بورس امروز در یک نگاه: مهم‌ ترین اخبار و تحولات بازار سهام و شاخص ها
تبلیغات

 

 

 

رکورد ورود پول حقیقی به صندوق‌ها شکسته شد

ورود پول حقیقی به صندوق‌ها در روز دوشنبه به مرز 8.3 همت رسید که از زمان شروع جنگ بالاترین میزان محسوب می‌شود.

گزارش مدیریت پژوهش سازمان بورس نشان می‌دهد در معاملات روز دوشنبه  ارزش معاملات ETFs به 27.5 همت رسید که بیش از 18.7 همت آن را ارزش معامله صندوق‌های درآمد ثابت و حدود 8.7 همت آن را ارزش معامله صندوق‌های کالایی تشکیل می‌دهد.

ارزش معاملات صندوق‌های درآمد ثابت قابل معامله نیز در این مدت 187،434 و ارزش خالص خرید حقیقی‌ها در این دسته از صندوق‌ها مثبت 6،016 میلیارد ریال بوده است.

همچنین ارزش معاملات صندوق‌های طلا 68،899، نقره 2،757، انرژی 14،972 و کشاورزی 613 میلیارد ریال، و در صندوق‌های طلا نیز پس از 17 روز از زمان بازگشایی بازار در دوره جنگ، خالص خرید حقیقی‌ها مثبت شده و معادل 4،930 میلیارد ریال بوده است.

این گزارش می‌افزاید: در کلیه صندوق‌های قابل معامله فعال در بازار (درآمد ثابت و کالایی)، در روز دوشنبه ورود پول حقیقی‌ها را شاهد بودیم که موجب شده ورود پول به بازار با شیب بیشتری به مرز مثبت 8.3 همت برسد که از زمان شروع جنگ بالاترین میزان محسوب می‌شود.

افت شاخص بازارهای جهانی درپی تهدید به محاصره دریایی ایران

به گزارش لس آنجلس پست؛ قیمت نفت روز دوشنبه افزایش یافت، پس از آنکه ارتش آمریکا اعلام کرد که یک محاصره دریایی در تنگه هرمز اجرا خواهد کرد، اقدامی که می‌تواند عرضه جهانی نفت را بیشتر محدود کند.

نفت برنت، شاخص جهانی نفت، 7 درصد افزایش یافت و به نزدیک 102 دلار در هر بشکه رسید که نسبت به آغاز جنگ 40 درصد رشد داشته است. نفت وست تگزاس اینترمدیت (WTI)، شاخص آمریکایی، نیز با رشد مشابهی به 103.5 دلار در هر بشکه رسید که حدود 54 درصد بالاتر از قیمت پیش از آن است که جنگ عملاً تنگه هرمز را به روی تردد مسدود کرد.

 محاصره دریایی که با تهدید دونالد ترامپ، هماهنگی دارد، پس از آن صورت می‌گیرد که آمریکا و ایران در مذاکرات آخر هفته نتوانستند برای پایان دادن به جنگ به توافق برسند.

اقدام آمریکا منجر به افزایش تنش می‌شود 

نیل شیرینگ، اقتصاددان ارشد گروه کپیتال اکونومیکس، روز دوشنبه در یادداشتی نوشت: این اقدام «ریسک ایجاد نقاط اشتعال‌زای جدیدی را» در مناقشه به وجود می‌آورد. او افزود: «آیا نیروی دریایی آمریکا کشتی‌های متحدی را که به تهران عوارض پرداخته‌اند، توقیف خواهد کرد؟ آیا شناورهای چینی را در تنگه هدف قرار خواهد داد؟ هر کدام از این نتایج، نشان‌دهنده تشدید قابل توجه تنش‌ها خواهد بود.»

شیرینگ خاطرنشان کرد که این محاصره همچنین «باعث محدودیت بیشتر در بازارهای جهانی نفت خواهد شد. ایران حدود 4 درصد از عرضه جهانی را تشکیل می‌دهد که بخش بزرگی از آن به چین صادر می‌شود.»

افت شاخص بازارهای مالی 

بازارهای سهام روز دوشنبه دچار نوسان شدند و بازارهای آتی شاخص‌های اس اند پی 500، داو جونز و نزدک همگی نشان‌دهنده افت در آغاز معاملات بودند. در آسیا، بیشتر بازارهای بزرگ با افت اندکی بسته شدند و شاخص‌های اصلی اروپا نیز کاهش یافتند.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات