شخصی یک دستگاه کامپیوتر خود را نزد دوستش امانت میگذارد، اما پس از گذشت یک هفته فرد از استرداد کامپیوتر خودداری میکند و هیچ مدرک و سندی دال بر امانت سپردن کامپیوتر وجود ندارد. فرد متضرر چه اقدامی میتواند انجام دهد؟
2020-07-24 11:08:47
تاریخ :
۱۳۹۹/۰۵/۰۳ ۱۵:۳۸:۴۷
تعداد پاسخ ها
1
میلاد
جرم خیانت در امانت، استعمال، تصاحب، تلف یا مفقود کردن توأم با سوءنیت مالی که از طرف مالک یا متصرف قانونی به کسی سپرده شده است و بنابر استرداد یا به مصرف معین رسیدن آن بوده است را خیانت در امانت میگویند. عنصر روانی جرم خیانت در امانت و سوءنیت عام به صورت قصد در ارتکاب عمل مادی و سوءنیت خاص به صورت قصد در ایراد ضرر به مالک یا متصرف است. محل وقوع جرم محل تخلف امین است، نه محل برقراری رابطه حقوقی امانتآور، جرم خیانت در امانت لزوما اختصاص به عین مال سپرده شده ندارد و منافع مال نیز به تبع عین مال ممکن است مورد تصرف و خیانت واقع شود. در بزه خیانت در امانت استرداد عین نیاز به تقدیم دادخواست ندارد، ولی مطالبه مثل یا قیمت با تقدیم دادخواست عملی است. شاکی این پرونده باید اسناد و مدارک را ضم دادخواست کرده و از شهود شاکی در خصوص موضوع شکایت تحقیق و اظهارات ایشان را اخذ کند. البته شاکی پروندههای خیانت در امانت میتواند قبل از تقدیم شکوائیه، اظهارنامه قانونی برای طرف مقابل بفرستد و به او به طور رسمی و قانونی اخطار دهد که باید دستگاه مورد امانت را حسب اظهارات شهود برگرداند، در غیر این صورت از طریق قضایی با وی برخورد خواهد شد.
معمولا در اکثر پروندهها ارسال اظهارنامه موثر و کارساز خواهد بود و یک مرحله قبل از تقدیم دادخواست یا شکوائیه ارسال اظهارنامه است و طرف مقابل رسما مطلع میشود که تبعات عدم پاسخگویی به مفاد اظهارنامه و عدم ایفای تعهد چگونه خواهد بود و بهترین راه برای فرد متهم تا قبل از مراجعه به مراجع قضایی ترتیباثر دادن به مفاد اظهارنامه قانونی است، چراکه شخص ارسالکننده اظهارنامه قطعا به قدمهای بعدی برای طرح شکایت نیز اندیشیده است، اما برای اثبات حسننیت خود به طرف مقابل و اخطار رسمی به وی در ابتدا اقدام به ارسال اظهارنامه میکند.
ارسال نظر