دانش‌آموزان مدارس امارات، کانادا و انگلستان چه لباسی می‌پوشند؟

 

در این مقاله نوع پوشش دانش‌آموزان، اجباری یا اختیاری بودن یونیفرم، مزایا و معایب لباس فرم و هزینه لباس فرم در مدارس کشورهای امارات، کانادا و انگلستان را بررسی می‌کنیم.

انواع یونیفرم و دِرِس کد

دِرِس کُد چیست؟

درس کد مجموعه قوانین پوششی است که تعیین می‌کند دانش‌آموزان در مدارس مجازند چه لباس‌هایی بپوشند و محدودیت دارند چه لباس‌هایی نپوشند و این کد پوششی شامل چه اجزایی (کت و شلوار، تیشرت، کراوات، و...) می شود.

دِرِس کُد چیست

 

هر مدرسه می‌تواند بر اساس دِرِس کُدِ مخصوص خود، دانش‌آموزان را در پوشیدن لباس‌هایی با رنگ یا مدل خاصی محدود کند. کد پوششی شامل ممنوعیت پوشیدن لباس‌هایی با سایز غیر متناسب، از جنس پارچه‌های بدن‌نما یا براق، دارای طرح‌های نامناسب برای فضای مدرسه و گروه سنی دانش‌آموزان می‌شود.

بعضی از مدارس دارای کد پوششی مجزا برای دانش‌آموزان دختر و پسر هستند و تعدادی دیگر از مدارس، تفاوتی بین دانش‌آموزان قائل نمی‌شوند و با در نظر گرفتن اصول کلی، دِرِس کُد خاص خود را تعیین می‌کنند؛ مثلا دختران و پسران مجازند شلوارک‌هایی تا سر زانو بپوشند و نه کوتاه‌تر از آن.

اجزاء لباس فرم

دانش‌آموزان در سال‌های میانی تحصیل خود، فارغ از جنسیت ملزم به پوشیدن پیراهن، شلوارک، کراوات، کفش، جوراب و کمربند که توسط مدرسه تعیین‌شده هستند. معمولا به لباس فرم دانش‌آموزان دختر در سنین و پایه تحصیلی بالاتر، دامن اضافه می‌شود.

اجزاء لباس فرم

اجزاء لباس فرم شامل:

  • پیراهن و پولوشرت
  • شلوار، شلوارک یا دامن
  • ژاکت یا کت تک (برای فصل زمستان)
  • کراوات
  • لباس ورزشی

چرا لباس فرم خوب است؟! چرا لباس فرم خوب نیست؟!

نظر موافقان و مخالفان

لباس فرم هم در مدارس دارای موافقان و مخالفانی است که هر گروه، به دلایلی بر روی آن پافشاری می‌کنند:

مزایای لباس فرم

  • افزایش حس امنیت در دانش‌آموزان
  • از بین رفتن حس برتری‌جویی و اختلاف طبقاتی
  • افزایش تمرکز دانش‌آموزان بر روی مسائل آموزشی
  • ارتقاء یکپارچگی و اتحاد بین دانش‌آموزان
  • افزایش توجه و انضباط شخصی دانش‌آموزان
  • آماده‌شدن سریع و حضور به‌‌موقع دانش‌آموزان در کلاس
  • کاهش هزینه‌ برای خرید لباس در زمان تحصیل

معایب لباس فرم

  • محدودیت در آزادی بیان دانش‌آموزان
  • زیر سوال رفتن فردیت دانش‌آموزان
  • عدم تاثیر در رفتار خشونت‌آمیز
  • عدم تاثیر بر روی افزایش تمرکز دانش‌آموزان و بهبود نمرات
  • تاثیرات منفی بر روی تصویر شخصی دانش‌آموزان از خودشان
  • سوء استفاده برای منافع تجاری و نه مصالح آموزشی
 

 

قوانین کشورهای امارات، کانادا و انگلستان در مورد لباس فرم

پوشش یونیفرم در مدارس انگلستان؛ اجباری یا اختیاری؟!

یکی از هزینه‌های تحصیل در مدارس انگلستان مربوط به یونیفرم مدرسه (تی‌شرت، شلوار یا دامن، لباس ورزشی و ...) است که هزینه‌ی آن توسط خانواده دانش‌آموز به‌صورت جداگانه پرداخت می‌شود. دولت انگلستان قوانینی برای حمایت از خانواده‌ها وضع کرده که بر این اساس، هزینه پرداختی برای لباس فرم باید به‌صرفه و متعارف باشد تا خانواده‌ای به دلیل هزینه بالا مجبور نباشد مدرسه مناسب فرزند خود را عوض کند. همچنین استفاده از برندهای خاص را محدود کرده و لباس فرم باید توسط چندین تامین‌کننده در اختیار خانواده‌ها قرار گیرد و امکان تهیه لباس فرم دست دوم نیز وجود داشته باشد.

انعطاف مدارس کانادا در استفاده از لباس فرم

قانون لباس فرم در مدارس کانادا، منعطف است و دولت کانادا، اجباری یا غیر اجباری‌بودن نوع پوشش دانش‌آموزان را بر عهده مدارس گذاشته است. بخش قابل توجهی از مدارس دولتی کانادا، به جای لباس فرم از کد پوششی یا Dress Code استفاده می‌کنند. کد پوشش قوانینی دارد که انتخاب دانش‌آموزان در تعیین لباس مدرسه‌شان را محدود می‌کند و همزمان به آزادی بیان افراد احترام می‌گذارد.

لباس فرم در مدارس خصوصی کانادا بیشتر استفاده می‌شود و حدودا 73 درصد از مدارس خصوصی این کشور، دارای لباس فرم هستند و پوشیدن لباس فرم اهمیت زیادی دارد. طبق قوانین مدرسه، با دانش‌آموزی که از پوشیدن لباس فرم سرپیچی کند، برخورد می‌شود.

مدارس امارات و سخت گیری در لباس متحدالشکل

مدارس امارات، در مورد پوشش دانش‌آموزان سختگیری بیشتری دارند. همه مدارس دولتی امارات، باید از پوشش یکسان برای دانش‌آموزان خود استفاده کنند. لباس فرم مشابه، باعث تقویت حس برابری و عدالت بین دانش‌آموزان می‌شود. بدین ترتیب، تمایزی بین پیشینه فرهنگی و طبقه اجتماعی دانش‌آموزان دیده نمی‌شود و همزمان هویت ملی و فرهنگی مد نظر حاکمیت را تقویت می‌کند.

مدارس خصوصی امارات در انتخاب طرح و رنگ لباس فرم دانش‌آموزان خود آزادند ولی طبق قانون امارات، موظف به درج لوگوی مدرسه روی لباس فرم هستند. مدارس خصوصی و بین‌المللی امارات باید در انتخاب پوشش، فرهنگ کشور میزبان و موازین اسلامی را هم رعایت کنند.

مقایسه هزینه لباس فرم در مدارس امارات، کانادا و انگلستان

لباس فرم

 

هزینه لباس فرم مدارس امارات، کانادا و انگلستان چقدر است؟

هزینه لباس فرم مدارس امارات بین 300 تا 3000 درهم امارات

هزینه لباس فرم مدارس کانادا بین 200 تا 800 دلار کانادا

هزینه لباس فرم مدارس انگلستان بین 100 تا 422 پوند انگلیس

هزینه لباس مدرسه دانش‌آموزان به عوامل مختلفی بستگی دارد:

سن، پایه تحصیلی، فعالیت‌های فوق برنامه مدرسه و غیره.

جالب است بدانید به صورت یک قانون کلی، جنسیت نباید تفاوت زیادی در هزینه لباس فرم دانش‌آموزان دختر و پسر ایجاد کند.

قیمت لباس فرم در مدارس امارات در مقایسه با مدارس سایر کشورها، بسیار بالاتر است. در امارات، جمع کل هزینه‌ای که خانواده برای لباس رسمی مدرسه یک دانش‌آموز پرداخت می‌کند، حداقل 300 درهم امارات است و در مدارس مختلف، بر اساس تعداد اجزاء لباس فرم، می‌تواند از 500 تا 3000 درهم امارات متغیر باشد. مثلا هزینه لباس فرم در مدرسه Repton دوبی، در پایه‌های تحصیلی مختلف، بین 800 تا 1500 درهم در سال تعیین شده است.

در مدارس کانادا، لباس فرم بیشترین بخش و به‌طور میانگین 57 درصد از کل هزینه‌های جانبی تحصیل یک دانش‌آموز را در بر می‌گیرد. هزینه لباس فرم استاندارد، برای هر دست کامل، حداقل 300 دلار کانادا برآورد می‌شود. هزینه یک لباس فرم که از ترکیب 4 یا 5 بخش تشکیل شده، بین 200 تا 800 دلار کانادا است. بدیهی است که هزینه لباس فرم به مدرسه، تامین‌کننده، کیفیت و تعداد اجزای لباس بستگی دارد.

مثلا، در مدرسه St. Johns Academy ونکوور، که یکی از بهترین مدارس کاناداست، هزینه لباس فرم دانش‌آموزان برابر با 700 دلار کانادا اعلام شده است. دبیرستان پَتیسون که طرفداران زیادی هم بین دانش‌آموزان ایرانی دارد، مبلغ 650 دلار برای یونیفرم از دانش‌آموزان دریافت می‌کند.

هزینه لباس ورزشی و لباس فرم اجباری در مدارس انگلستان، حدود 100 پوند برای هر دانش‌آموز تعیین می‌شود. این عدد یک حداقل است و مبلغ نهایی بر اساس مدرسه، پایه تحصیلی، آیتم‌های تشکیل‌دهنده لباس فرم و ... می‌تواند متغیر باشد. مثلا، در یک دبستان، هزینه لباس فرم دانش‌آموزان حدودا 315 پوند و در یک دبیرستان در حدود 337 پوند برآورد می‌شود و در مدرسه‌ای دیگر، بین 422 پوند برای دبیرستانی‌ها و 287 پوند برای دبستانی‌ها متغیر است.

شما می‌توانید برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد تحصیل در مدارس کشورهای کانادا، امارات، انگلستان، سوئیس و آلمان، موسسه مهاجرتی سامان اِستادی را در گوگل جستجو کنید و بصورت رایگان از خدمات مشاوره مهاجرتی برای مدارس و دانشگاه‌ها بهره‌مند شوید.

 

وبگردی