آمادگی چین برای فتح ماه با ارسال انسان تا سال 2030

 به گزارش رکنا، چین با سرعتی فوق‌العاده در حال توسعه فناوری‌های فضایی جهت تحقق هدف بزرگ خود است: فرود انسان بر سطح ماه پیش از سال ۲۰۳۰. این کشور که پیش‌تر مأموریت‌های بدون سرنشین موفقیت‌آمیزی را انجام داده، حالا قدم‌های نهایی جهت اعزام فضانوردان به ماه را برمی‌دارد.

فرصتی برای تأمل در پیشرفت‌های فضایی

روز جهانی ماه که در تاریخ ۲۰ جولای، سالروز نخستین فرود انسان روی ماه در سال ۱۹۶۹ گرامی داشته می‌شود، فرصتی برای بررسی دستاوردهای بشر در کاوش‌های فضایی و آینده این حوزه است. شعار امسال این روز «یک ماه، یک چشم‌انداز، یک آینده» نشانه‌ای از نزدیکی رویاهای فضایی بشر به واقعیت است، به‌ویژه دستاوردهایی که چین در این مسیر به دست آورده.

قدرت‌نمایی چین در دانش قمری

برنامه‌های چین در زمینه تحقیقات قمری تا سال ۲۰۲۵ به مرحله‌ای حیاتی رسیده‌اند. در ژوئن امسال، خاک ماه، جمع‌آوری‌شده از مأموریت‌های چانگ‌ای-۵ و چانگ‌ای-۶، برای اولین بار در مقر سازمان ملل در وین به نمایش گذاشته شد و دریچه‌ای تازه به فهم بشر از ماه گشوده شد. از جمله یافته‌ها می‌توان به سرنخ‌هایی درباره فعالیت‌های آتشفشانی در سمت غیر قابل مشاهده ماه و تأثیر برخوردهای اولیه اشاره کرد.

چین اما تنها به کشف محدود نشده و قصد دارد این دانش را به اشتراک بگذارد. در روز ملی فضایی چین، اعلام شد درخواست‌های مؤسسات علمی از شش کشور مختلف برای دریافت نمونه‌های قمری تأیید شده است.

اتحاد علمی جهانی

تا کنون، بیش از ۱۷ کشور و سازمان بین‌المللی به همراه ۵۰ مؤسسه تحقیقاتی به پروژه ایستگاه بین‌المللی تحقیقات قمری (ILRS) چین پیوسته‌اند. هدف این پروژه، ایجاد بزرگ‌ترین پلتفرم همکاری علمی و فناوری در سطح ماه است، جایی که محققان جهانی بتوانند به کاوش و حتی برنامه‌ریزی برای زیست روی ماه بپردازند.

گامی بزرگ به سوی فرود انسان بر ماه

چین در راستای هدف فرود فضانوردان بر ماه پیش از سال ۲۰۳۰، به‌سرعت مشغول توسعه فناوری‌های کلیدی است. به طور مثال، در روز ۱۷ ژوئن، آزمایش‌های مهمی روی فضاپیمای نسل جدید منگژو انجام شد که هدف آن بررسی امنیت انتقال فضانوردان در مواقع اضطراری بود.

این اقدامات، علاوه بر تحقق سفرهای انسانی به ماه ، زیرساخت لازم برای ساخت یک ایستگاه تحقیقاتی بین‌المللی بر سطح ماه فراهم می‌کند که بتواند محل همکاری کشورها در کاوش قمری باشد.

ماه؛ مرزی مشترک برای بشریت

در روز جهانی ماه، این پیام بیشتر از همیشه به گوش می‌رسد: ماه یک مقصد فضایی صرف نیست، بلکه به‌عنوان مرز مشترکی میان همه انسان‌ها شناخته می‌شود. آینده‌ای که نیازمند نوآوری، صلح و همکاری بین‌المللی خواهد بود.

  • هجوم بامزه پرنده‌ها و سنجاب‌ها به ظرف آجیل + فیلم

اخبار تاپ حوادث

وبگردی