سنگک و بربری توانستند؛ چرا دیگران نمی‌توانند؟!

تا کنون فکر کرده‌اید که چرا نان سنگک و یا بربری این همه میان مردم طرفدار دارد؟ آن هم درست زمانی که نان‌های مختلف خارجی از جمله انواع مختلف باگت‌ها وارد کشور شده است؛ نان‌هایی که نیاز نیست برای آنها صف بایستی و به سرعت می‌توانی آن را تهیه کنید.

سنگک و بربری طعم خود را حفظ کرده‌اند و می‌توانند با نان‌های حجیم رقابت کنند و در بسیاری از مواقع پیروز این رقابت هم باشند؛ آن هم در شرایطی که تقریبا قیمت‌شان آزاد شده و مردم باید برای خرید آنها صف بایستند و قسمتی از وقت خود را برای تهیه آن بگذارند.

نان سنگک و بربری و حتی بسیاری از غذاهای ایرانی مثل قرمه سبزی یا کباب‌ها نشان می‌دهد وقتی ما کالای خوب به مردم ارائه بدهیم آنها با وجود مدل‌های خارجی به سراغ داخلی‌ها می‌آیند.

سنگک و بربری توانستند چرا دیگران نمی‌توانند

همین شرایط در بازار Store اقتصادی و فرهنگی امروز هم قابل مشاهده است. اینکه مردم مثلا به جای تلویزیون به سراغ ماهواره می‌روند برای این است که تلویزیون، برنامه‌هایی که مردم دوست دارند را با آنها ارائه نمی‌دهد. چرا دوشنبه شب ها بسیاری همه کارهای خود را رها می‌کنند و نود می‌بینند اما بقیه اوقات حواسشان به جم و سریال‌های ترکیه‌ای آن است.

در بازار اقتصادی، مردم به این دلیل به کالاهای خارجی رجوع می‌کنند، چون از آنها کیفیت خوب دیده‌اند و خاطرات خوبی از آنها دارند. تفاوت خودروهای داخلی و خارجی را ببینید. تفاوت از زمین تا آسمان است. مردم برای راحت تر بودن البته به شرط داشتن پول، به سراغ ماشین‌های خارجی می‌روند.

نمی‌شود به مردم کالا فرهنگی و معیشتی بی کیفیت ارائه داد و بعد به آنها گفت از کالاهای مرغوب دیگر کشورها استفاده نکنند.

مردم به دنبال رفاه بیشتر هستند. دوست دارند تلویزیون آنها را سرگرم کند و کافی است مقایسه‌ای میان برنامه‌های صبحگاهی صداوسیما و با برنامه‌های ماهواره‌ای داشته باشید تا ببیند چرا مردم به ماهواره مراجعه می‌کنند.

در مورد پیام رسان‌ها هم می‌توان این معنا را دید. مردم با وجود پیام رسان‌های متعدد داخلی همچنان از تلگرام Telegram استفاده می‌کنند.

تنها راه حل بازگشت مردم به کالاهای داخلی فرهنگی و اقتصادی، بالا بردن کیفیت آنهاست، نه برگزاری همایش‌های گوناگون در ادارات مختلف.

بهتر نیست به جای هشدار دادن در مورد خطرات استفاده کلاهای فرهنگی خارجی و یا استفاده از کالاهای مصرفی خارجی که منجر به بیکاری کارگران داخی می‌شود، تنها و تنها فکری به حال کیفیت اجناس داخلی و خدمات پس از فروش آن کنیم.

سنگک مثال ساده‌ای است اما بسیار راه‌گشاست. نان‌های سنتی ایران راه خود را پیدا کرده‌ است و می‌تواند نمونه خوبی برای همه آنهایی باشد که می‌خواهند کالای داخلی به مردم بدهند.خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کدخبر: 434019 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟