بازداشت شیادان باند فروش مدرک جعلی در 2 استان ایران

به گزارش رکنا، ماجرای یکی از این پرونده‌ها با رصد و پایش فضای سایبری از سوی کارشناسان پلیس فتا آغاز شد. مأموران پلیس فتای شهرستان داورزن، متوجه تبلیغاتی اغواگرانه در فضای سایبر می‌شوند. فردی که اعلام کرده بود با دریافت مبالغی انواع مدارک تحصیلی برای هر مقطعی از دیپلم تا دکتری را واگذار می‌کند.

احتمال یک کلاهبرداری گسترده

اینکه فردی آزادانه در فضای مجازی اقدام به تبلیغ برای فروش مدارک تقلبی کند، نشان از کهنه‌کار بودن این فرد دارد که بدون ترس از عواقب قانونی، بی‌محابا در هر فضایی ردپایی از خود به جا می‌گذارد. مأموران با این احتمال که این فرد تاکنون افراد زیادی را فریب داده است، اقدامات کارشناسانه خود را به منظور شناسایی محل اختفای متهم آغاز کردند.

سرنخ‌های به‌جامانده و شماره‌ تماس‌های اعلام شده در آگهی‌ها موجب شد تا مأموران با جا زدن خود به عنوان مشتری با این فرد تماس بگیرد و از چندوچون حرکت متقلبانه این شیاد سر در بیاورند. در ادامه نیز با کنار هم چیدن قطعات این پازل کارشناسان فتا توانستند متهم را در استان سیستان و بلوچستان ردزنی کنند.

خرید مدرک دکتری، 500هزار تومان

بررسی درباره فعالیت این فرد نشان می‌داد که او بیشتر طعمه‌هایش را در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه اینستاگرام پیدا و مبالغی بین 100هزار تا 500هزار تومان را برای دیپلم تا دکتری دریافت می‌کند.

پس از هماهنگی‌های قضایی و دریافت نیابت قضایی تیمی از کارشناسان پلیس فتای خراسان‌رضوی با حضور در استان جنوب شرقی کشور، توانستند متهم را در مخفیگاهش دستگیر و به مشهد منتقل کنند.

به گفته سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی، متهم که بیکار بوده و نیز با نرم‌افزار فتوشاپ حرفه‌ای آشنا بوده به صورت اینترنتی افراد را شناسایی و مدارک جعلی را برایشان ارسال می‌کرده است. متهم در بازجویی‌ها هدفش از این اقدام را صرفا منافع مالی بیان کرده است که با توجه به مدت 4ماه فعالیت در این حوزه، میزان دقیق اقدام مجرمانه او در دست بررسی است.

انتشار مقاله در سایت‌های معتبر خیالی

پرونده مشابه بعدی که موجب ورود کارشناسان پلیس فتای استان به آن شد، با شکایت یک دانشجوی سبزواری آغاز شد.

این دانشجوی کارشناسی ارشد که برای دریافت دانشنامه خود نیازمند انتشار مقاله علمی در نشریات معتبر علمی بوده است، در فضای مجازی با فردی آشنا می‌شود که ادعا می‌کند با دریافت مبالغی می‌تواند اقدام به انتشار مقاله در نشریات بین‌المللی کند. موضوعی که برای این دانشجو مانند یک میان‌بر بوده و او را کورکورانه و بدون مشورت با اطرافیان، درون تارهای تنیده شده فرد شیاد گرفتار می‌کرد.

فرد شیاد اطلاعاتی حاشیه‌ای برای دور کردن ذهن مخاطبش از موضوع اصلی مطرح می‌کند و درنهایت از او می‌خواهد مبلغ 4.5میلیون تومان برای هزینه چاپ مقاله پرداخت کند. دانشجوی جوان که برای دریافت دانشنامه‌اش لنگ انتشار همین مقاله بوده، بلافاصله اقدام به واریز مبلغ به حساب این فرد ناشناس می‌کند.

شناسایی یک شیاد تهرانی

با وجود واریز وجه و گذشت چند هفته از زمان وعده داده شده، فرد ناشناس نه تنها هیچ اقدامی برای درج مقاله نمی‌کند که حتی جواب این دانشجو را هم نمی‌دهد. تا جایی که دانشجوی جوان برای تحریک این فرد، او را تهدید به شکایت می‌کند و چنین می‌شنود: من هیچ کاری برایت نمی‌کنم، تو هم هر کاری دوست داری انجام بده.

با شکایت این دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد، تحقیقات درباره این کلاهبرداری آغاز و این فرد در تهران شناسایی می‌شود و با هماهنگی صورت گرفته با پلیس فتای تهران، این فرد در مخفیگاهش دستگیر می‌شود.

متهم که ساکن تهران بوده، پس از دستگیری با مشاهده شواهد موجود، جرم خود را می‌پذیرد و با اظهار پشیمانی از این اقدام، منفعت مالی را انگیزه کلاهبرداری‌اش بیان می‌کند.

هر چند این متهمان به دست قانون سپرده شدند، اما شاید بد نباشد که یک نیشتر هم به خودمان بزنیم، زیرا متهمان در حوزه جعل مدارک دانشگاهی، تنها زمانی به اهداف کثیف خود می‌رسند، که شهروندان به عنوان افرادی قانون‌گریز، فریب آن‌ها را خورده و به جای تحمل سختی و کسب علم، صرفا با توجیهات مختلف خود را راضی به دریافت این مدارک جعلی ‌کنند علاو بر از دست دادن پولشان، در صورت مشخص شدن استفاده آگاهانه از مدارک جعلی، طبق قانون به تحمل 2ماه تا 2سال حبس محکوم می‌شود.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

محمد جواد ابوعطا

کدخبر: 690644 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟