سکته قلبی در ۳۵ سالگی؛ بحران سلامت در خراسان شمالی! + جدول و آمار کل کشور

به گزارش خبرنگار رکنا، رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از کاهش سن بروز بیماری های قلبی در این استان خبر داد.

روح الله یزدانی اظهار کرد: زمانیکه بیمار با مشکل سکته قلبی با سن ۳۵ سال در این استان به بیمارستان ارجاع داده می شود نشان دهنده آن است که سن بروز بیماری های قلبی و عروقی در افراد کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه طی پایش های انجام شده در این استان، بیمار ۱۸ ساله مبتلا به فشار خون نیز مشاهده شده است، گفت: متاسفانه این بیماری تا سنی کاهش یافته که افراد از بیماری خود آگاه نیستند و معمولا نیز برای نمونه گیری و انجام آزمایشات به مراکز درمانی مراجعه نمی کنند.

یزدانی تاکید کرد: در حال حاضر خدمات خطر سنجی در مراکز بهداشت و جامع سلامت در حال انجام است و در این مراکز فشار خون و قند خون به صورت رایگان گرفته می شود و در آنجا پرسش نامه ای توسط مراجعه کننده تکمیل می شود که احتمال بروز بیماری قلبی در چند سال آینده مشخص و روش های پیشگیری توسط کارشناسان اعلام می شود.

وی تصریح کرد: متاسفامنه بسیاری از افراد از ارائه این خدمات در مراکز مذکور بی اطلاع هستند و از آئنجاییکه هزینه آن ها در بخش خصوصی نیز بالا است، به مراکز برای گرفتن فشار، قند و چربی خون مراجعه نمی کنند.

رئیس گروه مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: ۱۲ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال این استان بیماری فشار خون بالا دارند و مورد انتظار این دانشگاه در ارتباط با جمعیت بالای ۳۰ سال مبتلا به فشار خون تا ۳۸ درصد است.

وی با اشاره به اینکه عوامل مختلفی در بروز این بیماری در افراد تاثیرگذار است، گفت: سبک زندگی، نداشتن تحرک بدنی، نداشتن معاینات منظم، مصرف غذاهای پرنمک در این امر بسیار تاثیرگذار است.

یزدانی با بیان اینکه بیماری‌های قلبی و عروقی در این استان رتبه اول علت مرگ و میرها را به خود اختصاص داده است، ادامه داد: ژنتیک، چاقی و مصرف بالای دخانیات در بروز این بیماری در این استان تاثیر زیادی دارد. میزان مصرف سیگار و قلیان در افراد، به خصوص در جوان‌ها شیوع زیادی پیدا کرده است. از سوی دیگر، میزان مصرف الکل نیز زیاد است که این موارد در بروز بیماری یادشده تاثیرگذار است.

وی بیان کرد: پایین بودن سرانه مصرف سبزی و میوه نیز در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی در استان موثر است.

وی تاکید کرد: به افراد بالای ۳۰ سال توصیه می‌شود تا برای بررسی وضعیت فشار خون و همچنین قلب و عروق به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.

بیشترین آمار ابتلا در ایران:

استان‌های مرکزی، مازندران، خراسان رضوی، و تهران معمولاً بالاترین آمار بیماری‌های قلبی و عروقی را به خود اختصاص می‌دهند. استان‌های بزرگ و صنعتی به دلیل جمعیت بالاتر، زندگی شهرنشینی و تغییرات در سبک زندگی، بیشتر در معرض این نوع بیماری‌ها قرار دارند.

دلایل افزایش بیماری‌های قلبی در این استان‌ها:

  1. سبک زندگی شهری و کم‌تحرکی: در شهرهای بزرگ مانند تهران، زندگی مدرن، کم‌تحرکی و ساعات طولانی کار پشت میز افزایش یافته است که به طور مستقیم روی سلامت قلب تأثیر می‌گذارد.

  2. رژیم غذایی ناسالم: مصرف بالای غذاهای چرب، نمکی و فرآوری‌شده در این مناطق یکی از عوامل اصلی بروز بیماری‌های قلبی است.

  3. استرس و فشارهای روانی: فشارهای کاری و استرس‌های مربوط به زندگی شهری در استان‌های بزرگ و صنعتی باعث افزایش ریسک بیماری‌های قلبی می‌شود.

  4. مصرف دخانیات و الکل: مصرف سیگار، قلیان و الکل در برخی استان‌ها، به‌خصوص در میان جوانان، یکی از عوامل کلیدی افزایش آمار بیماری‌های قلبی است.

  5. چاقی و دیابت: نرخ بالای چاقی و دیابت به دلیل سبک زندگی ناسالم در این استان‌ها نیز از عوامل مهم افزایش بیماری‌های قلبی و عروقی محسوب می‌شود.

توصیه‌ها:

بهبود سبک زندگی، افزایش آگاهی عمومی و مراجعه منظم به مراکز بهداشتی برای کنترل فشار خون و قند خون می‌تواند نقش مهمی در کاهش این آمار داشته باشد.

 

 

کدخبر: 1045912 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟