رونق حرفه ای نشر کودک: از تخصصیسازی فروش تا جادوی طنز و تازههای «بابابام»
رکنا: با حضور جمعی از مدیران فروش و فعالان نشر کودک و نوجوان، نشست تخصصی «فرصتها و تهدیدهای فروش کتاب کودک» برگزار شد.

به گزارش رکنا، مرضیه علیپور (مدیر فروش نشر هوپا) در سخنان خود بر اهمیت رعایت قانون حق کپیرایت و تمرکز بر کیفیت محتوا تأکید کرد و گفت:
«هدف ما جذب مخاطب و حفظ آن است؛ برای این کار به تحلیل نیازهای روز و استفاده از تبلیغات شهری و نقش مؤثر کتابفروشیها در ارتباط مستقیم با خانوادهها تکیه داریم.»
مینو حسنپور (مدیر فروش انتشارات مهرسا) نیز با اشاره به سیاست قیمتگذاری بر مبنای شرایط بازار افزود:
«ظاهر و محتوای کتاب برای ما اولویت دارد و در کنار تألیف و ترجمه، از امکانات فضای مجازی برای معرفی و فروش بهره میبریم، چرا که مخاطب امروز زمان بیشتری را در این بستر میگذراند.»
پیام مصلح (مشاور فروش نشر فیلم) رشد کمی و کیفی کتابفروشیهای کودک در دهه اخیر را یادآور شد و اظهار داشت:
«کتابفروشیهای تخصصی کودک امروز مخاطبشناسی دقیقی انجام میدهند و بر اساس سلیقه و سطح دانشی آنان، آثار جدید را عرضه میکنند. گرافیک و تصویرسازی نیز به مؤلفان کمک کرده تا محصولات جذابتری تولید کنند.»
فتحالله فروغی (رئیس هیاتمدیره انجمن فرهنگی ناشران کودک و نوجوان) اما نگرانیهایی را از نبود آمار دقیق فروش در ردههای سنی کودک و نوجوان مطرح کرد و از ادامه فعالیت دفتر امور کتاب و کتابخوانی دولت گذشته در مقابله با قاچاق کتاب انتقاد نمود.
رونمایی 3 جلد جدید از مجموعه کتابهای «بابابام»
پیرو استقبال گسترده از فصل دوم انیمیشن «با بابام» (کارگردان: علیرضا طاهری) که نوروز ۱۴۰۴ از شبکه پویا پخش شد، انتشارات مهرک سه جلد تازه از مجموعه کتابهای «بابابام» با عناوین «مهد کودک»، «گلکاری» و «دوچرخهسواری» را منتشر و در نمایشگاه رونمایی کرد. این کتابها به قلم امیررضا مافی، تصویرسازی زینب سادات بدری و ویراستاری فرزانه فخریان تولید شدهاند و قصههایشان برگرفته از ماجراهای فصل دوم انیمیشن است. پیش از این، پنج جلد نخست مجموعه («پرواز»، «شهربازی»، «زیارت»، «غذای رنگی» و «باغ بستنی») در نمایشگاه ۱۴۰۳ عرضه شده بودند و بناست جلدهای بعدی نیز به تدریج در اختیار خردسالان قرار گیرند.
طنز، کلید ارتباط عمیق با مخاطب کودک
حسام حیدری، نویسنده و روزنامهنگار، در حاشیه رونمایی کتاب «قانون خواهر برادری» به اهمیت زبان طنز در ادبیات کودک اشاره کرد:
«طنزی که کودک بفهمد و با آن ارتباط برقرار کند میتواند شتاب و هیجان داستان را تا پایان حفظ کند و مخاطب را مشتاق ادامه دهد.»
او با یادآوری تجربههای کارگاهیاش با کودکان، گفت دریافت بازخورد مستقیم از مخاطب جوانترینها به نویسنده کمک میکند تا موضوعات جذاب و مناسب را بیابد. حیدری تأکید کرد:
«کتابهایی که صرفاً برای والدین جذاباند، کمتر به دل کودک مینشینند. وقتی خود بچهها شیفته اثر باشند، بهترین مروجان آن خواهند بود.»
نویسنده در پایان از ناشران خواست فضاهایی را خلق کنند که واقعاً کودکان در آن حضور فعال داشته باشند تا کتابهایشان در بازار با استقبال بیشتری مواجه شوند.
سیوششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در مصلا و بهصورت مجازی در سامانه book.icfi.ir ادامه دارد.
-
فیلم / بوق زدن ساده به درگیری مسلحانه تبدیل شد
ارسال نظر