سید هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف در گفتگو با رکنا مطرح کرد؛
استخراج بیت کوین در خانه و گاوداری های اجاره ای روستایی ها! / فساد و قدرت مانع برخورد با غول های استخراج رمزارز در ایران است
رکنا اقتصادی: صاحبان ماینرهای غیرمجاز با اجاره خانهها، دامداریها و مکانهای روستایی به قیمت پایین، سودهای کلان از برق یارانهای کسب میکنند.

به گزارش رکنا، سید هاشم اورعی، استاد دانشگاه صنعتی شریف و رئیس اتحادیه انجمن های علمی انرژی ایران با بیان اینکه ماینرهای غیرمجاز دقیقا مانند قاچاق سوخت، سود بالایی دارند اما غیرقانی است، گفت: ماینرهای غیرمجاز به دو گروه کوچک و بزرگ تقسیم می شوند. گروه کوچک در شهرها، روستاها، مغازه ها، مال ها، باغ ها، دامداری ها، ویلاها، کارگاه ها، مزارع کشاورزی و ... مشغول به ماینینگ هستند و حتی در برخی از شهرهای کوچک و روستاها، این مکان ها برای ماینینگ اجاره داده می شود و مانند ماجرای اجاره کارت های بازرگانی، کارت های بانکی و کارت های ملی برای واردات خودرو، اخذ دلار دولتی و ... در حال حاضر در این حوزه نیز فساد وجود دارد.
اورعی با بیان اینکه در شهرهای کوچک و روستاها به دلیل کاهش درآمد مردم، نصب ماینر اجاره ای سودآور است، افزود: صاحبان ماینرهای غیرمجاز با نصب ماینر کنار یخچال خانه، زیرزمین، مرغداری و گاوداری یک روستایی و با پرداخت مبلغی ناچیز، سود کلانی کسب می کنند. ویژگی این گروه این است که تراکم، تعداد و وسعت زیادی در کشور دارند اما تعداد ماینرها کم است. همچنین کشف این گروه علیرغم اینکه امکان پذیر است ولی بسیار سخت و پرهزینه است، زیرا تعداد آنها بسیار بالا است و وزارت نیرو توانایی کشف آنها را ندارد.
فساد و قدرت پشت پرده ماینرهای غولپیکر / ماهیهای بزرگ ماینینگ؛ دزدانی که از پلیس قویترند!
اورعی درباره گروه بزرگ از ماینرهای غیرمجاز در کشور گفت: اگر گروه کوچک از ماینرهای غیرمجاز مصداق سوختبران، رانندگان و کولبرانی است که با وسیله نقلیه و وانت نیسان سوخت قاچاق می کنند، گروه دوم، مصداق قاچاق سوخت سازمان یافته ای است که با نصب لوله یا از طریق کشتی ها، روزانه میلیون ها لیتر سوخت از کشور خارج می کنند. گروه دوم اگرچه مانند گروه اول وسعت زیادی ندارند اما همان ماهی های بزرگی هستند که طبق بررسی ها مصرف برق بالایی دارند و این درحالی است که بسیاری از آنها کشف نمی شوند و اگر کشف شده باشند، رسانه ای نمی شود.
وی با بیان اینکه شناسایی این گروه برای وزارت نیرو و وزارت ارتباطات، اگر بخواهند و دست در دست هم بدهند، کاملا عملی است، گفت: دو دلیل عمده وجود دارد که به نظر می رسد، عزمی در این دو وزارتخانه برای شناسایی، کشف و ضبط ماینرهای بزرگ با استفاده از تکنولوژی روز، وجود ندارد. دلیل اول فساد است. کسی که ماهی ده ها و صدها میلیارد تومان از ماینینگ سود می برد، به راحتی با پرداخت 5 تا 10 درصد درآمد ماهیانه خود به مامور وزارت نیرو و وزارت ارتباطات، از نظارت این دو وزارتخانه در امان می ماند.
استاد دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه دلیل دوم برای عدم شناسایی، کشف و ضبط ماینرهای بزرگ، قدرت است، گفت: ارگان ها، سازمان ها، نهادها، برخی سفارتخانه ها و ... مشغول ماینینگ هستند که وزارت نیرو و وزارت ارتباطات نمی توانند آنها را ضبط کنند. ماهی های بزرگ تولید رمزارز و بیت کوین در کشور از این دسته هستند. مصداق دزدانی که از پلیس قوی تر بوده و پلیس از آنها می ترسد. در نتیجه فساد و قدرت باعث می شود که امکانی برای مقابله با آنها وجود نداشته باشد.
مصاحبه کامل را در لینک زیر بخوانید:
-
فیلم آواز باشکوه لیندا کیانی با آهنگ محمد معتمدی / کاشکی از عشق میمردم نه در یادت / + موزیک ویدیوی کاشکی
ارسال نظر