیدار شدن چیزی از خواب خود را به یاد نمی آورند. چشمان کودک در وحشت شبانه باز است اما هوشیار نیست و قادر به یاد آوردن هیچ یک از اتفاقات نیست. وحشت های شبانه در اولین ساعات خواب و هنگامی که خواب عمیق می شود اتفاق می افتد. اما کابوس ها معمولا در نیمه دوم خواب پیش می آیند که کودک در خواب سبک قرار دارد و در حال رویا دیدن است.

    2021-06-21 09:16:45 ۱۴۰۰/۰۳/۳۱ ۱۲:۴۶:۴۵ 2357

ارسال پرسش

پرسش شما با موفقیت ارسال شد ، کاربر گرامی چنانچه ایمیل خود را هنگام ثبت سوال وارد کرده اید در صورت پاسخ دادن به سوال شما از طریق ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

پرسش شما با موفقیت ارسال شد، کاربر گرامی، لطفا برای بازدید از پاسخ‌های ارسالی به سوالتان، حداکثر تا 7 روز آینده به همین صفحه مراجعه کنید.

ایمیل واد شده صحیح نمیباشد.
وارد نمودن ایمیل ضروری نیست
انتخاب دسته بندی اجباری می‌باشد.
ok {{ uploadedFileData.name }} uplodaed.
این فیلد اجباری میباشد. کاراکتر وارد شده کم میباشد.

ارسال نظر

 

سفر

    پرسش و پاسخ