توریست ها چرا به ایران نمی آیند؟! / کارشناسان به رکنا گفتند

به گزارش رکنا،  گردشگری ایران شرایط بسیار دشواری دارد. از اواخر سال 98 که کشور درگیر شیوع ویروس کرونا شد، این صنعت عملا تعطیل شد و توسط دولت نیز مطلقا حمایت نشد. اکنون به دلیل ناآرامی ها، بسیاری از سفرا و وزیران امورخارجه کشورهای مختلف به شهروندان خود توصیه کرده اند به ایران سفر نکنند، از شهروندانی که در ایران حضور دارند نیز خواسته اند که بازگردند. این امر موجب شده آمار توریست در ایران کاهش چشمگیری یابد. با اینهمه برخی فعالان گردشگری می گویند همچنان تورهای ورودی به کشور می آیند و تورهایی از خارج از کشور در حال اجراست.

توریسم رو به مرگ است 

فعالان گردشگری می گویند صنعت گردشگری در ایران در حال مرگ است. این صنعت روز به روز آسیب پذیرتر می شود اما هیچ نهادی برای آن اقدامی انجام نمی دهد. 

مجتبی برزویی، راهنمای انگلیسی و فرانسوی زبان به « رکنا » گفت: توریسم در ایران رو به مرگ است. توریست نداریم. در حقیقت هیچ توریستی به کشورمان سفر نمی کند. من شخصا دونفر سوئیسی را به ایران آورده و برایشان تور برگزار کردم. به جز آن هیچ توریست دیگری در ایران ندیده ام.

او افزود: اوایل دی ماه که این دو توریست به ایران سفر کردند، متوجه شدم 95 درصد هتل های ایران خالی است و اصلا تورهای گروهی به کشور وجود ندارد. روسیه و چین از نظر سیاسی به مواضع دولت ما نزدیکترند اما این کشورها نیز برای جذب توریست موفق نبوده اند و بسیاری از آژانسداران نیز در حال تغییر شغل بوده و هتل ها در آستانه تعطیلی اند.

حضور توریست ها برمدار صفر طی می کند

راهنمایان گردشگری معتقدند تعداد توریست ها در ایران بسیار اندک بوده و قابل توجه نیست.

حسین عبادتی، راهنمای سفر انگلیسی زبان به « رکنا » گفت: حضور توریست ها در ایران به صفر رسید است. هیچ تور ورودی در کشور مشاهده نمی شود. تعداد اندکی توریست در کشور حضور دارند، آن هم تورهای روسی است. مسافر از روسیه به کشور سفر می کند اما از مقاصد دیگر، خیر. در حال حاضر راهنمایان روسی زبان تورهایی دارند اما بقیه هیچ توری را راهنمایی نمی کنند.

او افزود: تنها راهکار جذب توریست در کشور بالا بردن امنیت است. نکته مهم اینجاست که امنیت روانی بسیار مهم تر است. در چندماه اخیر چند شهروند خارجی دستگیر شدند و این تصور ایجاد شد که برای توریست خارجی در کشورمان امنیت وجود ندارد. در صورتی که اینگونه نیست.

عبادتی گفت: حوزه های مختلف گردشگری به حدی آسیب دیده اند که من دیگر مشکلات راهنمایان سفر را فراموش کرده ام. هتلداران بسیار متضرر شده اند و هتلداری هزینه های سرسام آوری دارد. اتوبوس های توریستی هیچ گونه فعالیتی ندارند و هزینه نگهداری بالایی دارند.

گردشگری صنعت حساسی است

کارشناسان بر این باورند که گردشگری صنعتی بسیار حساس بوده و امنیت در آن نقش اساسی ایفا می کند.

امیرپویان رفیعی شاد، رییس هیات مدیره دفاتر انجمن صنفی استان تهران به « رکنا » گفت: گردشگری صنعتی بسیار حساس است و امنیت در آن نقش بسیار مهمی ایفا می کند. صنعت گردشگری سه سال است که در شرایط نابسامانی به سر می برد و تنها ماه های اخیر در این وضعیت نابسامان نبوده است.

او افزود: شهریورماه روزنه های امیدی ایجاد شد اما مجددا چالش های جدی در این صنعت نمایان شد. در شرایط فعلی اقتصاد کشور بیمار شده و معیشت مردم بسیار دشوار شده است. برای مردم عادی سفرکردن بسیار دشوار است. سفرهای خروجی با این رشد بی رویه و افسارگسیخته نرخ ارز و دلار 41 هزار تومانی غیرممکن شده است. به جز قشر خاص. تورهای ورودی نیز به دلیل ناآرامی های اخیر، توصیه سفرا و وزرای امورخارجه کشورها به شهروندان خود مبنی بر خودداری از سفر به ایران، با چالش هایی مواجه شده است.

به گفته رفیعی شاد این که هیچ توری به ایران سفر نمی کند، کذب است اما بیشتر تورها از عراق، عمان و آسیای شرقی به ایران می آیند. به گفته او حتی از اروپا و ترکیه نیز به ایران تور داریم اما تعداد تورها و توریست ها بسیار ناچیز است.

او راهکار رفع این مشکلات را مقابله با ایران هراسی نامید و گفت: حکومت باید در این زمینه اقدام کند. مقابله با ایران هراسی کاری نیست که بخش خصوصی انجام دهد.

وبگردی