عباس آباد در گذر زمان؛ عکس کمیاب از 50 سال پیش
رکنا: عکس تاریخی از عباسآباد تهران؛ از روستای قاجاری تا پادگان پهلوی. روستای کوچک عباسآباد که در دوره قاجار شکل گرفت، با ساخت خیابانی در زمان پهلوی اول به 2 بخش مجزا و به نقطهای مهم در پایتخت تبدیل شد.

به گزارش رکنا، منطقهای که امروزه به نام خیابان شهید بهشتی شناخته میشود، در نیم قرن گذشته یکی از مناطق تاریخی و کمتر دیدهشده تهران بوده است. عباسآباد، روستای کوچکی که در دوران قاجار توسط حاجی میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه، شکل گرفت، در طول تاریخ دستخوش تغییرات فراوانی گردیده است.
پیدایش و مالکیت عباسآباد
بر اساس گزارشهای تاریخی، با آغاز حکومت ناصرالدین شاه و انتقال قدرت به امیرکبیر، میرزا آقاسی به دلیل ترس از بازخواست از شهر گریخت و زمینهای عباسآباد بیصاحب باقی ماند. سپس میرزا یوسف مستوفیالممالک این زمینها را از دولت خریداری کرد و به املاک خود افزود. پس از مرگ او، عباسآباد به فرزندش حسن مستوفی واگذار شد که بعدها طی معاملهای، این زمینها به غلامحسین همدانی انتقال یافت.
ورود عباسآباد به چالشهای مالی
اما به نظر میرسد که عباسآباد برای غلامحسین همدانی چندان خوشیمن نبود. او بهسرعت درگیر مشکلات مالی شد و مجبور شد زمینهای عباسآباد را در گرو وامی که از محمدحسین امینالضرب گرفت، قرار دهد. متأسفانه، تلاشهای همدانی برای پرداخت وام ناکام ماند و در نهایت زمینهای عباسآباد به امینالضرب رسید. او نیز این زمینها را به قطعات مختلف تقسیم کرد و به فروش رساند.
تغییرات عباسآباد در دوران پهلوی و پس از انقلاب
با پایان دوران قاجاریه و آغاز حکومت پهلوی، ساخت یک پادگان نظامی در این منطقه اتفاق افتاد. احداث خیابان عباسآباد باعث شد پادگان مذکور به دو بخش مجزا تقسیم شود. بعد از انقلاب، سرنوشت عباسآباد بار دیگر تغییر کرد. بسیاری از زمینهای این منطقه سبز شده و بخشی نیز به ساخت مصلای تهران اختصاص یافت. نام خیابان اصلی این منطقه نیز به خیابان شهید بهشتی تغییر کرد.
سرانجام تاریخی عباسآباد
سرگذشت عباسآباد، سرگذشتی پر فراز و نشیب بوده است؛ از استقرار روستایی آرام در دل تهران تا تبدیل شدن به یکی از نقاط کلیدی پایتخت. آنچه امروز از عباسآباد بهجا مانده، ترکیبی از تاریخ، مدرنیته و فضای سبز است که خاطرات گذشته را زنده نگه میدارد.
-
توضیحات علوی در مورد تغییر مکان بازی تیمملی
ارسال نظر