مهاجرانی: دانشجو حق اعتراض دارد / تلاش کل حاکمیت دور کردن خطر جنگ است/ جزئیات تدابیر دریافت گواهینامه موتور زنان
تبلیغات

به گزارش خبرنگار رکنا از دفتر سخنگوی دولت ، فاطمه مهاجرانی  امروز ( سه شنبه ) در نشست خبری هفتگی با بیان اینکه بیش از چهل روز از حوادث تلخ دی‌ماه گذشته است، اظهار کرد: زخم‌های جامعه همچنان تازه است. در حالی که ‌سوگواری‌هایی انجام و مراسمی از سوی دولت در استان‌ها برگزار شد و خانواده‌ها هم مراسمی را برگزار کرده‌اند اما این زخم همچنان در دل افراد وجود دارد و زخمی زنده و کاری است.

سخنگوی دولت تأکید کرد: بررسی عوامل این حوادث در دستور کار قرار دارد و دولت خود را هم مسئولیت‌پذیر وهم پاسخگو می‌داند. باور داریم با تکیه بر عقلانیت، اعتماد جمعی و پذیرش خطاها، ناکارآمدی‌ها و غفلت‌ها می‌توانیم به لطف خداوند از این بحران عبور کنیم.

رویافروشان و بیگانگان برای ایران کاری نخواهند کرد

مهاجرانی خاطرنشان کرد: باید آگاه باشیم که رویا‌فروشان و بیگانگان دلسوز کشور ما نیستند. این دو جریان همچون دو تیغه قیچی، ایرانی ضعیف، زخمی و تجزیه‌شده را می‌خواهند. اما با همت مردم و با اتکا به دانایی و عقلانیت، از این بزنگاه نیز عبور خواهیم کرد.

تلاش دولت و کل حاکمیت بر دور کردن خطر جنگ از ایران است

وی تصریح کرد: تلاش دولت و کلیت حاکمیت بر مهار خطر جنگ و جلوگیری از تهدیدات علیه کشور متمرکز است. همچنین با طرح‌هایی که در ظاهر توسعه‌گرا اما در باطن تضعیف‌کننده ایران هستند، مقابله خواهد شد و هدف اصلی، سوق دادن فضای کشور به سمت آرامش و ثبات است.

ایجاد زیرساخت‌های لازم برای دریافت گواهینامه موتور زنان 

سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال " رکنا " که برغم گذشت بیش از ۲ هفته از مصوبه دولت برای اعطای گواهینامه موتور به زنان، هنوز اقدام ملموسی در این خصوص صورت نگرفته است، اظهار داشت: اقدامات زیرساختی از جمله ایجاد ظرفیت‌هایی مانند راه‌اندازی آموزشگاه‌های ویژه بانوان در حال انجام است و دولت پیگیر اجرای این مصوبه است. با این حال، بدیهی است که روند قانونی باید طی شود و دولت نیز خود را ملتزم به اجرای قانون می‌داند.

وی افزود: درخصوص مخالفت‌هایی که از سوی برخی افراد و نمایندگان مجلس مطرح شده، باید تأکید کنم که تاکنون اعلام نظر رسمی از سوی مجلس شورای اسلامی صورت نگرفته است. همچنین هیات تطبیق نیز باید نظر نهایی خود را اعلام کند. در این زمینه دولت نیز بر مدار قانون عمل خواهد کرد.

در ادامه این نشست خبری، فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت، با اشاره به نقش دانشگاه‌ها و دانشجویان اظهار کرد:

همه باید خط قرمزهای مقدسات و پرچم را رعایت کنیم

دانشجو عنصری فعال و زنده در جامعه است و طبیعتاً حق اعتراض دارد. دانشجویان زخم‌هایی بر دل دارند و حوادثی را دیده‌اند که می‌تواند موجب عصبانیت آنان شود. این احساسات قابل درک است، اما در عین حال باید توجه داشته باشیم که همه ما موظف به رعایت خط قرمزها هستیم.

وی افزود: مقدسات و پرچم کشور از جمله خط قرمزهایی هستند که باید مورد احترام و مراقبت قرار گیرند و حتی در شرایط عصبانیت نیز نباید از این حدود عبور شود.

سخنگوی دولت با قدردانی از مسئولان حوزه آموزش عالی تصریح کرد: از وزرای محترم علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، همچنین رؤسای دانشگاه‌ها، اعضای هیئت علمی و کادر دانشگاهی که با صبوری مسیر بازگشایی دانشگاه‌ها را دنبال می‌کنند، تشکر می‌کنم.

نه علم باید تعطیل شود و نه شنیدن صدای معترضان

 به گزارش خبرنگار رکنا ، وی یادآور شد: همه ما باید هوشیار باشیم و می‌دانیم دانشجویان هم هوشیار هستند، عصبانیت‌ها را درک می‌کنیم ولی باید به سمت گفت‌وگوی موثر حرکت کنیم. باور داریم نه علم باید تعطیل شود و نه شنیدن صدای معترضان. در مسیر عقلانیت هردو را می‌توان پیش برد. 

سخنگوی دولت همچنین اعلام کرد: دولت برای شنیدن صدای دانشجویان و حضور در جمع آنان آماده است و این توان و سعه صدر را دارد که با روی گشاده در جمع دانشجویان حاضر شود و بشنود و پاسخ دهد.  

مهاجرانی با بیان اینکه در شرایط فعلی وظیفه نهاد دانشگاه شنیدن صدای دانشجویان و دعوت آنان به گفت‌وگو است، تصریح کرد: هرچند بیشتر کلاس‌های دانشگاه در حال برگزاری است، اما قلیلی از کلاس‌ها به دلیل حضور نیافتن دانشجویان برگزار نمی‌شود که این موضوع را به هیچ عنوان رد نمی‌کنیم.

وی با اشاره به فرارسیدن روز مهندس، یادآور شد: ایران نشان داده در زمانی که مغول حمله می‌کند می‌شود با عقلانیت مسیر خردمندی را دنبال کرد. مغول امروز رژیم صهیونیستی است. از دل حمله مغول و در کنار همه خشونت‌ها رصدخانه مراغه را ایرانیان در همان ایام برپا کردند. 

سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز به شدت سعی می‌کنیم در جامعه با عقلانیت پیش رویم، یادآور شد: در عین‌حال احساسات را هم درک می‌کنیم. تلاش دولت برای کاهش مشکلات معیشتی مردم در آستانه سال نو و ایام ماه رمضان در همین مسیر پیش می‌رود و در عین‌حال که همگی در روزهای سال نو داغدار هستیم اما می‌دانیم زندگی همیشه در جریان است و از دل غم شکوفه می‌زند.

هیچ تمدنی بر پایه هیجان ساخته نخواهد شد

وی افزود : تمدن‌ها بر پایه هیجان ساخته نمی‌شوند، بلکه این عقلانیت است که بنیان‌گذار تمدن‌هاست. امروز نیز در جامعه تلاش می‌کنیم در عین درک کامل احساسات و تأثرات مردم، با رویکردی عقلانی با مسائل مواجه شویم.

تقدیر از برگزار کنندگان جشنواره های فجر

سخنگوی دولت در خصوص جشنواره فیلم فجر، اظهار کرد: فراموش نکنیم چه آن‌هایی که آمدند و چه آن‌ها  که نیامدند، همه دغدغه ایران داشتند.  از همه خواهش می‌کنم که صحبت بی‌نظیر و فوق‌العاده دبیر جشنواره فجر را با دقت گوش کنند که گفت ما باید برای ایران فیلم بسازیم.

مهاجرانی عنوان کرد: زندگی باید در جریان باشد و بدانیم که تعلیق فضای ذهنی مردم، یکی از ابزارهای جنگ ترکیبی دشمن است. امروز حتماً باید در کنار به رسمیت شناختن درد و داغ مردم، تلاش را  بر این بگذاریم که این فضای ذهنی را هم بشکنیم و باید پرقدرت زندگی کنیم و مشکلات را رفع کنیم.

مهاجرانی  با گرامیداشت یاد و خاطره مادر سردار متوسلیان، گفت: یاد مادر بزرگوار جاویدالاثر احمد متوسلیان را گرامی می‌داریم. 

 اصلاحات اقتصادی نباید به جامعه شوک وارد کند

سخنگوی دولت اظهار کرد: اصلاحات اقتصادی حتماً باید به گونه‌ای باشد که شوک‌های اساسی را به جامعه وارد نکند. در این مسیر همراهی خوبی وجود دارد و قوه قضاییه نیز موارد عدم برگشت ارز توسط بانک مرکزی را به قوه قضائیه منتقل خواهد کرد و دستگاه قضا هم به خوبی موضوعات را پیگیری می‌کند.

مهاجرانی عنوان کرد: امیدواریم که همان‌طور که قیمت برخی از اقلام از جمله مرغ و تخم‌مرغ در بازار به یک نقطه تعادلی رسیده، بقیه کالاها هم به این نقطه برسند و سیاست‌های اصلاحات اقتصادی دولت بتواند همراه با بهبود وضعیت معیشت مردم باشد.

موضع دولت درخصوص افزایش بیش از یکبار حقوق در سال

مهاجرانی در خصوص افزایش حقوق کارگران با توجه به نرخ تورم، اظهار کرد: دولت از هرگونه پیشنهادی که تورم‌زا نباشد و بر مبنای منابع پایدار باشد، استقبال می‌کند.

وی اظهار داشت: اگر بنا باشد از یک سو افزایش حقوق را داشته باشیم و از سوی دیگر این امر منجر به اخراج تعدادی از کارگران شود، طبیعی است این با مبنای عدالت همخوانی ندارد. 

مهاجرانی ادامه داد: در قانون مجلس و قانون بودجه امسال ردپایی از این موضوع نیست، ولی هم‌زمان اصلاحات ساختاری درمورد ارز و کنترل نقدینگی در حال انجام است و از سوی دیگر تأکید می‌کنم که دولت با هر پیشنهادی که مبتنی بر منابع پایدار و عدم افزایش تورم باشد، حتماً استقبال خواهد کرد.

وی افزود: در مورد حقوق کارگران، شورای عالی کار تصمیم‌گیری می‌کند که متشکل از نماینده کارگران، نماینده کارفرمایان و دولت است. مجددا تأکید می‌کنم که دولت با هر پیشنهادی که مبتنی بر منابع پایدار و عدم افزایش تورم باشد، حتماً استقبال خواهد کرد.

تصویب سقف ۴۷۵ همت برای وام ازدواج در مجمع تشخیص

سخنگوی دولت با بیان اینکه مجمع تشخیص مصلحت نظام سقف ۴۷۵ همت را برای وام ازدواج مصوب کرده است، گفت: باید به این موضوع مهم توجه داشته باشیم که کشور با تنگناهای جدی بودجه‌ای مواجه است، در چنین شرایطی، دولت ناگزیر است هم‌زمان با اجرای تکالیف قانونی، مدیریت ناترازی بانک‌ها را نیز مدنظر قرار دهد. 

وی افزود: اگر تکالیف مالی خارج از توان شبکه بانکی بر آنها تحمیل شود، ناترازی تشدید خواهد شد و در نهایت آسیب‌های ناشی از آن نیز متوجه مردم خواهد بود چرا که پیامد آن افزایش تورم و فشار تورمی است.

مهاجرانی ادامه داد: بر همین اساس، تلاش شده است با وجود محدودیت‌ها، از یک سو زمان انتظار متقاضیان وام به شکل چشمگیری کاهش یابد و از سوی دیگر، توزیع منابع به صورت عادلانه‌تری میان تعداد بیشتری از جوانان انجام شود تا این حکم قانونی، با در نظر گرفتن واقعیت‌های اقتصادی، اجرایی شود.

دیپلماسی فعال دولت در حوزه تعاملات خارجی 

مهاجرانی در پاسخ سوالی درباره برنامه دولت برای توسعه مراوادت بین المللی  با وجود تحریم‌های شدید بین‌المللی، بیان کرد: مراودات بین المللی کشور در وضعیت قابل قبولی است؛ در حوزه دانشگاه‌های پیشرو و همچنین عرصه هوش مصنوعی، ستادی مشخص زیر نظر معاون اول رئیس‌جمهور در حال فعالیت است که حمایت از زیست‌بوم اقتصادهای دانش‌بنیان را به‌صورت هدفمند و مؤثر دنبال می‌کند و در حوزه فناوری‌های نوین نیز اقدامات ارزشمند و قابل توجهی انجام داده است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: در حوزه تعاملات خارجی نیز دیپلماسی فعالی در جریان است. با کشورهای عضو بریکس، اعضای سازمان همکاری شانگهای و همچنین کشورهای همسایه، مراودات سازنده و رو به گسترشی برقرار شده است و به رغم همه تحریم‌ها، کشور در حوزه تعاملات علمی و فناورانه بین‌المللی در وضعیت قابل قبول و رو به پیشرفتی قرار دارد. 

آیا سند جدید چشم انداز جدید تدوین می‌شود؟

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی درخصوص محقق نشدن اهداف سند چشم‌انداز توسعه و برنامه حاکمیت برای تدوین احتمالی سندی جدید، اظهار داشت: ارزیابی‌های انجام‌شده نشان می‌دهد وضعیت ما در تحقق اهداف این سند، متوازن نبوده است. طبیعتاً در برخی حوزه‌ها در شرایط مطلوب و قابل قبول قرار داریم و در برخی دیگر نیز نیازمند بهبود جدی هستیم.

وی ادامه داد: در علوم همگرا یعنی نانو، بایو، انفورماتیک، شناختی و اجتماعی، وضعیت مناسبی داریم. به‌ویژه در حوزه‌های فناوری نانو، سلول‌های بنیادی، فناوری هسته‌ای و هوافضا پیشرفت‌های قابل توجهی حاصل شده است؛ از تربیت نسل جوان، حتی در مقاطع دانش‌آموزی، گرفته تا دستیابی به دستاوردهای ارزشمند علمی و فناورانه، وضعیت خوبی داریم.

مهاجرانی تاکید کرد: در حوزه فناوری نانو، پیشرفت‌های کشور ذیل برنامه‌های توسعه علمی و با محوریت نهادهایی همچون ستاد ویژه توسعه فناوری نانو رقم خورده است. در عرصه فناوری فضایی نیز فعالیت‌های انجام‌شده در چارچوب برنامه‌های سازمان فضایی ایران دستاوردهای قابل توجهی به همراه داشته است. همچنین در برخی حوزه‌ها نیازمند ارتقا و بازنگری هستیم. معتقدیم گام نخست در مسیر اصلاح، پذیرش کاستی‌هاست؛ بنابراین ضعف‌ها را می‌پذیریم و در مسیر بهبود و اصلاح آن‌ها حرکت خواهیم کرد.

سخنگوی دولت تصریح کرد: درخصوص تدوین سندی جدید برای دوره پس از ۱۴۰۴ نیز، پس از آن‌که جمع‌بندی‌ها و تصمیمات نهایی مشخص شود، اطلاع‌رسانی دقیق‌تری انجام خواهد شد.

اجرای طرح توسعه میدان نفتی آزادگان متوقف نشده است

مهاجرانی در پاسخ به سوالی درخصوص توسعه میدان نفتی آزادگان با بیان اینکه روند اجرای طرح متوقف نشده و کار درحال پیگیری است، گفت: رئیس‌جمهور به‌صورت مستمر موضوع را دنبال می‌کنند اما در خصوص جزئیات دقیق اجرایی و ارقام سرمایه‌گذاری، وزارت نفت می‌تواند به صورت مستقیم پاسخگوی این موضوعات باشد.

پزشکیان، اصلاحات اقتصادی را با آینده سیاسی خود گره نزده است

سخنگوی دولت در پاسخ به پرسشی درخصوص اظهارات قبلی خود در جمع بازرگانان درباره کاندیداتوری «مسعود پزشکیان» در دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری، گفت:  اهداف دولت چهاردهم آنقدر بلند است که اگر قانون اجازه می‌داد و منع قانونی وجود نداشت و ایشان می‌توانستند بیش از دو دوره کاندید(ریاست جمهوری) شوند، حتماً جا داشت چند دوره کاندید شوند.

وی ادامه داد: در توضیح آن اظهارات باید بگویم که در نشست اتاق بازرگانی، بازرگانان و تجار می‌گفتند که رئیس جمهور باید یک تصمیم شجاعانه بگیرد و در آنجا تاکید کردم که آقای پزشکیان، اصلاحات اقتصادی را با آینده سیاسی خود گره نزده است و تصمیمی را که چه بسا بسیاری از کسانی که به خاطر آسیب به آینده سیاسی خود ممکن است اتخاذ نکنند، در دور اول ریاست جمهوری خود اتخاذ کرد که نشانه صداقت رئیس جمهور است.

مهاجرانی بیان کرد: تاکید رئیس دولت چهاردهم بر حل مسئله است نه بر بودن خود. البته این دولت به جهت موفقیت هایی که در حوزه‌های مختلف بدست آورده، شایسته است نه ۲ دوره که بیش از ۲ دوره بر مسند کار باشد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات