مبتلا شدن به این بیماری با زیاده روی در مصرف باقلا

باقلا محصولی پرخاصیت که خوردن آن به همه توصیه نمی شود. محصول باقلا در فصل بهار رویش می یابد این محصول پرخاصیت در عین حال که مفید است برای برخی از افراد مضر بوده و مصرف آن توصیه نمی شود.

گلپایگانی هموتولوژیست کودکان گفت : فاویسم یک نوع بیماری کم خونی ارثی است که به دنبال مصرف باقلی و بعضی از انواع دیگر مواد غذایی مثل نخود فرنگی و برخی از داروها ایجاد می شود.

در باقلی ماده ای به نام گلوگز شش فسفات وجود دارد به همین خاطر افرادی که فاقد انزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم می شوند

بیگلری مدیر گروه حوزه سلامت معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی گفت: این بیماری به دلیل اینکه روی کروموزم ایکس قرار دارد ، در پسر بچه ها بیشتر است.وی سن شیوع این بیماری را بین حدود ده سال عنوان کرد و افزود: ما مواردی هم داشته ایم در زیر ده سال هم بیشتر می بینیم.

در فاویسم بیماران هیچ علامتی ندارند فقط با خوردن باقلی و یا برخی از داروها از علایم حاد اول مشاهده می شود.نچواک متخصص تغذیه و رزیم درمانی گفت : اگر فردی بعد از خوردن باقلا و یا استنشاق بوی باقلا در اولین لحظه دجار تهوع، استفراغ و تغییر رنگ ادار مشاهده شد بلافاصله به پزشک Doctor مراجعه کند.

اما در عین رعایت این موارد نباید از فواید این خوراکی هم غافل شد.

خاوری طب سنتی و گیاه درمانی گفت: باقلا سرشار از پروتیئن ویتامین دی و کلسیم و برای بیماریهای مثل رماتیسم و نقرص خوب است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 373368 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟