لگدپرانی مدیران وارداتی به علم فوتبال
رکنا ورزشی: اغلب علاقهمندان فوتبال از کمبود خلاقیت و زیبایی در بازی انتقاد میکنند که گاهی اوقات مربوط به اشکالات استفاده از روشهای علمی در مسابقه فوتبال میشود.

به گزارش رکنا ورزشی، فوتبال عمومیترین شکل ورزش محسوب میشود که تمام کشورهای جهان بدون استثناء به آن میپردازند. این ورزش دارای سابقه تاریخی طولانی است و از سال ۱۸۶۳ با تأسیس موسسه فوتبال پیریزی شد. فوتبال در زمانی کوتاه به کشورهای اروپایی و سپس آمریکای جنوبی و سایر قارههای دیگر، توسعه پیدا کرد.
هیچکس به درستی نمیداند این که فوتبال چگونه و از کجا شکل گرفت اما گفته میشود این رومیها بودند که فوتبال را به بریتانیا بردند، اما انگلیسیها خود را مخترع این ورزش میدانند. در سال 1855 دانشگاه کمبریج با قبول ورزش فوتبال مقررات خاصی برای این بازی وضع کرد. اخیراً تاریخنویسان شواهدی پیدا کردهاند که نشان میدهد سابقه بازی فوتبال به صورت رسمی به 300 سال عقبتر از آنچه پیش از این تصور میشد، برمیگردد.
*نخستین مسابقه بینالمللی فوتبال
نشریه تایمز در این باره نوشت؛ درحالی که نخستین مسابقه بینالمللی فوتبال در سال 1872 بین انگلیس و اسکاتلند برگزار شد، شواهد جدید بیانگر آن است که شکل سازمان یافته این ورزش از قرن پانزدهم وجود داشته است. بازیکنان از مثانه خوک که با چرم پوشانده شده، به عنوان توپ استفاده میکردند و فقط اجازه استفاده از پا را در ورزش داشتند. ریچارد مکبررتی، متصدی موزه فوتبال اسکاتلند در گلاسکو یک دست نوشته از جیمز چهارم پادشاه اسکاتلند را پیدا کرده که بیانگر آن بوده که او دو شیلینگ برای خرید یک توپ در سال 1497 پرداخته کرده است!
*پیدا شدن یک سند قدیمی
به گفته مکبررتی، فوتبال بیشتر حاصل یک سیر تکاملی بوده تا محدود شدن به انقلاب قرن نوزدهم. او هنگام فهرستبندی مجدد اسناد قدیمی در کتابخانه ملی اسکاتلند به این کشف دست یافته است. یک سند قدیمی نشان میدهد مسابقهای با شرکت 20 بازیکن در حضور الیزابت اول در سال 1569 انجام شده که در آن بازیکنان در یک زمین 50 متری به فوتبال میپرداختند و از درختان به عنوان تیر دروازه استفاده میشد.
فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) به عنوان تشکیلاتی برای اداره و قانونگذاری فوتبال در سال ۱۹۰۴ تأسیس شد و فوتبال نخستین در سال ۱۹۰۸ وارد المپیک گردید و نخستین دوره جامجهانی فوتبال هم در سال ۱۹۳۰ برگزار شد.
*گسترش علم در ورزش
در سالهای اخیر توسعه قابل توجهی در علم ورزش ایجاد شده و موضوعاتی مانند انضباط فکری و فرهنگی، چارچوب مشخصی از تمرینهای اختصاصی برای ورزشها از جمله فوتبال معین شده است. باید برای بررسیهای علمی ورزش با یکسری درسهایی مانند؛ بیومکانیک، بیوشیمی، فیزیولوژی، روانشناسی و جامعهشناسی آشنا باشید. در سالهای اخیر با افزایش کاربرد علوم ورزشی، به دوره بلوغی برای پاسخگویی به مشکلات موجود در ورزشهای تخصصی رسیدهاند و در مقایسه با آن ورزشهای عمومی در درجه بعدی اهمیت قرار گرفته است. یکی از این ورزشهای تخصصی فوتبال است. روند رو به رشد کاربرد علم در فوتبال زمینه پذیرش رسمی علم ورزش را به عنوان مبحثی مهم در برنامههای دانشگاهی مهیا کرده است.
*صنعت فوتبال و فوتبال حرفهای
از سال ۱۹۷۰ کشورهای آمریکای جنوبی برای آمادهسازی تیمهای فوتبال خود برای شرکت در رقابتهای بینالمللی مهم، از متخصصین روانشناسی، تغذیه و فیزیولوژی استفاده کردهاند. در سطح بالاتر، سیستمهای علمی جامعی که ورزشکاران اروپای شرقی از آن بهرهمند بودند (اعم از مجاز و غیرمجاز) موجب شد از سال ۱۹۷۰ دست کشورهای غربی از قلههای قهرمانی بسیاری از رشتهها کوتاه شود. در دهه ۱۹۸۰ آشکار شد که صنعت فوتبال و فوتبال حرفهای در عرصه علمی دیگر بیش از این نمیتواند به روشهای سنتی دهه قبل تکیه کند و مربیان و تمریندهندهها بیشتر از پیش پذیرای پیشرفتهای علمی در زمینه آمادهسازی تیمها جهت انجام بازی شدند.
نویسنده: مجید روان ستان
انتهای پیام/
-
گل اول اینتر به بارسلونا توسط لائوتارو مارتینس 21
ارسال نظر