آیا امیکرون آخرین ویروس کرونا است؟

امیکرون نوع جدید از ویروس کرونا است. اولین بار امیکرون در آفریقای جنوبی مشاهده شد. اکنون در بیشتر کشورها امیکرون انتشار یافته است. در ایران هم امیکرون مشاهده شده است. در این مطلب به شما می گوییم که آیا امیکرون آخرین ویروس کرونا است؟

به گزارش رکنا، کارشناسان بر اساس داده‌های اولیه معتقدند به نظر نمی‌رسد اُمیکرون شدیدتر از دلتا یا سایر سویه‌های قبلی ویروس کرونا باشد.

داده‌های اولیه از آفریقای جنوبی، دید تازه‌ای به جهان پزشکی در مورد اینکه اُمیکرون واقعا چه میزان قدرتمند است، ارائه می‌دهد.

رعایت فاصله اجتماعی، شستشوی دست‌ها و استفاده از ماسک از راه‌های اصلی جلوگیری از انتشار کروناست

دکتر وارنر گرین، ویروس‌شناس و محقق ارشد این تحقیق از موسسه گلادستون، گفت: در آفریقای جنوبی کسانی که واکسن نزده‌اند در مراجعه به بیمارستان، از بیماری شدیدی رنج نمی‌برند. آنان به اکسیژن نیاز ندارند و مدت بستری شدنشان در بیمارستان حدود یک‌سوم مدت زمان ابتلا به سویه دلتاست.

جهش های امیکرون

امیکرون دارای ۵۰ جهش است که ۳۲ مورد از آن در پروتئین اسپایک قرار دارد. این جهش‌ها باعث می‌شود این نوع جدید، بیش از هر گونه دیگری قابل انتقال باشد. دکتر گرین بر این باور است که تمام این جهش‌ها می‌تواند موجب سقوط این سویه شود.

وی افزود: ممکن است با این جهش‌ها ویروس ضعیف شود، چون جهش‌های زیاد، باعث بیماری شدید نمی‌شود. این مورد فوق‌العاده است، اما تاکید می‌کنم که ما هنوز در خصوص آن اطلاعات کافی در اختیار نداریم.

دانشمندان در سراسر جهان در حال همکاری برای درک این موضوع هستند که اُمیکرون توانایی فرار از آنتی‌بادی‌ها را دارد یا خیر؟

دکتر نیوان کروگان، مدیر موسسه علوم زیستی کمی (QBI)، گفت: به نظر می‌رسد سویه اُمیکرون شدیدتر از نوع دلتا و انواع قبلی نباشد.

وی ادامه داد: هدف ویروس این است که بتواند از میزبانی به میزبان دیگر منتقل شود. ویروس نمی‌خواهد میزبان خود را از بین ببرد بلکه می‌خواهد زنده بماند. حال چگونه این کار را انجام می‌دهد؟ با انتقال بیشتر.

کروگان عنوان کرد: در رویدادی که در نروژ برگزار شد، بیش از ۱۰۰ نفر حضور یافتند که اکثریت آنان واکسینه شده بودند. با این حال ۶۰ نفر از آنان به اُمیکرون آلوده شدند. این موضوع نشان می‌دهد افراد واکسینه شده می‌توانند آلوده شوند.

وی خاطرنشان کرد: خبر خوب این است که آن ۶۰ نفر علائم خفیف داشتند یا بدون علائم بودند.

ساختار امیکرون

آزمایشگاه QBI ، ساختار امیکرون را شکست و متوجه شد که چگونه ویروس زنده می‌ماند. دکتر لورنا زولیانی آلوارز، دانشمند ارشد موسسه علوم زیستی کمی نیز در همین خصوص بیان کرد: تصور می‌کنیم این ویروس در حال تکامل است تا هر بار بهتر در میان انسان‌ها منتشر شود. به همین دلیل است که کرونا تمام جهش‌ها را در پروتئین سنبله جمع کرده است.

دکتر گرین معتقد است که جمع‌آوری داده‌های بیشتر، منجر به دست‌یابی به اطلاعات دلگرم‌کننده‌ای برای مقابله با این ویروس خواهد شد. وی گفت: ممکن است در نهایت کرونا را مانند آنفلوآنزا درمان کنیم. حتی ممکن است واکسن آنفلوآنزا و ویروس کرونا در یک واکسن تجمیع شود.

کارشناسان معتقدند واکسیناسیون با واکسن‌های ایمن، همچنان بهترین راه برای جلوگیری از جهش کروناست. آنان منتظر دریافت اطلاعات قطعی بیشتری در مورد اُمیکرون طی ۲ هفته آینده هستند.

کدخبر: 756229 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟