علت عجیب کشته شدن 7 توله ببر در باغ وحش مشهد / یکی را مادرش خورد!

به گزارش رکنا، معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی گفت: در خصوص تلف شدن 7 قلاده توله ببر ، کمیته حقیقت یابی تشکیل شد تا موضوع را بررسی کند.

فرزاد بهشتی توندری با اعلام این خبر افزود: مدتی قبل هفت قلاده توله ببر مربوط به سه ببر مادر به نام‌های تینا، مایا و رایا در باغ وحش مشهد جان خود را از دست دادند که سه توله ببر مربوط به تینا، سه توله ببر مربوط به مایا و یک توله ببر مربوط به رایا بوده است.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: مرگ سه قلاده از توله ببر‌های مذکور از آنجایی که گربه سانان فرزندان خود را به صورت گزینشی بزرگ می‌کنند توسط مادر خود کشته شدند به صورت طبیعی بوده، اما مرگ چهار قلاده دیگر غیرطبیعی بوده است که در این خصوص کمیته حقیقت یابی تشکیل شده تا موضوع را بررسی کند.

وی با بیان اینکه در صورتی که نتایج کمیته حقیقت یاب از عمدی بودن موضوع حکایت داشته باشد برخورد با مجرمان بر اساس ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامی در دستور کار قرار خواهد گرفت، اذعان کرد: قرار بر این شد که دوربین‌های باغ وحش به صورت آنلاین در اختیار محیط زیست قرار گیرد و قسمت‌هایی که نقاط کور هستند نیز شناسایی شود.

بهشتی توندری اظهار کرد: همچنین قرار بر این شد که روی تمامی قلاده‌ها میکروچیپ نصب شود که تاکنون روی تعدادی از قلاده‌ها نصب شده است.

معاون دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی با بیان اینکه اختلاف مدیریتی و سهل انگاری برخی از افراد سبب این موضوع شده است بیان کرد: مهلت شش ماهه‌ای به باغ وحش جهت رفع نواقص اعطا شد تا بتواند به فعالیت خود ادامه دهد در غیر این صورت دستور کار دادستانی تعطیلی این باغ وحش خواهد بود.

وی با اشاره به احضار برخی از افراد در این خصوص گفت: مدیرکل محیط زیست استان خراسان رضوی همراه کارشناسان، رئیس اداره حیات وحش و مدیر باغ وحش احضار شدند، همچنین با برخی از سمن‌های فعال در این زمینه جلسه‌ای برگزار شد و تحقیقات تکمیلی در این خصوص ادامه دارد.

علت چیست؟

تورج همتی در مورد علت مرگ هفت توله ببر در باغ‌وحش وکیل‌آباد مشهد اظهار داشت: هفت توله ببر تلف شده‌اند که شش توله براساس عفونت تنفسی به تائید دامپزشک در بدو زایمان تلف شده‌اند و یک توله دیگر بعد از خورده‌ شدن قسمتی از دستش توسط ماده ببر از بین می‌رود.

همتی در پاسخ به این سوال که «آیا توله‌کشی در میان ببرها طبیعی است یا خیر»، افزود: معمولاً در گربه‌سانان، ببرها و شیرها امر بچه‌کشی وجود دارد و شانس زنده‌ماندن توله‌های آنان بعد از زایمان 50 درصد است و علت آن نیز عدم رسیدگی مادر یا نامناسب‌ بودن شرایط است.

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی بیان کرد: از روز اول وقوع این اتفاق کارشناسان ما در حال بررسی موضوع هستند تا ابهامات موجود را برطرف و در صورت مرگ توله‌ها در اثر عوامل غیرطبیعی، عوامل به‌وجود آورده را بررسی کنند و نتایج آن را به اطلاع رسانه‌ها برسانند.

همتی خاطرنشان کرد: همچنین این موضوع از طرف مراجع قضایی نیز در حال پیگیری است.

وی اضافه کرد: به طور کلی برای باغ‌وحش‌ها الزامات، استانداردها و پروتکل‌های فنی ابلاغ می‌شود و آنان نیز ملزم به رعایت آن هستند. باغ وحش وکیل‌آباد از سال گذشته تاکنون برای استاندارسازی فضای خود اقدامات خوبی را انجام داده اما تا رسیدن به ایده‌آل فاصله زیادی دارد.

مدیرکل محیط زیست استان خراسان رضوی تصریح کرد: در حال حاضر فضای باغ‌وحش وکیل‌آباد با دوربین‌های مداربسته کاملاً رصد می‌شود و وضعیت آن نسبت‌ به سال گذشته بهتر شده است البته این حرف به معنای تائید فضای باغ‌وحش نیست، زیرا باغ‌وحش باید به محیط خارج از شهر منتقل و فضایی متناسب با گونه‌های زیستی مختلف طراحی شود تا حیوانات در آن زیست کنند.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 497328 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟