۱۵ نقطه خطرناک بازار تهران که هر لحظه ممکن است در آتش بسوزند

«قدرت‌اله محمدی»، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران، به بررسی وضعیت ایمنی در بازار تهران پرداخته و اظهار داشت: نتایج پایشی که انجام شده است نشان می‌دهد که تنها تعداد معدودی از سراها و پاساژها اقدامات لازم برای ایمن‌سازی را آغاز کرده‌اند، اما بیش از ۱۵ سرا و پاساژ در بازار بزرگ تهران در وضعیت بسیار خطرناکی قرار دارند.

فقدان اراده جدی برای ایمن‌سازی

محمدی خاطرنشان کرد: با وجود فشارهای گوناگون از سوی ما، متأسفانه هیچ عزم جدی برای ایمن‌سازی این مراکز مشاهده نمی‌شود. از همین رو، مجبور شدیم از دستگاه قضایی درخواست کمک کنیم تا مالکان و مستأجران را موظف به آغاز روند ایمن‌سازی کنیم.

خطرات جبران‌ناپذیر در صورت وقوع حادثه

وی با اشاره به حجم بسیار بالای اجناس انبار شده در بازار هشدار داد: در صورت بروز حادثه، خطرات به صورت تصاعدی افزایش می‌یابد. به همین دلیل، موضوع ایمن‌سازی را به طور مداوم و حتی به شکل شبانه مورد پیگیری قرار می‌دهیم تا حداقل به یک سطح نسبی از ایمنی در بازار دست یابیم.

چالش‌های جدی پیش روی ایمن‌سازی

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی در مورد موانع موجود توضیح داد: اصلی‌ترین مانع اجرای فرآیند ایمن‌سازی، وجود اختلافات بین مالکان و مستأجران است. مالکان این مسئولیت را بر عهده مستأجران دانسته و مستأجران نیز مسئولیت را به مالکان نسبت می‌دهند. در نهایت، این تنش‌ها ادامه دارد و اگر حادثه‌ای رخ دهد، بیشترین خسارت متوجه افرادی خواهد بود که سرمایه و کالاهای خود را در این بازار نگهداری می‌کنند.

حجم عظیم جمعیت در بازار و پیچیدگی‌های مدیریت بحران

محمدی در ادامه افزود: هم‌اکنون نزدیک به ۳۰۰ هزار نفر به صورت مستقیم در محدوده بازار مشغول به کار هستند و روزانه حدود یک‌ونیم میلیون نفر از این منطقه عبور و مرور می‌کنند. این حجم بالای جمعیت، خطرات زیادی به همراه دارد و در صورت بروز حادثه، مدیریت بحران بسیار دشوار خواهد بود.

وبگردی