مواظب پیامک‌های جعلی باشید
تبلیغات

به گزارش رکنا، کارشناسان پلیس فتا هشدار می‌دهند که کلاهبرداری‌های اینترنتی، به‌ویژه پیامک‌های جعلی، می‌تواند هر قشری از جامعه را درگیر کند؛ چرا که مجرمان سایبری بیش از آنکه بر توان فنی خود تکیه کنند، روی غفلت و بی‌دقتی کاربران حساب باز می‌کنند. برخلاف تصور عمومی، این جرائم معمولاً توسط هکرهای حرفه‌ای انجام نمی‌شود، بلکه افرادی با دانش محدود سایبری و با سوءاستفاده از بی‌احتیاطی مردم، دست به کلاهبرداری می‌زنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد لینک‌های موجود در پیامک‌های جعلی اغلب حاوی بدافزار یا صفحات فیشینگ هستند که با کلیک روی آن‌ها، دسترسی غیرمجاز به اطلاعات تلفن همراه ایجاد شده یا حساب بانکی قربانی تخلیه می‌شود. این پیامک‌ها معمولاً دو نشانه مشخص دارند:

نخست اینکه از سرشماره‌های عادی و شخصی ارسال می‌شوند و دوم اینکه حاوی لینک قابل کلیک هستند.

شگرد «مهندسی اجتماعی» مجرمان

مجرمان سایبری ابتدا بررسی می‌کنند که تمرکز ذهنی جامعه روی چه موضوعاتی است؛ سپس همان موضوع (یارانه، کالابرگ، مالیات، سهام عدالت و…) را دستمایه فریب قرار می‌دهند. در ادامه، پیامکی حاوی لینک جعلی ارسال می‌شود و کاربر با کلیک روی آن، به صفحه‌ای تقلبی هدایت شده و در نهایت ناخواسته یک بدافزار موبایلی را نصب می‌کند.

این بدافزار می‌تواند به اطلاعات کامل گوشی، پیامک‌ها و حتی حساب‌های بانکی دسترسی پیدا کند. در مرحله بعد، مجرم با سوءاستفاده از شماره قربانی، همان پیامک جعلی را برای افراد دیگر ارسال کرده و دامنه کلاهبرداری را گسترش می‌دهد.

نشانه‌های قطعی پیامک جعلی

پیامک‌های جعلی معمولاً:

از شماره موبایل شخصی ارسال می‌شوند

دارای لینک اینترنتی هستند

این در حالی است که هیچ ارگان دولتی یا خدماتی از شماره موبایل شخصی پیامک ارسال نمی‌کند. بنابراین دریافت پیامک با این مشخصات، به‌طور قطع نشانه کلاهبرداری است.

همچنین دامنه لینک‌ها اهمیت زیادی دارد؛ دامنه رسمی نهادهای دولتی «.ir» است و هر لینکی با دامنه‌هایی مانند «.com» که به نام دستگاه‌های دولتی ارسال شود، جعلی است.

سرشماره‌های رسمی را بشناسید

قوه قضائیه اعلام کرده است:

سرشماره پیامک‌های رسمی قوه قضائیه: Adliran

سرشماره پیامک‌های پلیس فتا: PoliceFata

تنها سامانه معرفی‌شده از سوی قوه قضائیه: سامانه ثنا

هر پیامک خارج از این چارچوب، جعلی است.

هشدار درباره سهام عدالت و کالابرگ

سازمان بورس و اوراق بهادار بارها تأکید کرده است که برای سهام عدالت هیچ پیامک یا لینک اینترنتی ارسال نمی‌شود. سهامداران تنها باید از طریق سامانه‌های رسمی:

sejam.ir

sahamedalat.ir اقدام کنند.

همچنین با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، پیامک‌های جعلی در این زمینه افزایش یافته است. مسئولان تأکید دارند شهروندان به هیچ عنوان وارد لینک‌های ارسالی نشوند و اخبار مربوط به کالابرگ را فقط از رسانه‌ها و منابع رسمی دنبال کنند.

پیامک‌های جعلی مالیاتی

از دیگر روش‌های کلاهبرداری، ارسال پیامک‌هایی با عناوینی مانند:

مالیات خانه‌های خالی

بخشودگی مالیاتی

مالیات بر ارزش افزوده

در این روش، کاربر با کلیک روی لینک، به صفحه پرداخت جعلی هدایت شده و حساب بانکی او خالی می‌شود.

سازمان امور مالیاتی اعلام کرده است که تمام پیامک‌های رسمی فقط از سرشماره «MALIAT» ارسال می‌شود و این پیامک‌ها صرفاً اطلاع‌رسانی بوده و فاقد لینک قابل کلیک هستند.

تمام امور مالیاتی نیز تنها از طریق:درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.irیا مراجعه حضوری انجام می‌شود.

در پایان تأکید می‌شود:هر پیام دریافتی از شماره‌های شخصی با عناوینی مانند اخطاریه، گواهی الکترونیکی، مالیات، یارانه، کالابرگ یا سهام عدالت، جعلی و با هدف سرقت اطلاعات است و شهروندان باید در صورت مشاهده، از کلیک روی لینک‌ها خودداری کرده و موضوع را از طریق پلیس فتا پیگیری کنند.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات