رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر همکار هستند نه رقیب

به گزارش رکنا، دومین نمایشگاه ملی رصتا امروز با حضور ۱۵۱ رسانه شبکه نمایش خانگی و سکوی صوت و تصویر فراگیر آغاز به کار کرد و تا دوازدهم دی ماه از ساعت ۱۰ تا ۱۸ در محل مصلای تهران پذیرای بازدیدکنندگان است.

رئیس رسانه ملی گفت: سازمان صداوسیما و ساترا به وجود رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر به عنوان یک فرصت نگاه می‌کنند و فعالان این عرصه را یک همکار می‌بینیم نه یک رقیب.

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، در حاشیه برگزاری نمایشگاه رصتا ، نشست عمومی مجمع رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر ایران با حضور پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، سعید مقیسه رئیس ساترا و جمعی از مدیران این مجموعه برگزار شد.

تشکیل بخشی در ساترا برای بارور و توانمندسازی فعالان این حوزه

در ادامه جلسه پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما پشت تریبون قرار گرفت و گفت: در 2 سال اخیر در خصوص سیاستگذاری تنظیم‌گری رسانه ملی در صوت و تصویر فراگیر مسائلی مطرح شده بود و انتقادات و ابهامات فراوانی عمدا یا سهوا به آن وارد می‌شد، ولی امروز می بینیم آن سیاستگذاری‌ها در عمل به منصه ظهور رسیده است.

رئیس سازمان صداوسیما افزود: زمانی که رسانه ملی تاکید می‌کرد ما به رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر به چشم یک فرصت نگاه می‌کنیم و نه یک تهدید و آن را مکمل برای رسانه ملی می‌بینیم نه رقیب و مزاحم، برخی این حرف‌ها را باور نکردند. زمانی اعلام شد تنظیم گری صوت و تصویر فراگیر بر اساس قانون بر دوش رسانه ملی است و سازمان درک می‌کند چه مسئولیت بزرگی است، امروز شاهدیم با تعامل، هم افزایی، هماهنگی و رابطه بسیار نزدیکی که بین فعالان این صنعت و ساترا به وجود آمده تمام آن حرف‌ها به واقعیت پیوسته و در عمل باور شده است.

وی با اشاره به برگزاری نمایشگاه رصتا ادامه داد: از ۱۵۰ رسانه مجوز گرفته در سال گذشته، امسال به بیش از ۴۰۰ رسانه دارای مجوز رسیدیم و از ۸۰_۹۰ شرکت‌کننده در نمایشگاه سال پیش، به بیش از ۱۵۰ رسانه رسیدیم و این حاکی از تعامل نزدیک و سازنده بین ساترا به نمایندگی از رسانه ملی و رسانه‌های فعال در صوت و تصویر فراگیر است.

جبلی افزود: به عنوان بزرگ‌ترین دستگاه فرهنگی در کشور با همه همکاران مان در حوزه تولید محتوا در صوت و تصویر فراگیر و هر فعال، سکو، رسانه و عوامل فعال در این فضا ممکن است در عناوین حقوقی با هم متفاوت باشیم؛ اما در یک چیز با هم مشترک هستیم و این را به اطمینان عرض می کنم و آن این است که هیچکدام از ما و شما بازار را برای بازار انتخاب نکردیم. همه شما فعالان باانگیزه‌ای هستید که می‌توانستید برای کسب درآمد کارهای مختلفی انجام دهید، اما حوزه فرهنگ را انتخاب کردید که این نشان می‌دهد جنس همه ما فرهنگی است.

وی اضافه کرد: اگر هم به سراغ بازار رفتیم، بازار را با هدف کمک به فرهنگ کشور انتخاب کردیم. کشوری که ظرفیت‌ها و توانایی‌ها و امکانات و افتخارات و نقاط قوت زیادی در حوزه‌های مختلف تاریخ، تمدن، علم، دانش، نوآوری، هنر و.... در طی قرون و سال های طولانی داشته. ما و شما امانت‌دار این تاریخچه هستیم و این نقطه مشترک را به عنوان نقطه وصل و همکاری و تعامل با هم انتخاب کردیم.

جبلی اظهار کرد: در دوران و عصری به سر می‌بریم که جوشش، زایش و رویش‌های زیادی در سراسر کشور در جریان است. در حوزه‌های مختلف دانش های نوین، اقتصاد دانش‌بنیان و.... که روز به روز پیشرفت دارند. در حوزه‌های هنر و فرهنگ آنچه که شاهدش هستیم رویش غیرقابل انتظاری است که به وجود آمده است. این جامعه رو به جلو است و استعدادهای جوان آن امیدوارکننده است. نباید این استعدادها را در یک فضا و محدوده بسته نگه داریم و حتما باید آنها را حمایت کنیم. نگاه رسانه ملی به حوزه رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر این نگاه است. رویش‌های فراوان در حوزه تولید محتوا که ما به عنوان دستگاه حاکمیتی هم باید به ان کمک کنیم که ‌پیشرفت کند و هم از آن حمایت کنیم تا به اصالت فرهنگی مد نظرمان برسیم.

جبلی اضافه کرد: سال گذشته وعده دادم شاهد خود تنظیم‌گری بین خود رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر خواهیم بود و نمایندگان این رسانه‌ها در فرآیندهای تصمیمی گیری، سیاستگذاری و صدور مجوز می‌توانند فعالیت داشته باشند و این اتفاق خوشبختانه امروز رخ داده است. امیدوارم این مجمع موفق باشد و بتواند به نحو احسن به بحث تنظیم گری بپردازد. چیزی که به عهده ساترا گذاشته شده فقط نظارت نیست و تنظیم گری نیز بسیار مهم است. بحث نظارت و توجه به خطوط قرمز در اثار پایین ترین رتبه تنظیم گری است؛ اما ما به دنبال رسیدن به خط سبز در اثار نمایشی هستیم و این مسئله را به روشنی می‌بینیم. تنظیم گری یعنی رفتن به سمت تنوع بیشتر و تشویق کردن فعالان این صنعت برای ورود به عرصه های جدید و متفاوت. رفتن به سمت عرصه های مغفول مانده در این. حوزه یکی از وظایف یک تنظیم گر است و ما خوشحالیم این مسئله با مشارکت همه اعضای مجمع رصتا شکل می گیرد.

رئیس رسانه ملی ادامه داد:  تا امسال چند اتفاق خوب رخ داد، یکی تشکیل بخشی در ساترا برای بارور سازی و توانمندسازی فعالان این حوزه است‌. اتفاق مهم دیگر که با همت مشترک ساترا و معاونت فضای مجازی سازمان رخ داد، تشویق به راه اندازی تلویزیون های اینترنتی است که نخستین مورد ان شبکه اینرتنتی سربداران در سبزوار آغاز شد. هرچقدر ما امکان بیشتر دیده شدن را در اختیار مناطق مختلف کشور بگذاریم یعنی بیشتر توانستیم فرهنگ ملی خودمان را به نمایش بگذاریم و زمینه را برای کشف استعدادها رقم زدیم.

وی ابراز امیدواری کرد که سال آینده شاهد شکل گیری ده‌ها مورد شبکه تلویزیونی اینترنتی از این قبیل باشیم و نمایشگاهی به مراتب بزرگتر را شاهد باشیم که به جای سه روز، حداقل ۱۰ روز زمان داشته باشد و تعداد رسانه های فعال روزبه‌روز بیشتر و متنوع تر شود.

جبلی متذکر شد: سازمان صداوسیما و ساترا به وجود رسانه های صوت و تصویر فراگیر به عنوان یک فرصت نگاه می کند و فعالان این عرصه را یک همکار می بینیم نه یک رقیب.

شاملو: فضای فرهنگ و هنر با بگیر و ببند منظم نمی‌شود، با تعامل باید جلو برویم

مهدی شاملو از مدیران رصتا در ابتدای این مراسم برای ارائه عملکرد ساترا در سال گذشته پشت تریبون قرار گرفت و گفت: در بستر کاری مورد نظر رصتا چالش‌هایی وجود دارد که شناسایی شدند و اقداماتی برای رفع آنها در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه مجمع رصتا سال گذشته به وجود آمد و اعضا انتخاب شدند، ابراز داشت: رویکرد مجمع هماهنگی و مشارکت در فرآیندهای تنظیم گری و به رسمیت شناختن پلتفرم‌ها بوده است. تفاوتی که بین دیدگاه تنظیم گری و دیدگاه iptv بود، ما در تنظیم گری به مسئولیت اجتماعی توجه می‌کنیم و پلتفرم باید با استفاده از تکنولوژی و نوآوری‌ها به نیاز مخاطب پاسخ دهد.

شاملو افزود: در مجموع رصتا امر حاکمیت و حکمرانی را دو موضوع می‌دانیم و احساس می کنیم در حکمرانی بخش خصوصی می‌تواند به حاکمیت کمک کند و بسیاری از مشکلات را برطرف کند. اقدامات دوره اخیر در ساترا بسیار قابل توجه است. برخی اوقات ویدئوهای تقطیع شده به عنوان خروجی پلتفرم‌ها دست به دست می‌شود، ولی این موارد درست نیست و ما از بی‌قانونی گریزان هستیم. ساترا همکاری زیادی با ما داشته و غیر از یک پلتفرم همه چیز به کنترل درآمده است و فکر نمی‌کردیم در این زمان کوتاه از آن سطح ولنگاری، به این شرایط برسیم. چون ما معتقدیم فضای فرهنگ و هنر با بگیر و ببند منظم نمی‌شود و باید با تعامل جلو برویم.

وی ادامه داد: برخی ذی‌نفعان شاید از این شرایط ناراضی باشند، ولی ما در حال پیشرفت هستیم و در اکوسیستم ما چالش‌ها در حال برطرف شدن است‌، خدا را شکر ثبت مجمع رصتا انجام شده و ما در حال حاضر به عنوان اتحادیه صوت و تصویر فراگیر در اینجا حضور داریم. شبکه نمایش خانگی سه رکن دارد، یکی مخاطب، یکی حاکمیت و دیگری فعالان این صنعت هستند. ما باید به توانمندسازی رسانه ها توجه داشته باشیم و باید فضا را. برای استعدادهای جدید این حوزه محیا کنیم تا شاهد رشد بیشتر در این بخش باشیم. ساترا، صداوسیما اگر به دنبال اهدافی بودند باید بدانند به سمت همان در حال حرکت هستیم ولی تعاملات بیشتر زمان نیاز دارد که به نقطه مطلوب برسیم.

کدخبر: 959776 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟